«Зроблено в Україні», або капіталізація бренду під назвою «УКРАЇНА»

04 листопада 2015, 00:01
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
67
«Зроблено в Україні», або капіталізація бренду під назвою «УКРАЇНА»

Ось вже майже тиждень медійний простір країни переповнюють повідомлення про масштабний проект, неймінг якого говорить сам за себе − «Зроблено в Україні» the best collection.

Усі провідні ЗМІ України інформують з неабиякою гордістю: українці не тільки здатні випродуковувати своє власне, а ще і пишатися своїми здобутками. І саме цей месседж хотіла донести і донесла суспільству організатор заходу, головний редактор Всеукраїнського журналу Ukrainian people Татьяна Середа-Петракова. На одному майданчику, а локація івенту теж сприяла досягненню синергитичного ефекту, бо "Княжий Град» - не просто ресторація з вишуканою кухнею, це своєрідний музей, де кожна деталь і штрих дихають історією пращурів, сама близькість до найпопулярніших пам'ятників київської історії та архітектури, інтер’єр закладу продовжують загальну давньослов'янську тему і неначе переносять на кілька століть тому.

Отже артистам, митцям, громадським діячам, а головне - дітям із різних регіонів України, які брали участь у проекті, всім було не лише комфортно, але і цікаво. Треба було бачити, з якою гордістю дефілювали діти у вбранні відомих дизайнерів України разом із зірками. Щасливі, вони сяяли як весняне сонце і дарували присутнім свою таку чисту дитячу енергію. Вони, наші діти з різних куточків України, були на цьому святі справжніми зірками, коли презентували неймовірно красивий одяг, головним елементом якого є вишивка, від бутика «Етнодім». Ну, а що казати, окрім хорошого, коли кожна присутня дитина одягла футболку з нової колекції дитячого дизайнера Марини Козаченко під назвою «Малюнок добра». Так, у ці хвилини здавалося, що воно, добро, таки множиться у серцях дітей, та і нас, дорослих. Адже коли перебуваєш у товаристві щасливих усміхнених дітей - стаєш і сам щасливішим, позитивнішим. Так, діти – це маленькі чарівники, які знають: як то воно каталізувати зміни на краще, і це їм вдається перфектно.

А ще того вечора журнал «Ukrainian People» започаткував нову благодійну акцію, суть якої полягає у створенні відомими українцями разом із дітьми малюнків із побажаннями своїй країні. Цей процес так захопив учасників, що з’явилося відчуття присутності на якомусь мистецькому вернісажі з майстер-класом водночас. Не треба бути професіональним фізіогномістом, щоб прочитати по лицям дітей те, про що вони мріють, і що бажають своїй Батьківщині... Звісно Миру. Як хочеться, щоб більше ніколи, за жодних обставин, вони не просиналися під кононаду зброї. Щоб вони ніколи не уточнювали у своїх батьків: а що це сьогодні стріляло по нас: «Град» чи «Ураган»… У цей вечір вони мріяли про своє велике щасливе майбутнє у великій країні. Я дивилися на них, а сама вкотре поверталася до своїх роздумів про нас з вами.

Україна… Сьогодні - це держава у центрі Європи, яка у всіх на вустах. Українцям вдалося знайти унікальну рецептуру і приготувати шедевр, який своєю неповторністю і шармом, смаком і післясмаком вражає світ. Стійкість і мужність, любов до рідної землі, гідність і щирість, привітність та гостинність, патріотизм, сентиментальність, емпатійність − цей симбіоз ментальних особливостей українців здатний достукатися до серця кожного.

Проект «Зроблено в Україні» the best collection, ініційований і проведений командою журналу «Ukrainian People», яскраве підтвердження сказаного. Тетяна Середа зробила те, про що ми, брендологи, говоримо: «капіталізувати бренд». Сьогодні ця красива, талановита дівчина віддала частинку свого «Я» Батьківщині. І не тільки в цей вечір і в рамках цього проекту. Мене завжди вражають люди, які здатні змінити цей світ на краще. Мій пієтет до людей, які ламають стереотипи і ладні змінити не тільки свою власну парадигму, але і державну. Тетяна Середа – саме така людина. Неймовірних зусиль вартувала їй поява в нашій країні абсолютно нового формату ЗМІ. Ukrainian People - це унікальний масштабний проект, антипод сучасному глянцю, адже відображає сучасні українські реалії, популяризує те, що є національною гордістю. Він відкриває впливових і успішних людей нашої країни, розповідає про авторитетних знакових українців, які щодня своїми амбіціями, кар'єрними успіхами, творчими здобутками, талантами створюють сучасне обличчя української нації .

