Позор Вінницьким ректорам!

11 квітня 2017, 15:36
Власник сторінки
0
Міжусобчик Шулікіна і Гринюка

7 квітня 2017 року на сесії сільської ради с. Агрономічного сільський голова Шулікін виділив 40 гектар землі під будівництво адміністративного корупусу, навчальних корпусів, гуртожитків, стадіону та с

7 квітня 2017 року на сесії сільської ради с. Агрономічного сільський голова Шулікін виділив 40 гектар землі під будівництво адміністративного корупусу, навчальних корпусів, гуртожитків, стадіону та спортивних майданчиків і приватних забудов Донецького університету  на підставі договору між Шулікіним і Гринюком. Ці землі мають статус науково-дослідних і на правах постійного користування належать іншому вінницькому вузу – Вінницькому національному аграрному університету.

Такий комплекс, за самими скромними підрахунками, буде коштувати більше 3 млрд.грн., бо це будівництво в чистому полі, де нема ні комунікацій, нічого. Попахує аферою, бо в умовах відміни студентських стипендій, недофінансування навчальних закладів, які в зимовий період навіть не опалювались, мати кошти на таке масштабне будівництво просто нереально. Доказом цього є те, що деякі столичні вузи не можуть відремонтувати один навчальний корпус, а тут – побудувати ціле містечко. Приміром, центральний корпус київського вузу – НУБіП, який згорів, вже більше 3 років намагаються відремонтувати, а віз і нині там, хоча очолює його бувший міністр освіти. Ректорам вінницьких вишів має бути соромно, що їх колега, який нещодавно переїхав до Вінниці вже затіяв будівництво, а вони то гуртожиток відремонтувати не можуть, то облаштувати аудиторії за браком коштів. У Гринюка не те що мільйон, у нього 3 мільярди є, хоча жодної Постанови Кабміну чи рішення Уряду і не було!!!

Агрументом, щоб голосувати за таке рішення депутатам сільської ради Шулікін навів суми податків, які Донецький університет сплачує до м. Вінниці, а буде сплачувати до сільської ради – аж 120 млн. грн. Це ж яка вигода?! Ну тут теж «трошки» збрехали, бо до бюджету сільської ради надходить лише земельний податок, всі решта йдуть до державного бюджету. Земельний податок сплачують всі, хто б не використовував цю землю і сума з 40 га буде порядку 4-5 тис.грн. Тай щоб таку суму податку сплачувати до державного бюджету треба мати хоча б 3000 співробітників. Донецький університет такої кількості студентів не має, що вже говорити про співробітників.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.