... і про кіно

29 червня 2012, 16:12
Власник сторінки
0
554
... і про кіно

Цікава підбірка уривків з документальних та художніх фільмів, у яких мова йде про Пласт

Підбірку зробив Тарас Зень

Напевно найстарішим повнометражним чорно білим кіно, де з’явились українські скаути, можна вважати першу стрічку радянських режисерів А. Алова та В. Наумова під назвою «Тревожная молодость». Її зняли на Київській кіностудії ще 1955 року на основі відомого радянського роману-трилогії Владіміра Бєляєва «Стара фортеця».

Зрозуміло, що українські пластуни у стрічці висвітлюються хитрими та підлими, наглими підлабузниками та зрадниками радянської системи. У нижче поданому відео змонтовані нарізки епізодів, у яких мова йде про пластунів:

Найсвіжішою документально-художньої стрічкою за участю членів Пласту є  «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919 – 1939 рр.». Фільм відзнятий відомим львівським кліпмейкером Тарасом Химичем за приватної ініціативи кількох людей. Стрічка вийшла у світ 2012 р. і офіційно належить кіностудії «Invert Pictures» та «Західно-Українському центру історичних досліджень». В ній подано багато спогадів сьогодні вже пластунів сенйорів, окремі з яких були взяті для художнього відтворення за участі теперішніх членів Пласту.


*

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: Пласт,скаутинг,кіно,Історія України,Скаути
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.