"Ригівський безпредєл" Харківська область

07 березня 2013, 10:36
Власник сторінки
0
271

публікую депутатське звернення народного депутата України від ВО "Свобода" Анатолія Вітіва до Генпрокурора з приводу чергового витка безпредєлу представників Пратії Регіонів на місцях

публікую депутатське звернення народного депутата України від ВО "Свобода" Анатолія Вітіва до Генпрокурора з приводу чергового витка безпредєлу представників Пратії Регіонів на місцях



Генеральному прокурору України

 

ПШОНЦІ В. П.

 

 

 

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

 

Шановний Вікторе Павловичу!

 

              До мене  як народного депутата України надійшло звернення від фізичної особи-підприємця Дьолога О.М., що проживає в с. Пісчанка Красноградського району Харківської області.

              Відповідно до викладених у листі обставин, 6 жовтня 2011 року, Дьолог О.М., прибувши на поля, на яких був посаджений врожай соняшника, виявив групу людей в кількості близько 15 осіб, які за допомогою сільськогосподарської та вантажної техніки збирали його врожай, фактично грабуючи підприємця.

              Заявник, викликав міліцію. Оперативна група Нововодолазького РВУ МВС в Харківській області, зі слів Дьолога О. М., не перешкоджала незаконним діям і після спілкування із зловмисниками залишила місце події. До складу групи входив оперуповноважений ДСБЕЗ Нововодолазького РВУ МВС в Харківській області майор міліції Казаку О.М., який наполіг та переконав слідчого (імені дізнатися не вдалося) не втручатися в справу.

              Щодо особи, в інтересах якої було здійснено злочинні дії, то варто звернути увагу на техніку, яка, зі слів заявника, була задіяна при незаконному зборі врожаю:

-        автомобіль КАМАЗ, держ. номер АХ 24-53 ВК;

-        автомобіль КАМАЗ, держ. номер АХ 62-18 ВМ;

-        вантажний причіп до автомобіля, держ. номер АХ 96-12 ХТ;

-        комбайн «Дон» без держ. номерів;

-        комбайн «Нива» без держ. номерів;

-        інші комбайни без державних номерів;

-        легковий автомобіль «Тойота-Прадо» держ. номер АХ 15-29 АН;

-        легковий автомобіль «Гранд Черокі» держ. номер АА 10-74 ЕА та інші.

              Під час розгляду, Нововодолазьким районним судом іншої справи, але пов’язаної з викраденням врожаю Дьолога О.М., власник одного з комбайнів Колесник Олександр Миколайович, під час судового процесу пояснив, що:

-        урожай на полі Дьолога О.М. збирався за дорученням депутата Харківської обласної ради, обраного від «Партії Регіонів» Абросимова Олександра Юрійовича, відомого у певних колах на ім’я «Шклец», який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини у сфері сільського господарства;

-        ті, хто виконував роботу знали Абросимова О.Ю. як депутата обласної ради та повністю довірилися йому, не знаючи, що врожай належить іншій особі.

              Крім того, як повідомляє заявник, під час зазначеного судового процесу директор хлібоприймального пункту «Торнадо» пояснив, що врожай, зібраний з поля Дьолога О.М., був доставлений на ХПП «Торнадо» за документами від імені господарства, яке належить
Абросимову О.Ю.

              Варто, також, звернути увагу на те, що Харківська обласна міліція та прокуратура ігнорують чисельні звернення щодо цього питання, які надсилаються адвокатом потерпілого Сімейком А.М., діючого на підставі нотаріально посвідченої довіреності в інтересах Дьолога О.М.

Це опосередковано може вказувати не те, що дані структури свідомо ігнорують справу та покривають незаконну діяльність Абросимова О.Ю., про здійснення якої стверджує заявник.

Враховуючи викладене, керуючись статтею 16 Закону України
«Про статус народного депутата України»,

ПРОШУ:

          перевірити  вказані у зверненні факти та, у разі підтвердження, вжити заходів прокурорського реагування і притягнути винних осіб до відповідальності.

Про результати перевірки прошу повідомити мене та заявника у встановлений законодавством  строк.

 

 

 

          З повагою,

Народний депутат України                                            Вітів А.М.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.