II щорічний фестиваль "Юна Пані України"

13 березня 2016, 08:00
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
76
II щорічний фестиваль  Юна Пані України

Найкрасивіші... Найталановитіші... Найвродливіші... Найдобріші... Найпрацьовитіші... Най... Най...

    Саме ці суперлятиви все частіше лунають не тільки у нашій країні, але і далеко за її межами, коли йдеться про українську жінку.
    Сторіччями митці у строкатому гаморі емпірії оспівували красу українки і увіковічували її у своїх шедеврах. Феномен української жінки став предметом численних обговорювань та дискусій, а небайдужі сучасники навіть ініціювали наукові дослідження з метою пошуку «гена краси» українок.
    Я не знаю, вдасться чи ні генетикам знайти один спільний геном краси, який начебто відповідає за основні ознаки українських красунь, але я впевнена, що доки стоїть цей світ – доти красивій українці: бути.
   Саме про це міркувала я, коли добігав свого феєричного апофіозу другий дитячий конкурс краси «Юна пані України», організований всеукраїнським суспільно-політичним виданням «Ukrainian People».
    Хочу одразу зазначити, що цей івент умовно мав назву конкурсу, і зрозуміло, що це не було традиційне змагання оголених сідниць і розмальованих облич. Це – свято талантів юних українських панянок, їх працьовитості та юнацької наполегливості.
    На підтвердження цього пряма мова головного редактора та ідейного натхненника проекту Тетяни Петракової, яка прозвучала в численних інтерв’ю для ЗМІ: «Головною метою проекту «Юна Пані України» є об'єднання дітей з різних регіонів нашої країни, культивування духовних і моральних цінностей, привернення уваги до культурного багатства та історичної спадщини України».
   Сьогодні я впевнено констатую, що Тетяні Петраковій вдалося чимало, якщо брати до уваги зазначене. Усі свої зусилля вона спрямовує на те, що ми, брендологи, називаємо «капіталізація бренду».
    Ця талановита красуня, не шкодуючи власних сил, віддає частинку свого «Я» Батьківщині. Мене завжди вражають люди, які здатні змінити цей світ на краще. Мій пієтет до людей, які ламають стереотипи і ладні змінити не тільки свою власну парадигму, але і державну.
    Тетяна Петракова – саме така людина. В Україні вона вже давно відома не тільки через всеукраїнський проект «Ukrainian People». Адже її серце б’ється в унісон з тисячами українців, для яких АТО стало чорною сторінкою у власній історії життя. Вона опікується дітьми-переселенцями, як справжня мати. Для неї не існує чужого болю, бо він миттєво стає її власним. Свій ресурс вона спрямовує на вирішення тих чи інших соціальних проблем, і тільки сором’язливо посміхається, коли їй щиро дякують за допомогу. Глибина її душі вражає, а велич вчинків захоплює. Праця і зусилля Тетяни сьогодні трансформувалися в добрі плоди справ.
    Організатор цілої плеяди соціальних і культурних дитячих проектів, апологет і популяризатор сучасної української fashion-індустрії, активний громадський діяч, справжній патріот своєї Батьківщини.
    Для того, щоб зрозуміти скільки власної енергії людина віддає ближнім, варто лише подивитися на, так званий, «лонг-лист» справ.
   Тільки за останній рік у рамках проекту «Дитячі мрії» було проведено більше двадцяти благодійних заходів, в яких взяли участь чимало відомих людей України.
   Більше тисячі дітей отримали необхідну допомогу і підтримку. Тож Подяка від «Інституту реформ та розвитку Києва», яку вручив Президент Інституту Александр Вовченко, цілком заслужена.
    Доречі, ця інституція сьогодні також активно підтримує численні соціальні проекти, які організовуються в столиці нашої держави, тож і зараз «Інституту реформ та розвитку Києва» зголосився стати партнером свята.
    …Я повертаюся у «Княжий Град»… «Княжий Град» – не просто ресторація з вишуканою кухнею, це своєрідний музей, де кожна деталь і штрих дихають історією пращурів, сама близькість до найпопулярніших пам'ятників київської історії та архітектури, інтер’єр закладу продовжують загальну давньослов'янську тему і неначе переносять на кілька століть тому. Отже, артистам, митцям, відомим громадським діячам, а головне – юним талановитим красуням із різних регіонів України, які брали участь у конкурі,− всім було не тільки комфортно, але і цікаво.
У надзвичайно дружній, сповненій гармонії атмосфері, тривало справжнє дійство.
    Треба було бачити з якою гордістю дефілювали учасниці з різних куточків України, коли презентували неймовірно красивий одяг, головним елементом якого є вишивка від бутіка «Етнодім».
    Щасливі, вони сяяли як весняне сонце і дарували присутнім свою таку чисту, дитячу енергію, презентуючи текстильні шедеври від брендів «Seven-Eleven», «Fashion family».
    Шквал емоцій вирував у залі, коли кожна юна леді вбралася в одяг із нової колекції молодої дизайнерки Світлани Теренчук.
    По-дитячому щирі, вони співали, вони танцювали, але головним сюрпризом для глядачів і гостей стали виступи групи «BAND'а», тріо «Розетки», вихованців продюсерського центру «PARADIZ» Яни Гурульової, Поліни Дашкової, Валентини Королівської, проекту з віршами «Рими серця». Їх творчі постановки не залишили байдужими глядацьку аудиторію, яка щоразу після чергового номеру, оголошеного творчим тандемом ведучого програми «Music box news» на телеканалі Music Box UA Романом Міхно і його юною колегою Ніколью Кулик.
    Та, мої найкращі емоції каталізував зворушливий виступ юної співачки Дарини Галацької. Музичний шедевр геніального Миколи Мозгового у виконанні Дарини торкнувся самісінького серця, а лімбічна система відреагувала краплями сліз…
 
