"Ригівський безпредєл" Дніпропетровська область

12 березня 2013, 13:30
Власник сторінки
0
231

ще одне депутатське звернення народного депутата України від ВО "Свобода" Анатолія Вітіва до Генпрокурора з приводу чергового випадку безпредєлу представників Пратії Регіонів на місцях

публікую ще одне депутатське звернення народного депутата України від ВО "Свобода" Анатолія Вітіва до Генпрокурора з приводу чергового випадку безпредєлу представників Пратії Регіонів на місцях. цього разу, стосовно подій, що відбуваються в Дніпропетровській області.

Генеральному прокурору України

ПШОНЦІ В. П.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Вікторе Павловичу!


До мене як народного депутата України надійшло звернення від ВГО «Фронт захисту національного виробника» та трудового колективу ТОВ «Новомосковське», яке є виробником хлібобулочної продукції і знаходиться в м. Новомосковськ Дніпропетровської області.

Відповідно до викладених в листі обставин, невідомі особи в кількості п’яти осіб у масках під керівництвом Миронова Олега Анатолійовича (паспорт серії АЕ 217064, мешкає за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Каруни, 49, кв. 79), який є депутатом Дніпропетровської обласної ради від «Партії Регіонів», зайшли на територію ТОВ «Новомосковське», що знаходиться за адресою вул. Головка, 7, м. Новомосковськ Дніпропетровської області, та почали бити працівників, використовуючи підручні засоби.

Таким чином, як стверджують заявники, Миронов О.А. вимагав від працівників збільшення обсягів виробництва,  крім того, був у стані алкогольного сп’яніння, про що свідчили явні зовнішні ознаки. Зі слів заявників, у відповідь на слова працівників про неправомірність дій та необхідність застосування розумних стимулів для заохочення до збільшення обсягів виробництва,  він відповів нецензурною лайкою та погрозами.

Крім того, у січні 2013 року на підприємстві співробітниками Фінансової інспекції у Дніпропетровській області була проведена перевірка фінансово-господарської діяльності, за результатом якої було встановлено, що ТОВ «Новомосковське» у 2011 році уклало з Аграрним фондом низку договорів зберігання пшениці, за яким нібито було отримано 6 тис. тон зерна, які підприємство мало переробити на борошно. Але відповідних приміщень та обладнання для зберігання та обробки пшениці, які можуть здійснити такий об’єм роботи на території підприємства, як повідомляють заявники,  немає і не орендується.

Також на підприємстві неодноразово відбувалася виїмка документів працівниками СБУ щодо нібито порушеного кримінального провадження проти посадових осіб
ТОВ «Новомосковське».

Як вважають заявники, безпосередньо причетним до фінансових оборудок міг бути ставленик Миронова О.А. – фінансовий директор ТОВ «Новомосковське» (з 2009 по 11.2012), який мав доступ до печаток та документів підприємства.

Більше того, 30.10.2012 р. Господарський суд Дніпропетровської області виніс рішення по справі № 42/5005/7641/2012, яким відмовлено в задоволенні позовних вимог Аграрного фонду до ТОВ «Новомосковське» про зобов’язання виконати умови біржових контрактів та стягнення 11 155 576,39 грн.  Тобто, як стверджують заявники, відповідно до рішення, було укладено біржових угод на зазначену суму. При цьому, від імені Аграрного фонду діяв брокер-продавець Кириченко А.М., а від імені підприємства діяв брокер-покупець Швидченко С.О.

Крім того, відповідно до дозволів  № 42-09/1231 від 19.04.2011, № 41-09/1233 від 19.04.2011 та 41-09/309 від 29.08.2011, вказується, що зазначене в них зерно передавалося на переробку підприємству до укладення біржових контрактів: №788 АБ/123, №789 АБ/12, № 790 АБ/123 та №791 АБ/123, які були укладені 20 червня 2012 року.

Таким чином, екс-посадові особи товариства, зі слів заявників, можна припустити, діяли у злочинному зговорі з Мироновим О.А., в результаті чого незаконно отримали прибуток у розмірі понад 11 млн. грн.

Більше того, на даний момент основним учасником товариства є дружина
Миронова О.А. - Миронова Лариса Геннадіївна (паспорт серії АЕ 210258, що мешкає за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Дзержинського, буд. 35 б, корп. 1, кв.49).

Слід зазначити, що скаржники повідомляють, що правоохоронні органи відповідним чином не реагують на звернення працівників підприємства у зв’язку з побиттям та погрозами і затягують зі слідчими діями в рамках кримінальних проваджень, відкритих за фактом нанесення тілесних ушкоджень працівникам ТОВ «Новомосковське».

Враховуючи викладене, керуючись статтею 16 Закону України «Про статус народного депутата України»,

 

 

ПРОШУ:

 

          перевірити  вказані у зверненні факти та, у разі підтвердження, вжити заходів прокурорського реагування і притягнути винних осіб до відповідальності.

Про результати розгляду звернення прошу повідомити мене та заявників у встановлений законодавством  строк.



З повагою,

Народний депутат України                                            Вітів А.М.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.