Волошин Авґустин Іванович, 138

17 березня 2012, 14:01
Власник сторінки
0
984
Волошин Авґустин Іванович, 138

Августин Волошин зажив культової слави задовго до березневих подій 1939 року. Як національний лідер і народний вождь сприймався він уже початком двадцятих років на всіх українських просторах...

Коли всі офіціози з приводу відзначення подій Карпатської України затихають і високочолі представники владних структур з полегшенням зітхають і звітують про проведені заходи з нагоди, забувається (або ще про неї бігцем, між іншим, згадують) ще одна важлива, окрім 15 березня, дата. Дата народження Президента Карпатської України – Августина Волошина. Сьогодні - 138.

Про нього виголошують промови, його слова цитують і перецитовують, а все ж регіональні (я вже не кажу про всеукраїнські) ЗМІ, інтелектуали, історики тощо – майже не висвітлюють. Якось ця подія “затирається” на фоні героїзму 15-го числа...

Августин Волошин зажив культової слави задовго до березневих подій 1939 року. Як національний лідер і народний вождь сприймався він уже початком двадцятих років на всіх українських просторах, у всіх європейських державах, де українське громадянство гуртувалося в якісь товариства. Рівно ж і чужі урядові та освітньо-культурницькі чинники не могли обійти його постать мовчанкою – вшановували увагою і добрим словом.


Вітання від газети "Українське Слово"

Вітання від молоді з Хусту

Вітання від пластунів з Виноградова

Довідка. Авґусти́н Іва́нович Воло́шин (* 17 березня 1874 - † 19 липня 1945) - український політичний, культурний, релігійний діяч Закарпаття, греко-католицький священик, 1938 прем’єр-міністр автономного уряду Карпатської України, в 1939 став президентом цієї держави, Герой України (посмертно).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: Історія України,свято,Закарпаття
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.