Партнерська економіка

09 березня 2018, 18:42
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
2
58
Партнерська економіка

Петро Вітенко запрошує до дискусії

Сучасна Світова Економіка будується на двох основних типах виробничих відносин: авторитарний, де рівень доходу співробітників, визначає авторитарна система; і партнерський, де рівень доходу будується на принципі часткового розподілу ринкової виручки.

Партнерська економічна система – це державна (суспільна) власність на засоби виробництва,  де співробітники є партнерами і ділять прибуток, після реалізації на ринку продукції, виробленої громадськими засобами виробництва, в частковій пропорції з урахуванням рівня кваліфікації та якості виконаної роботи незалежно від сфери діяльності – виробничої та невиробничої (бюджетні організації).

У партнерської економічній системі рівень кваліфікації присвоюється кваліфікаційної системою, яка призначається Зборами області або Зборами країни. сума виручки, після реалізації продукції на ринку, ділиться на суму всіх кваліфікаційних рівнів співробітників партнерської системи, що і визначає рівень доходу співробітників. Кошти перераховуються на банківські рахунки співробітників.

У партнерській системі (ПС) не буває безробіття: на одній посаді можуть працювати два і більше співробітників одночасно, що підвищує надійність виробництва. У ПС виключено звільнення співробітників без згоди самого співробітника. Одним з основних принципом кадрової політики ПС – це залучення якомога більшої кількості співробітників, що робить більш імовірним реалізацію інноваційних технологій. Інноваційні технології є провідною ланкою економіки. Важливим принципом управління в ПС – це звільнення керівництва підприємств, установ, організацій від управління кадрової системою, бухгалтерією, фінансовими операціями (якщо це не фінансова установа), системою охорони, системи реалізації продукції – що значно підвищує якість організації управління і виключає організацію тіньових схем. При виробництві конкурентоспроможної продукції управління простіше зосередитися на якості виробництва.

Основним організатором ПС – Збори країни, Збори області, Збори району, Збори підприємства, установи, організації. Збори країни, збори області призначають структури для організації роботи та спостереження, засобами відео зв’язку: в системі визначення рівня кваліфікації, фінансової системи, системи реалізації продукції, системи постачання, системи реалізації інноваційних технологій, виробничої сфери (виробнича і невиробнича сфери в ПС – є однією виробничою системою). У ПС, де вищим законодавцем і організатором політичної та економічної діяльності – є Збори країни. Дохід жителів країни збільшується, внаслідок усунення тіньової економіки. Партнерська економіка конкурентоспроможністю вище проти економіки з авторитарним управлінням. В авторитарних економічних системах ціна продукції обумовлена зарплатою найманого працівника, чого немає в партнерській економічно системі, де співробітники (в партнерській економіці немає найманих працівників: зведене надходження на роботу і вільне звільнення) отримують дохід після реалізації продукту, що дає можливість зниження ціни на продукцію – в авторитарних системах це важко. У ПС високий рівень доходу громадян, що підвищує рівень виробництва. В авторитарних системах (державний і приватний сектор економіки), який визначається системою рівень доходу співробітникам, не узгоджується з економічними спадами.

Партнерську економічну систему організувати не складно: всі засоби і предмети виробництва країни належать громадянам країни. Кожен громадянин має право і можливість вільно брати участь в економічній діяльності за допомогою суспільної власності на засоби виробництва для отримання частини прибутку, в частковій пропорції, після реалізації продукції на ринку. З вище сказаного випливає, що організація державного, приватного сектора економіки (державний і приватний сектор економіки – тіньові системи), організувавши системну безробіття, позбавляє співгромадян законною частини прибутку, що є прямим порушенням прав громадян на вільну працю.

Організація економіки на основі суспільної власності на засоби виробництва може виглядати наступним чином: Місто – промисловий суб’єкт реалізує продукцію на ринку, виручені грошові кошти надходять в банківську систему міста, де лічильна структурами міста (призначається зборами міста) розподіляє кошти в наступному порядку: 50% – витрати виробництва; 20% – страховка майна міста (до накопичення необхідної суми – визначається зборами міста); 15% – держподаток; 15% – дохід співробітникам партнерської системи, виплати на соціальне забезпечення. Точніше може визначити збори міста. Якщо щоденна ринкова виручка міста, достатня для нарахування доходу співробітникам і жителям міста потребують соціальному забезпеченні, відбуватися щодня, то нарахування будуть проводитися кожен день на банківські рахунки співробітникам і жителям міста потребують соціальному забезпеченні, відбуватися щодня, то нарахування будуть проводитися кожен день на банківські рахунки співробітникам і жителям міста на соціальне забезпечення.

Рівень кваліфікації співробітників партнерської економічної системи визначається кваліфікаційною комісією, яка призначається міським зборами, і визначається наступним співвідношенням: середня зарплата співробітника держустанови середнього рівня кваліфікації становить 800 ум. од. в місяць; середня і найвища по країні зарплата – 3200 ум. од. в місяць. Рівень кваліфікації співробітника партнерської економічної складе: 800 : 3200 = 0,25, рівень кваліфікації співробітника з зарплатою 1400 вус. од. – рівень кваліфікації складе 1400 : 3200 = 0,4375, рівень кваліфікації співробітника з зарплатою 530 вус. од. – рівень кваліфікації співробітника буде: 530 : 3200 = 0,165625. Протягом робочого часу, рішенням кваліфікаційної комісії, рівень кваліфікації співробітників партнерської економічної системи може змінюватися: збільшення рівня кваліфікації – розробка і впровадження інноваційних пропозицій, рівень майстерності. при визначенні рівня кваліфікації ведеться відео спостереження і відео реєстрація. Економічна діяльність в місті ведеться під наглядом міських зборів відповідними службами.

Партнерські економічні відносини – надійна система ліквідації тіньової економіки, організованої адміністративно-командною системою управління державного сектора економіки і приватного сектора економіки. У партнерській системі організації економіки не буває корупції.

Партнерська економіка – єдина економічна система, яка прагне до розвитку виробництва, навпаки, авторитарні економічні системи не здатні організувати задовільне виробництво.

Партнерська економіка здатна організувати всі виробничі сили країни спрямовані на виробництво і реалізацію конкурентоспроможної продукції, і приватизація не потрібна. Організація партнерської економічної системи – означає організувати на засадах взаємоповаги відносини людей в країні, отже: побудувати досконалу демократію без організації партнерських економічних відносин не представляється можливим.

Петро Вітенко,  т: +380973430033

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: економіка,економіка України,макроекономіка,економічна нерівність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.