Мене як автора бренд-стратегії «Брендування міст – імідж та репутація України» і людини, яка не тільки мріє, але і робить все можливе для створення сильного національного бренду під назвою «Україна», поява такого могутнього інформаційного ресурсу з прегнантним змістом і найвищого ґатунку, не просто тішить, а надихає і дає надію, що ми змінимо нашу країну на краще. Коли взяла у руки перший номер журналу, перше, що сказала: «Нарешті, нарешті з’явилася гідна альтернатива, із зовсім іншою філософією щодо контенту і якістю трансляції його у суспільство!»… Звісно, коли перечитала журнал, потрапила в полон цікавості: хто є «батьками» цього неймовірного глянцевого видання. І знову неперевершені емоції, бо цей унікальний проект тому, мабуть, і унікальний, що ідейним натхненником, видавцем і головним редактором виявилась красива, не схожа ні на кого дівчина, Тетяна Середа. Сьогодні вона відома не тільки через проект Ukrainian People. Адже її серце б’ється в унісон з тисячами українців, для яких АТО стало чорною сторінкою у власній історії життя. Вона опікується дітьми-переселенцями як справжня мати. Для неї не існує чужого болю, бо він миттєво стає її власним. Усі свої зусилля і ресурс вона спрямовує на вирішення тих чи інших проблем, і тільки сором’язливо посміхається, коли їй щиро дякують за допомогу. Глибина її душі вражає, а велич вчинків захоплює. Коли дивлюсь на неї, одразу згадую євангельське: «Ви пізнаєте їх за плодами їхніми; хіба збирають виноград з тернини або з будяків – смокви? Так кожне добре дерево родить гарні плоди…»

Праця і зусилля Тетяни сьогодні трансформувалися в добрі плоди справ. Організатор цілої плеяди соціальних і культурних проектів, спрямованих на допомогу дітям-переселенцям із зони АТО, апологет і популяризатор сучасної української fashion-індустрії, активний громадський діяч, справжній патріот своєї Батьківщини. Для того, щоб зрозуміти, скільки власної енергії людина віддає ближнім, варто лише подивитися на так званий «лонг-лист» справ. Тільки за останній рік в рамках проекту «Дитячі мрії» було проведено більше двадцяти благодійних заходів, в яких взяли участь багато відомих людей України. Більше тисячі дітей отримали необхідну допомогу і підтримку. Під егідою журналу Ukrainian People Тетяна проводить різноманітні проекти на підтримку вітчизняних виробників, сприяє творчості українських дизайнерів модного одягу, об'єднує людей, здатних трансформувати нашу державу із об’єкту світової геополітики у суб’єкт, щоб довести світу, що ми не тільки географічний центр Європи. Тож сьогодні хочеться аплодувати стоячи цій героїні сучасності і бажати сил та благословення на всі її благі справи. А ще, щоб бумеранг обов’язково повернувся, і все те добро конвертувалося в потужну енергію, яка втілить і реалізує у цім житті найбільшу мрію.

…Я повертаюся у «Княжий Град»… Тут, в надзвичайно дружній, сповненій гармонії атмосфері, продовжується дійство. Колекції одягу на розсуд публіки представили Оксана Полонець, Наталія Шуранськова, будинки моди «Enna Levoni», «Mozah», «Кошка». Із огляду на кількість та силу аплодисментів, публіка була у захваті від побаченого. Були і численні нагороди, і відзнаки від Ukrainian People та стейкхолдерів проекту тим, хто створює свій якісний продукт з маркуванням «Зроблено в Україні». Якщо все ж таки говорити про fashion індустрію, то серед нагороджених особливе місце належить справжньому бренду в сфері моди, бренду, якій відповідає всім світовим вимогам і цілковито може конкурувати з визнаними світовими лідерами виробництва одягу та аксесуарів у Premium та Luxury сегменті, напевно багато хто здогадався, що це Helenber. Витончена та шляхетна, справжній кутюр'є Олена Бернацька отримала диплом-подяку, а присутні аплодували стоячи її таланту і праці, а ще лунало: «Браво!»…

…«Є на світі моя країна, де червона цвіте калина. Гори, ріки і полонина - це моя Україна»… Ці слова Юрія Рибчинського давно стали пісенним кодом нашої країни, а у виконанні народної артистки України Наталії Бучинської ця пісня - ні що інше як тригер катарсису. І мурахи по шкірі, і вологість очей, і помітна екзальтація слухачів, глядачів, - все це ознаки того, що артистка своїм талантом та співом довела публіку не тільки до високоемоційного стану, а ще й до очищення і кристалізації душі. Так, Наталія Бучинська - символ національної пісні. А, як по мені, вагома перлина на коштовному намисті, яке нанизав сам Творець на терена нашої держави.

… Зроблено в Україні, а тепер із впевненістю можна доповнити: і для України. Івент добіг свого феєричного апофеозу, але безкінечним є шлях, наш шлях по розбудові країни з новою державною парадигмою, де якість і цінність життя людини стануть справою кожного. Суспільство якісно змінилося. Соціальна матриця кардинально відрізняється від тієї, яка була до лютневих подій і військових дій на Сході країни. Україна побачила нові обличчя у владі, політиці, суспільстві, бізнесі. Країна має своїх героїв у всіх сферах життя, які здатні створити новий, сильний, авторитетний і капіталізований бренд під назвою «УКРАЇНА».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Украина,проект,Україна,зірки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.