Принципи здійснення адвокатської діяльності

05 березня 2022, 14:56
Власник сторінки
Адвокат
0
12

В даній статті з'ясовуються основопоожні засади, на підставі яких відбувається адвокатська діяльність.

      Адвокатська діяльність – це один з ймовірних видів інтелектуальної праці. На яких принципах вона здійснюється?
      Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами. Зокрема різні за своїм змістом аспекти, що стосуються всебічного з’ясування основоположних засад, на підставі яких здійснюється адвокатська діяльність, регламентують:
      1.    Конституція України від 28  червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (надалі – Конституція України);
    2.    Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05 липня 2012 року № 5076-V зі змінами та доповненнями (надалі – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
   Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, заразом передбачає головні засади ефективного та осмисленого утвердження нашої Батьківщини, як суверенної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
     Чіткий та недвозначний зміст вказаної норми щодо всебічного з’ясування головних засад, на підставі яких здійснюється адвокатська діяльність, отримав належні роз’яснення в інших нормативних актах, що в свою чергу регулюють відповідні правовідносин. Як це розуміти?
  Чинне законодавство передбачає цілу низку різних за своєю сутністю засад, на підставі яких відбуваються різні за своєю суттю види інтелектуальної праці. Зокрема у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в ч. 1 ст. 4 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», адвокатська діяльність здійснюється на принципах:
    -        верховенства права,
    -        законності,
    -        незалежності,
    -      конфіденційності,
    -        уникнення конфлікту інтересів.
    Таким чином, різні за своєю суттю види інтелектуальної праці відбуваються на підставі відповідних засад. Наприклад, адвокатська діяльність здійснюється на таких принципах:
    -        верховенства права,
    -        законності,
    -        незалежності,
    -        конфіденційності,
    -        уникнення конфлікту інтересів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.