В столиці розпочала роботу соціальна акторська школа «Фенікс».

05 грудня 2023, 16:18
Власник сторінки
0
6
В столиці розпочала роботу соціальна акторська школа «Фенікс».

«Акторська спільнота не може бути осторонь» - почався зірковий курс соціальної акторської школи «Фенікс».

2 грудня в культурному кластері «Краків» пройшло урочисте відкриття благодійного соціального творчо-освітнього проєкту —  Акторська школа «Фенікс»

Захід розпочався з виконання Державного Гімну України скрипалькою з Краматорська  Кароліною Ваноян. Зі своїми хітами виступили співачка, учасниця цьогорічного національного відбору Євробачення —  KRYLATA та фіналіст 9-го сезону «Х-Фактора», фіналіст телепроєкту «Українська пісня 2023» — YOGEN. Актор театру та кіно Андрій Волошин продекламував вірші,  а  Заслужена артистка України, акторка театру та кіно Тетяна Шеліга промовила настанову майбутнім студентам акторської школи «Фенікс». З привітальним словом виступила CEO Samsung Experience Store, керуючий партнер проєкту — Ольга Хічій

 «Українську культуру знищували сторіччями. Під час війни з агресором, ми повинні «Феніксом»  з попелу відроджувати нашу культуру, захищати та популяризувати її не дивлячись ні на що. Сьогодні ці молоді люди — це майбутнє української театральної та кінокультури. Соціальна акторська школа «Фенікс» має на меті сприяти розвитку  творчого потенціалу української молоді та допомогти соціалізуватись дітям наших захисників та переселенцям. Створення цієї творчої платформи — це приклад для багатьох, що якісний творчий розвиток для талановитої  молоді може бути доступним. Я вірю, що незабаром ми покажемо впевнений результат нашої ініціативи» — розповідає засновник  соціальної акторської школи «Фенікс»  Олександр Єгоров.

Амбасадорами та запрошеними коучами благодійного проєкту виступили Народні та Заслужені артисти України, актори театру та кіно, режисери, продюсери: Ольга Сумська, Володимир Горянський, Олександр Педан, Віталіна Біблів, Катерина Кузнецова, Дар’я Трегубова, Тетяна Шеліга, Тетяна Власова, Олекса Гладушевський, Любов Кравченко, Михайло Грінченко, Анна Саліванчук, Артем Позняк, Михайло Самарський, Анастасія Завадська, Тетяна Вашневська

Серед студентів соціальної акторської школи «Фенікс» — офіцери ЗСУ, діти захисників України, переселенці, біженці, молодь з окупованих та деокупованих населених пунктів України, молодь з багатодітних родин та молодь, яка безпосередньо постраждала від війни. 

З понад 243 учасників, які подали свої заявки, було відібрано сімнадцять представників молоді від 18 до 24 років: Гончар Катерина, Криворот Владислав, Демченко Дарина, Сава Ганна, Штефан Катерина, Остапенко Денис, Шаматалюк Олександра, Мироненко Діана, Лемешко Каріна, Ландау Олександра,   Кормаченко Аліса,  Антонова Еліна, Назаренко Ніколь, Ваноян Кароліна, Служенко Аліна, Мелашенко Валерій, Кутузова Ніна. 

Вони пройдуть навчання у зірок театру, кіно та телебачення впродовж 4 місяців на безоплатній основі. Після закінчення курсу актори отримають:  власний короткий метр; практичний досвід виступів на сцені та зйомок у кадрі; професійне акторське портфоліо, неймовірні знайомства з зірками театру та кіно, сертифікат акторської школи «Фенікс».

 «Якщо діти наших військових та переселенців мають за потребу отримати нові знання, навички та допомогу у своєму становленні, як творчої особистості, то акторська спільнота не може бути осторонь. Ми з колегами будемо підтримувати їх та передавати наші професійні знання, щоб національна театральна культура країни тримала й надалі високий рівень завдяки розвитку молодих  акторів» — зазначає Народна артистка України  Ольга Сумська.

Організаторами соціальної школи виступають: Літературно-театральний проєкт «Фенікс» та БФ «Безмежні Можливості».

Освітній партнер: Українська кіношкола. 

Проєкт реалізується за підтримки КМДА.

Партнерами заходу виступили: Samsung Experience Store, FIGARO, торговий дім «Вина Світу», VODA UA.

Офіційна сторінка проєкту:

Фото: Андрій Піддубняк, Артем Гвоздков

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: театр,актер,кіно
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.