Де найвигідніше зібрати дитину до школи: порівнюємо ціни й асортимент

16 серпня 2024, 17:31
Власник сторінки
0
143

Кінець літа – не лише початок оксамитового сезону на популярних курортах, а й час для збору дітей до школи.

Що знадобиться школяру?/ Перелік найнеобхідніших канцтоварів для школи

Перелік необхідного шкільного приладдя залежить від того, у якому класі навчається дитина. За неписаним правилом, для учнів старших класів купують менше канцтоварів, ніж для молодших школярів, тому сьогодні ми вирішили передивитися асортимент основних товарів, які потрібні дитині для навчання в першому класі.

Ранець. Шкільний рюкзак має бути відповідного розміру, легким, з цупкої тканини, мати кілька відділень і додаткових кишень. Перевагу слід віддати моделям із якісною фурнітурою і ортопедичною спинкою та ущільненим дном.

Пенал. Важливо, щоб він був зручним, міцним і з нього можна було легко та швидко дістати потрібний предмет.

Ручка. Вона має бути з пастою, яка швидко висихає на папері і гладко пише, легкою та зручною для тримання.

Олівці. Це шкільне приладдя краще взяти відповідно до потреби – для креслення твердий, а для малювання – середньої твердості, яскравий, з тонким і міцним грифелем.

Чинка. Краще обрати ту, яка з резервуаром для тирси.

Гумка. На її вибір впливає тип олівця. Для твердих з тонким грифелем потрібна жорстка гумка, для середніх – м'яка й еластична.

Лінійка. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів, але головне, щоб на них були чіткі поділки й вони поміщалися в пенал.

Зошити. Повинні мати щільні сторінки, які не продавлюватиме ручка. Оптимальна поверхня для листів – матова і гладенька. Краще обирати зошити з прокресленими полями та заокругленим краєм.

Папка. Вона має бути міцною, відповідати розмірам зошитів і легко поміщатися в ранець.

Щоденник. Важливо вибрати варіант із щільною обкладинкою, наприклад, міцного картону чи покритий захисною плівкою, адже його потрібно носити з собою щодня цілий рік.

Обкладинки для зошитів. Найбільшим попитом користуються прозорі чи матові, щоб було легко розпізнати підпис на зошиті.

Обкладинки для книжок. Важливо чітко знати розмір підручників, аби всі книги були обкладені й не довелося купувати окремо для неформатних примірників.

Це мінімальний й обов’язковий перелік шкільного приладдя для першокласника. А також  потрібні додаткові матеріали для творчості, такі як:

Кольоровий папір. Краще обирати двосторонній, яскравих кольорів з додатковими відтінками з цупкими листами.

Ножиці. Слід купувати модель, яка буде зручною для дитячої руки й добре різатиме папір.

Кольоровий картон. Має бути цупким, яскравих кольорів і гладеньким з обох боків.

Альбом для малювання. Краще обирати відповідно до типу фарб, якими планує користуватися дитина. Листи мають бути цупкі, аби не перебивався малюнок на зворотній бік, білого кольору і гладенької текстури.

Список повинен бути чіткий і заздалегідь підготовлений перед покупкою – це запорука економії коштів і часу.

Тож, де купити все й одразу?

Сьогодні популярними стали так звані шкільні базари – осередки шкільного приладдя в масмаркетах. Їх влаштовують більшість великих торговельних мереж у своїх магазинах. Широкий асортимент товарів для школи цього року пропонує Епіцентр. Зокрема, у продажу понад 400 видів ранців, більше 300 моделей пеналів, кількість видів ручок перевищує 200 артикулів. Великий вибір – більше 100 моделей кожної – з-поміж асортименту дрібної канцелярії – чинок, гумок, лінійок, олівців. Найнеобхідніше для своїх потреб тут можна знайти, а цінник не буде захмарним. Наприклад, ціни на ранці стартують від 783 гривень, а звичайний пенал можна придбати всього за 79 гривень.

Дещо більше доведеться віддати за ці ж канцтовари в METRO. Цьогоріч найдешевший шкільний рюкзак коштуватиме тут близько 1,5 тисячі гривень, а пенал обійдеться майже удвічі дорожче, ніж в Епіцентрі. Поштучно ручки купити в цьому магазині не вдасться – тільки комплектом мінімум 6 штук. Гумки та лінійки теж продаються набором щонайменше по дві. Перелік шкільного приладдя в METRO не такий багатий, як в Епіцентрі, але речі на перший час можна придбати. Проте більшість позицій продаються комплектом, що для когось зручніше, а комусь стає неприємним сюрпризом.

Асортимент товарів для школи в Auchan дивує своєю різноманітністю і доступними цінами, що значно нижчі, ніж в інших магазинах. Звичайний шкільний ранець в Auchan вдвічі дешевший, ніж в Епіцентрі, та вчетверо, ніж у METRO, – цінник стартує всього від 339 гривень. Окрім того, вибрати є з чого на будь-який смак і сімейний бюджет із понад 400 моделей. У магазині більше 350 типів пеналів для приладдя, який можна придбати дешевше, ніж пачку морозива, – всього за 17 гривень. Про широкий асортимент канцелярії в Auchan свідчить звичайна статистика: тут на вибір пропонується понад 400 видів ручок, більше 200 типів олівців, перевищують позначку у 100 артикулів переліки гумок, лінійок та альбомів для малювання. Вибір зошитів у клітинку буде ой яким непростим, адже їх понад 300 різновидів, а ціна стартує від 5,5 гривень. Серед переваг покупок в Auchan – можливість придбати все, що потрібно для школи, як комплектом, так і в роздріб. Не потрібно ходити з одного магазину в інший – усе необхідне зібране на одній локації, де кожен обирає на свій смак, бюджет та відповідно до потреби.

Основна порада для батьків у стресі – обговоріть зі своїми дітьми перелік необхідних речей для школи, а краще – напишіть список, аби не придбати зайвих і непотрібних речей. Обирайте магазин, де цінова політика відповідає вашому сімейному бюджету, а асортимент товарів дає можливість не лише купити необхідне, а й обрати річ до душі і найкращу за призначенням.

Відповідальний шопінг – це можливість заощадити час, кошти і нерви. Тому обирайте свій шкільний базар правильно. І нехай початок нового року стане дійсно радісним етапом у житті кожного члена родини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.