Саме так, 22 роки тому

16 липня 2012, 14:11
Власник сторінки
0
579

Верховна Рада УРСР прийняла документ - Декларацію про державний суверенітет України

“Верховна Рада Української РСР, виражаючи волю народу України, прагнучи створити демократичне суспільство, виходячи з потреб всебічного забезпечення прав і свобод людини, шануючи національні права всіх народів, дбаючи про повноцінний політичний, економічний, соціальний і духовний розвиток народу України, визнаючи необхідність побудови правової держави, маючи на меті утвердити суверенітет і самоврядування народу України, проголошує державний суверенітет України", - ось такий текст документу.


Згадали?

До проголошення Незалежності не так і багато часу залишилося. Революція на граніті, голодовки, вимоги...

А я собі сьогодні згадав книгу Соломії Павличко "Листи з Києва": "Наелектризована емоціями напівреволюційна атмосфера Києва 1990-91 років. Вулицями блукають демонстрації синьо-жовто-червоно-чорної кольорової гамми. Мітинги, пікети, голодування. Перші конфлікти з міліцією насильницького характеру. Балансування між очікуванням та безнадією..."...

Перечитайте при нагоді...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: Киев,Історія України,література
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.