Є ідея

06 червня 2012, 14:36
Власник сторінки
0
597

Потрібно тільки 5 секунд

Десь поміж Великою Британією та Ірландією пливучи вчора на кораблі, дізнався про те, що таки ВРУ протягнула в першому читанні законопроект про мови. 

Не скажу, що був сильно здивований. ба навіть - навпаки - зовсім нездивлований.....

А вночі отримав такого листа від батька з цікавою пропозицію, як то кажуть - in action - до дії)


===
Звернися до всіх українців на просторах нашої планети Земля з відозвою про оголошення понеділка як першого дня трудового тижня Днем мовної солідарності українців світу.

Що це означає?

У фізичному вияві: кожен свідомий українець світу в цей день жертвує тричі по п’ять секунд рідній українській мові, а саме: о 9, 12 та 17 годині промовляє вголос прості слова: “Моя рідна мова – українська” (без надриву) 

Для виголошення цієї фрази справді достатньо п’яти секунд. Однак, для сучасного українця ці п’ять секунд – ціла психологічна проблема. Власне, акція для того й продумовувалася, щоб стати мобілізуючою у справі подолання цього дикого комплексу в тих українців, для котрих може стати рятівним почуття не-самості, віртуальної солідарності світового українства. 

Тому дуже важливим є акцент на точному часі (абсолютної синхронізації не потрібно, важливо щоб це був понеділок і 9, 12 та 17 год. за звичним часом).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: мова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.