Твоя любов дає мені наснагу,
Твоя любов веде в незнаний світ,
Так буть вовік, благословенна мати,
Твоя любов вчить як у світ йти.
 
   ...Так, у ці хвилини здавалося, що добро множиться у серцях дітей, та і в наших, дорослих серцях палахкотить вогонь любові, бо коли перебуваєш у товаристві щасливих, усміхнених дітей, і сам стаєш щасливішим, позитивнішим.
    Так, діти – це маленькі чарівники, які знають алгоритм змін на краще, і це вдається їм перфектно.
    …Свято талантів тривало, а градус дитячих емоцій наростав по експоненті ... Для них співали, для них танцювали ... Міла Нітіч, творчий тандем Василя Бондарчука та Катерини Веласкес, Сергій Костецький, Данило Рувинский. Ці артисти дарували свій талант дітям, які сяяли від щастя. Все читалося у їхніх очах…Ex ore parvulorum veritas ... Так, діти в мить ока винесуть вердикт, їх не обдуриш, бо їхні душі налаштовані камертоном неба.
    Емоційна насиченість івенту далася в знаки, коли слово надавали членам журі конкурсу. Самі діти назвали його, журі, зірковим, коли ведучі оголошували їх імена, серед яких: Заслужений журналіст України і відомий в Україні і світі громадський діяч, меценат Марина Кинах, Директор Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання, організатор всеукраїнського проекту «HelpSport», дружина народного депутата Дениса Силантьєва Інна Силантьєва, Посол Миру, найчарівніше лірико-драматичне сопрано, Народна артистка України Наталія Шелепницька, Президент Інституту реформ і розвитку Києва Олександр Вовченко, засновниця Міжнародного брендингового агентства "BRANDING & CONSULTING VVV" Вілена Воронова, співачка Міла Нітіч, співак Василь Бондарчук, співачка Катерина Веласкес, співачка Наталі Морозова, телеведуча Gabriella Massanga, заслужена артистка України Ярослава Руденко, хореограф і учасник багатьох телевізійних шоу Сергій Костецький, співачка Аліса Савинская, учасник четвертого сезону телевізійного проекту «Х-Фактор» Данило Рувинский, співачка Крістіна Охітва, засновниця торгової марки «Viva Victoria» Вікторія Кулик, учасниця пісенного конкурсу від України «Дитяче Євробачення» Анна Трінчер, артистка ПЦ «PARADIZ», представниця України на «Дитячому Євробаченні-2014» (тріо "Sympho-Nick"), володарка титулу « Little Miss World 2012 » Софія Куценко, дизайнер, власниця бренду "Natago" Натали Натали.
    Коли ж взяли слово зіркові гості, діти затихли, а дорослі замислилася. Мудрі слова Марина Кинах про те, що найцінніші інвестиції повинні вкладатися у дітей, наша держава завтра – це наші діти сьогодні.
    З філософією цієї жінки не можна не погодитися. Адже Марина Кінах – приклад справжнього державного діяча. Сьогодні вона каліграфічно пише історію України. Красива історія відтворюється унікальною людиною, аксіологічний масив якої вражає тисячі українців. Шляхетність, душевна краса, проникливий розум, смак, етика вчинків – цей асоціативний ряд можна продовжувати нескінченно, коли говориш про Марину Кінах.
    А ще, ця красива жінка – апологет традицій благодійної діяльності та милосердя. Меценатство – іманентна властивість царюючих осіб або тих, про кого кажуть: в їх жилах тече блакитна кров.
