Один кіловат за три копійки: українського школяра а США визнали генієм

11 жовтня 2015, 18:20
Власник сторінки
0
155
Один кіловат за три копійки: українського школяра а США визнали генієм

Десятикласник із Кіровоградської області здобув бронзову відзнаку на конкурсі США. Він винайшов пристрій, який дозволяє за один кіловат енергії витрачати три копійки.

Проект Самуїла Кругляка називається "Отримання електроенергії із атмосфери". Юний винахідник пропонує добувати електроенергію із повітря, а точніше, із атмосфери за допомогою штучної іонізованої хмари за рахунок сильного електричного поля. За підрахунками, один кіловат такої енергії коштуватиме три копійки. За словами юнака, ідею виноходу він побачив уві сні ще у 8 класі. Через два роки проект вдалося втілити у життя.

Здобувши перемогу в національному етапі міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2015, десятикласник Самуїл отримав право взяти участь в Олімпіаді геніїв, яка проходила в штаті Нью-Йорк, США з 14 по 19 червня. Самуїл здобув бронзу серед двох тисяч винахідників зі всього світу. Також школяр отримав можливість безкоштовного навчання в одному із університетів США і стипендію у розмірі 700 доларів кожного місяця.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.