Як пластова лілея в космос літала

27 серпня 2012, 20:27
Власник сторінки
0
626
Як пластова лілея в космос літала

9 вересня 2006 року в 11 годині 15 хв. ранку за часом у Нью-Йорку, з бази в Кейп Канаверал (Флорида, США) ракетою „Атлантіс” відлетіла...

У приміщенні Українського Католицького Університету на території якого відбувалося протягом 18-24 серпня 2012 святкування 100-ліття Пласту, серед мистецьких робіт, висіло на стінах ще кілька цікавинок: пластові відзнаки, які побували у космосі!

9 вересня 2006 року в 11 годині 15 хв. ранку за часом у Нью-Йорку, з бази в Кейп Канаверал (Флорида, США) ракетою „Атлантіс” відлетіла до міжнародної станції-сателіта команда з шести осіб „STS-115” з метою вмонтування сонячних акумуляторів та виконання ряду інших завдань для подальшого розвитку й успішного функціонування згаданго сателіта.


До групи шести астронавтів входить і українка, вихованка Пласту Гайді Стефанишин-Пайпер.

Подруга Гайді Стефанишин-Пайпер новацькі і юнацькі роки провела як віддана і взірцева українська пластунка і виховниця станиці Міннеаполіс штату Міннесота. Батько Гайді – українець, мати – німкеня. Гайді Стефанишин-Пайпер має 16 літного сина і належить до української католицької парохії у Х`юстон штату Техас, де тепер проживає, вільно володіє українською мовою, гордиться своїм українським походженням і завжди підкреслює, що вона – американка-українка.

Перед відлетом астронавтка звернулася до Пласту в Міннеаполісі з проханням передати їй українську пластову лілейку, яку вона матиме із собою в космічному просторі під час виконання історичної місії „STS-115”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: космос,Пласт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.