    Сьогодні ці слова без всякого сумніву можна сказати про Марину Кінах, яка своєю промовою приголомшила присутніх.
    Ще одна гостя вразила дітей, особливо вокалістів, які не могли приховати свій подив, коли сама Наталія Шелепницька зголосилася бути на backing vocal у юних артистів. Її небесним сопрано захоплюється весь світ… Сьогодні цей божественний голос милував слух гостей та учасників конкурсу, коли вона з суддівського крісла підспівувала дітям акапельно.
    Важко уявити щастя юних конкурсанток, які стали володарками сертифікатів на безкоштовне відвідування басейну. Такий щедрий подарунок зробила Директор Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання, Організатор всеукраїнського проекту «HelpSport», дружина народного депутата Денис СилантьевИнна Силантьева жінку, яка ламає стереотипи і транслює в соціум месседж про те, що жінка в сучасному світі – це не тільки берегиня домашнього вогнища і духовний стрижень сім'ї, а й активний громадський діяч, політик, меценат, хоч і з тендітними плечима, але опора суспільства і держави , – поважають всюди.
Лейтмотив її промови на святі був зрозумілий всім: «Чужих дітей не буває».
   І в цьому була можливість переконатися ще раз, відвідавши другий дитячий конкурс краси «Юна пані України».
    … Щасливі діти, вони ледве тримали у руках численні подарунки та нагороди. У ці хвилини не було переможених, бо всі наші діти – справжні герої, бо допомагають своєю присутністю в цьому хибному світ нам, дорослим, надихатися, вірити у майбутнє і виживати.
Я з радістю пристала на пропозицію стати одним із партнерів ІІ щорічного фестивалю «Юна пані України» . Для мене велика честь служити дітям.
    Бо святий обов’язок дорослих: зробити все можливе для щасливого життя дітей, адже вони – наше вічне продовження на цій землі, вони – наше майбутнє, вони − народ України.
    Останнім часом суспільство, держава шукають ідею, яка б об’єднала… ОБ’ЄДНАТИСЯ ЗАРАДИ ЩАСЛИВОГО І МИРНОГО МАЙБУТНЬОГО НАШИХ ДІТЕЙ − ось вона, НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ і ІНТЕРЕС.
    Допоки ці гасла будуть лише телеономними концептами, які щоразу стають частиною святкового контенту медійних ресурсів напередодні дитячих свят, а не реальністю сьогодення, ми не розірвемо порочне коло пустої бравади і дорослого лукавства.
    Я щиро вітаю Тетяну Петракову, адже після проведення цього заходу її і без того бездоганне реноме громадського діяча набуло ще більшої питомної ваги.
    Конкурс ««Юна пані України» − це не галочка у списку переможних реляцій однієї особи, це реальний, я б сказала, «живий» проект, де все, без винятку, присвячено і подаровано дітям.
    P.S. …Лічені години відділяють нас від входження у Великий Піст. Тож нехай духовне очищення пройде під егідою благодійності, людяності, милосердя і любові. Подаруйте свято ближньому і святкуватиме ваша душа.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: дети,фестиваль,конкурс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.