Окремі питання легального створення адвокатського об'єднання

06 листопада 2021, 21:31
Власник сторінки
Адвокат
0
9

В даній статті з'ясовується, чи може один адвокат створити адвокатське обєднання.

  Адвокатське об’єднання є однією з організаційних форм адвокатської діяльності. Чи дозволено одному адвокату створити його?
     Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами. Зокрема різні за своїм змістом аспекти, що стосуються всебічного з’ясування легального створення адвокатського об’єднання, регламентують:
      1.    Конституція України від 28.06.1996 року № 254к/96-ВР (далі по тексту – Конституція України);
     2.    Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05.07.2012 року № 5076-VI (далі по тексту – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
    Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, заразом передбачає головні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як суверенної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
       Чіткий та недвозначний зміст вищевказаної норми щодо чіткого з’ясування цілої низки різних правил, згідно з якими можна створити адвокатське об’єднання, конкретизують інші закони, що в свою чергу посідають одні з почесних місць в національній правовій системі. Що це означає?
    Відповідні нормативно-правові акти передбачають основоположні засади вмілого і добросовісного створення різних за своїм статусом юридичних осіб. Скажімо у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в ч. 1 ст. 15 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», адвокатське об’єднання є юридичною особою, створеною шляхом об’єднання двох або більше адвокатів (учасників), і діє на підставі статуту.
   Звідси випливає ціла низка важливих положень. Зокрема треба зазначити, що адвокатське об’єднання – це організаційна форм адвокатської діяльності, яке не може створити одна фізична особа, що в свою чергу прагне надавати юридичні послуги.    


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.