БРЕНДУВАННЯ МІСТ - ІМІДЖ ТА РЕПУТАЦІЯ УКРАЇНИ

06 квітня 2017, 09:50
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
153
БРЕНДУВАННЯ МІСТ - ІМІДЖ ТА РЕПУТАЦІЯ УКРАЇНИ

Брендинг територій та національний бренд, децентралізація та бренд-стратегія «БРЕНДУВАННЯ МІСТ - ІМІДЖ ТА РЕПУТАЦІЯ УКРАЇНИ», європейський досвід брендування міст і квазі-брендинг в Україні.

   … Брендинг територій та національний бренд, децентралізація та бренд-стратегія «БРЕНДУВАННЯ МІСТ - ІМІДЖ ТА РЕПУТАЦІЯ УКРАЇНИ», європейський досвід брендування міст і квазі-брендинг в Україні - топ-теми моєї чергової зустрічі зі студентами Національного університету «Києво-Могилянська академія».
   … Як завжди емоційно насичено та вкрай цікаво… Ця зустріч в рамках науково-практичних семінарів «Case-studies» магістерської програми НаУКМА із спеціальності «PR-менеджмент» зі студентами 2-го курсу магістратури, що відбулася завдяки Ользі Суській, керівнику курсу Case-studies в магістратурі PR НаУКМА, доценту, кандидату філологічних наук, соціологу мас-медіа і реклами, імеджмейкеру і медіакомнсультанту, була особливою. І цьому є логічне пояснення: «Брендинг міст та територій» - домінантна сфера моєї професійної та наукової діяльності.
   … «Світ перебуває в глобальній економічній та демографічній кризі. Людський та фінансовий капітал сьогодні в дефіциті. Міста та цілі території конкурують за ресурси, необхідні для забезпечення їх повноцінного розвитку: трудові ресурси, інвестиції, високі технології, найвищі позиції в міжнародних рейтингах і т.д. Йде боротьба, а в деяких випадках - війна за своє місце в новому світі. Конкуренція стала постійним атрибутом глобального середовища, в якій функціонують і розвиваються окремі міста. У зв'язку з посиленням та інтенсифікацією конкуренції між окремими містами актуальними є процеси генерації бренда міста»… Саме такими словами я розпочала нашу зустріч. А потім storytelling, численні питання, прегнантна дискусія. 
   Їм, майбутнім піарникам, було важливо дізнатися про секрети генерації брендів міст та територій, про стан справ у сфері брендування малих та середніх міст в Україні, про взаємодію представників місцевої влади з експертами-брендологами та їх готовність працювати на високий результат, про преференції та бенефіти цінного нематеріального активу. Градус емоцій як завжди ріс по експоненті, а я вкотре дякувала долі за те, що сьогодні я маю можливість працювати зі студентами найкращих вишів країни, використовуючи інтерактивні методи навчання, які, на мою думку, є прогресивними засобами в опануванні сучасних технологій, підвищенні ефективності навчання і якості знань, формуванні життєвої і професійної компетентності, коли мова йде про територіальний брендинг, бо надає можливість не лише спілкуватися зі студентами, а і передавати їм усе, здобуте емпіричним шляхом, сепароване з власного досвіду, і варте наслідуванню.

   Впевнена, що у цих молодих людей перспективне майбутнє в сфері PR, адже я бачила як вони інтерпретували наведені мною конкретні ситуації, історії, робили спільний аналіз і приймали рішення. 
   Сьогодні я готуюсь до нових зустрічей в рамках науково-практичних семінарів «Case-studies», і вважаю, що в сучасних умовах аксіологічність кейс-методу безперечна, адже актуалізує певний комплекс знань, який необхідно засвоїти при вирішенні проблеми, вдало суміщає навчальну, аналітичну діяльність, що безумовно є дієвим і ефективним в реалізації сучасних завдань системи освіти. 
   Я вірю, що цей метод, який, доречі, не потребує великих матеріальних і часових витрат та допускає варіативність навчання, буде активно застосовуватись в процесі навчання, бо як інтерактивний метод кейс-метод ефективний у вивченні економічних, суспільних і соціальних наук, мови і літератури. 
   На власному досвіді я переконалась, що даний метод стимулює індивідуальну активність студентів і, що важливо, формує позитивну мотивацію до навчання. Не є таємницею, що поруч із активними студентами є й ті, кого ми умовно «вносимо» в кластер «пасивних», невпевнених у собі. 
   Можу зі 100% впевненістю констатувати: Case study допомогає актвізувати таких студентів, каталізувати процеси їх активності, а ще, забезпечує високу ефективність навчання і розвитку майбутніх фахівців, формує позитивні особистісні якості. 
 Крім того, хочу засвідчити, що цей метод дає можливість і нам, практикам, самовдосконалюватись, синтезувати власний досвід і бачення з креативністю і призмою, крізь яку бачать проблематику студенти, тим самим – досягати синергитичного ефекту у професійній діяльності та оновлювати власний потенціал.
   Нові кейси вже чекають на обговорення в стінах альма-матер, а я дякую за запрошення та кредит довіри Ользі Суській.
   Впевнена, що об’єднавши зусилля, професійні та творчі потенціали, ми створимо нову парадигму освіти в Україні і вже найближчим часом ситуативна методика стане домінуючою, а поєднання накопиченого міжнародного досвіду з національною методичною специфікою буде швидким та дієвим. Годі цуратися свого, залучати варягів та як мантру повторювати: «Нет пророка в своём Отечестве», спостерігаючи за тією чи іншою кадровою рокіровкою…

P.S. … Ars longa, vita brevis…
P.P.S. … «Вілено Володимирівно, а яка вона, Ваша команда? Мрію працювати з Вами і Вашими колегами», - це запитання студенти регулярно ставлять мені у ході зустрічей. «Команда наших експертів в сфері брендолоії, event making (а) та PR, акумулювавши величезний ресурс досвіду, знань, володіючи численними методиками та механізмами, здатна згенерувати сильний міський бренд, створити унікальну матрицю дій для якісних трансформацій і поліпшення іміджу будь-якого міста та стратегічного управління ним, що вкрай необхідно на даному етапі і від цього напряму залежатиме фінансове та ментальне здоров'я регіону, його якнайшвидше потрапляння в зону дій радарів глобальних корпорацій і транснаціональних компаній»… Всі мрії здійснюються, якщо є віра, сила і розум…
Автор: Вілена Воронова 
Генеральний директор Міжнародного брендингового агентства «BRANDING & CONSULTING VVV»
Директор «ІНСТИТУТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО БРЕНДИНГУ»
Співголова Всеукраїнського Жіночого Руху «ЖІНКИ ЗА ЗМІНИ»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: пиар,бренд,брендинг,НАУКМА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.