Вчена з України отримує премію 2,5 млн. євро

16 грудня 2015, 20:58
Власник сторінки
0
39

Вчена з України отримує премію 2,5 млн. євро

Декілька днів тому на сторінці Лілії Гриневич (голова профільного комітету з науки) побачив новину, що українка Родніна Марина отримала премію ім. Готфріда Вільгельма Лейбніца (Німеччина). Крім самої почесної відзнаки вона отримала матеріальну винагороду 2 млн. 500 тисяч євро, яка протягом 7-ки років спрямувати на дослідницьку роботу.

Родніна Марина  народилася в Києві та захистила кандидатську дисертацію з молекулярної біології і гінетики. У далекому 1990 році отримала стипендію та почала працювати  в університеті Віттен-Хердекке. З 2008 року вона - директор Інституту біофізичної хімії Товариства Макса Планка (Інститут імені Карла-Фрідріха Бонхеффера) в Геттінгені.

Урочиста церемонія вручення премії відбудеться 1 березня 2016 року в Берліні.

Принагідно згадаю, що цивілізовані та розвинуті країни інвестують в наукові розробки, дослідження, а наша держава (після перегляду відео з нацради реформ про цивілізованість мова не йде), руками українського уряду скорочує фінансування для науковців, чим сприяє втраті «мізків» держави (вчених). На початку, 90-х років багато вчених зробили для себе важкий вибір і покинули державу, вони поїхали  не за гроші, а за можливістю робити дослідження, працювати.

Сьогодні, науковці нашої країні можуть постати перед таким же важким вибором, як у 90 роках, якщо уряд «продавить» бюджет-2016 року у відповідній редакції. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.