Політична культура Королевської

22 березня 2013, 13:43
Власник сторінки
0
300

Говорячи про рівень політичної культури деяких українських політиків, залишається лише зніяковіло знизувати плечима.

Говорячи про рівень політичної культури деяких українських політиків, залишається лише зніяковіло знизувати плечима.

Безумовно, не секрет, що поняття парламентської культури просто не стоїть в контексті сьогоднішніх реалій.

Дуже красномовно і символічно виглядає коли, наприклад, коли депутати ділять зал засідань парламенту за принципом поміченої території та виганять зі «своєї» ділянки «чужих», коли у відповідь на законну вимогу дотримання закону і використання державної мови у державній установі, депутатів називають "фашистами", а в когось вистачає розуму називати так ще й два мільйони українських виборців, коли депутати чоловіки б’ють депутатів жінок, а після того ще й просять інших “бути мужиками», коли депутати кидаються з кулаками на помічників та журналістів, які слідкують за дотриманням законодавства у частині особистого голосування в сесійні залі.

В окремі ж дні до цього цирку долучається Кабінет Міністрів України. І коли вже здається, що абсурд вже досяг свого апогею, деяким міністрам вдається внести щось своє, більш-менш свіже та таке, що викликає хоч і показову, театральну, але все ж досить різку реакцію у видних представників провладної більшості, яка за цей Кабмін голосувала.

Цього разу відзначилася Міністр соціальної політики Наталія Королевська, яка і без того не дуже любить та вміє виступати з трибуни, та ще й відзначається різкими та безпідставними випадами в бік опонентів під час дебатів або просто тих, хто задає незручні запитання.

Так, на запитання одного з депутатів від опозиції про гуманітарну допомогу, що стоїть на кордоні і вже тривалий час чекає на розмитнення, міністр підвищила тон і почала кричати, що викликало обурення в сесійній залі. При чому, варто було б також вдуматися в зміст, того, що вона прокричала: «кабріолети і машини контрабандою не пройдуть через кордон».

Так он воно що! Значить під виглядом гуманітарної допомоги, подарунків для дітей-сиріт, через митний кордон України хочуть перевезти автомобілі! Невже їх і справді подарують нужденним дітям?!

В будь-якому разі якогось сенсу в цих словах шукати не треба. Характеристика одна – політична шизофренія. Насправді відповісти по суті було нічого, але сказати щось потрібно було.

Королевська «намріяла» собі міністерське крісло, та й то, мабуть, лише тому, що треба відпрацьовувати вкладені в політичний проект «Україна вперед» гроші, інвестиції, які були змарновані, напевне, найбільш безглуздо, та кампанія, яка обернулася найбільшим політичним провалом за останні роки. Тут міністр, напевне, переплюнула навіть того ж таки Тігіпка, який в будь-якому разі свого часу зіграв набагато успішніше.

Така реакція викликала картинне обурення навіть у «регіоналів». Ганна Герман демонстративно попросила Азарова Королевську в парламент більше не приводити, бо та, мовляв, не вміє розмовляти з депутатами, налагоджувати діалог. Хай би, як там не було і що б хто не казав, але такого собі дозволяти в будь-якому разі не можна.

Хоча, таке прохання до Азарова не зовсім то за адресою. Ще не всі забули, як він з того ж місця в минулому скликанні відкритим текстом «посилав» опозицію. Тож, в такому разі йому теж приходити не варто. Але чи не буде то для представників Кабміну великим полегшенням, адже якщо Корлевську в парламент «не приводити», то їй не доведеться відповідати на незручні запитання та ганьбити себе своєю поведінкою, тож прохання Герман – швидше послуга для «мрійниці», ніж прояв недовіри та справедливої критики.

оригінал на lb.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.