Битва за Київ, війна проти киян

16 серпня 2013, 16:18
Власник сторінки
0
927

вчителі можуть стати «чорною піхотою», живим щитом для влади в її боротьбі проти опозиції, хоча остання, власне, і намагається захистити інтереси вчителів, лікарів та інших бюджетників

16 серпня на каналі «Київ», відбулося, так зване, ток-шоу «У центрі уваги». Чому так зване? Тому, що однобоке, без альтернативної думки та з явними ознаками замовності. Окрім ведучої в ньому взяли участь лише голова Київської міської організації Працівників освіти і науки України Олександр Яцунь та депутат Київради голова Комісії з питань власності Павло Тесленко.

Основною темою для обговорення була майбутня сесія Київради, повноваження якої закінчилися 2 червня поточного року, анонсована на 10 годину 19 серпня.

Примітний ефір був навіть не тим, що «запрошені» гості проливали крокодилові сльози з того приводу, що опозиція не допускає проведення сесій міської ради, повноваження якої закінчилися, а тим, що вони виглядали цілком спокійно і врівноважено (сумирно говорили про тяжку долю простих киян та про толерантність, натякаючи на те, що активісти, які намагалися захопити зал засідань вдень 16 серпня варвари і злочинці) на фоні ведучої, яка раз за разом не забувала сварити опозицію, громадських активістів за «беспредєл», який вони чинять не дозволяючи дерибанити міський бюджет і землю в столиці.

Серед іншого Яцунь підтвердив, що в понеділок бюджетників будуть виводити під Київраду. Як відомо, 14 серпня було анонсовано проведення «маніфестації» за участю освітян. Проведення самої ж сесії подається із лейтмотивом вимог від громадських організацій та профспілок.

Враховуючи рівень незалежності та прозорості більшості профспілок в Україні, нікого не здивують повідомлення про те, що вчителів будуть виганяти на мітинг примусово. Важко сказати, де ще у світі людей можуть примусово виганяти на вулицю задля відстоювання власних прав та інтересів. Інакше як чергова вистава це не сприйматиметься.

Ще одним цікавим моментом є формулювання, подане на офіційному сайті Київської міської організації Працівників освіти і науки: «Масові акції протесту – єдиний спосіб боротьби з нищенням освіти». Виникає логічне запитання – вони часом не проти Табачника протестувати збираються? З таким гаслом це виглядає більш, ніж логічно.  Хоча звинувачення у «занедбанні учителя» спрямовуються саме проти опозиції. «Незалежний» профспілковий рух в дії, як то кажуть.

При цьому, ніхто в корінь зла не дивиться. Чи то не може, чи то не бажає. Те, що нелегітимний орган не може призначити виплати у 200-300 гривень помітно, а от провальну соціальну політик, через яку вчителі, власне й бідують, впритул не помічають.

До слова, лише за офіційною інформацією КМДА, невиконання столичного бюджету за підсумками 2013 року сягне 2 мільярдів гривень. Київрада не півроку тому прийняла необхідні для виплат надбавок рішення, але у міського бюджету проблеми не лише із нестачею коштів на виплату відповідних надбавок, а й із нестачею коштів на самі зарплати. Таким чином, ситуація вимагає негайних заходів для вирішення проблеми, конкретних дій, натомість маємо нічим не підкріплений популізм. Чомусь до 2 червня у Попова і Гереги ніхто не переживав за лікарів та вчителів, не дослухався до громадськості. Аж зараз про них згадали. 

Таким чином, маємо черговий парадокс, до яких, живучи в Україні, в принципі вже варто було би звикнути, проте зробити це дуже важко – влада виведе під стіни Київради бюджетників задля легітимізації своїх незаконних дій та рішень, тобто тих людей, які власне і страждають від некомпетентності чинної влади, людей, які є повністю залежними від примх урядовців у матеріальному плані, якими режим буде прикриватися у своїй майже неприхованій боротьбі проти законних прав киян, проти самих киян, вчителі можуть стати «чорною піхотою», живим щитом для влади в її боротьбі проти опозиції, хоча остання, власне, і намагається захистити інтереси вчителів, лікарів та інших бюджетників.

Постає також питаня, чим акції під Київрадою можуть закінчитися. При розгляді ймовірних сценаріїв, мимоволі пригадуються події 18 травня. В понеділок до будівлі на вулиці Хрещатик буде приковано увагу всієї України, і хтозна, яку виставу вона побачить, на що вистачить фантазії у брудних політичних технологів та професійних провокаторів.

Події 19 серпня можуть стати більш бурхливими і кривавими. Поле для провокацій дуже широке. Якщо 18 травня все було хоч відносно розмежовано, то в понеділок фарби будуть змішані набагато ретельніше й густіше. Будуть противники проведення сесії, будуть, так звані, прибічники, неодмінно буде залучено численних силовиків, «тітушок», чи може «силовиків-тітушок», кому як подобається. Крім того, не важко здогадатися, що людей просто спробують стравити між собою.

В результаті, щоб не сталося і чим би це дійство не закінчилося, всі ресурси буде залучено з метою легітимізації дій влади та щоб звинуватити у всіх гріхах опозицію. Медіа ресурс буде активно поширювати серед суспільна «правильні» думки та висновки з цього приводу, заяви, доводи. МВС і Прокуратура почнуть нове полювання на відьом-фашистів.  

Усе заради того, аби виставити тих, хто захищає законні інтереси українців в цілому і киян, зокрема, з позиції тих, хто ці права порушує, тобто, буде використано стандартний пропагандистський прийом на озброєнні діючої влади: чорне називають білим, в біле – чорним. 

PS. Ну і на сам кінець, трішки маразму: подейкують, що Галина Герега намагаючись підібрати найбільш сприятливий день для проведення сесії Київради зверталася навіть до астролога. Що ж, побачимо, наскільки щасливою є зірка «Епіцентру». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.