Лист-звернення до Президента України Віктора Януковича

29 липня 2013, 12:32
Власник сторінки
0
1441
Лист-звернення до Президента України Віктора Януковича

Дозвольте засудженим жінкам бачитися з дітьми!

Шановний Вікторе Федоровичу!

Звернутися до Вас змушує сумна ситуація, яка склалася у виправних колоніях України для жінок, а саме - на сьогодні засуджені жінки позбавлені можливості бути з дітьми. Вони мають право на перебування з дитиною лише до трьох років, а потім - одна дорога - дитині до інтернату – а матері, відбування покарання аж до закінчення терміну. А ця розлука руйнує Богом даний духовний зв'язок між мамою та дитиною. Матері повинні мати можливість бачитися і спілкуватися зі своїми дітьми хоча б на вихідних днях.

Так, ці жінки вчинили злочин, помилися, але ж вони матері, у  них є діти, які страждають від розлуки з матірю. Не всі засуджені жінки небезпечні для суспільства, більшість з них вже несуть суворе покарання та  глибоко розкаюються у своїх гріхах і найбільше прагнуть повернутися в родину, до повноцінного сімейного життя.

Крім того, дуже гостро стоїть проблема можливості спільного проживання засуджених матерів та дітей, яких вони народили в місцях позбавлення волі. За існуючими правилами виправних колоній для жінок матері перебувають окремо від своїх дітей, але мають можливість двічі на день: дві години до обіду і три години після, для спілкування із своїми дітьми. Звичайно, що цих відведених годин дуже мало, для того, щоб діти та матері могли повноцінно спілкуватися.

Я звертаюся до  Вас, Вікторе Федоровичу, як до Президента України, із проханням посприяти найшвидшому вирішенню даної проблеми. Дозвольте засудженим  жінкам бути зі своїми дітьми у вихідні дні. Сподіваюся, що Ви не залишите  дане питання поза увагою. Оскільки захист материнства та дитинства повинен бути пріоритетним в соціальній політиці нашої держави. 

З повагою, представник УПЦ при уповноваженому Президента України у справах дітей, голова єпархіального відділу у справах сімї Київської єпархії  протоієрей  Олег Мельничук


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.