СБУ викрила керівників столичного медзакладу, які вкрали мільйони гривень

01 липня 2021, 12:15
Власник сторінки
0
5611

СБУ викрила масштабну корупцію у «Центрі первинної медико-санітарної допомоги» одного з районів Києва.

Встановлено розкрадання понад 6,3 млн грн, виділених на заробітну плату медперсоналу. Зловмисники проводили оборудки протягом 7 років.
За матеріалами СБУ повідомлено про підозру головному лікарю, трьом його заступникам і головному бухгалтеру медичної установи.
За даними слідства, посадовці налагодили механізм привласнення бюджетних грошей через фіктивне працевлаштування до медзакладу. Для реалізації схеми вони залучили своїх знайомих, яких оформили на роботу і нараховували їм заробітну плату.
Проте, фактично, ці «працівники» не з’являлися на робочих місцях, а їх «зарплату» привласнювали організатори оборудки.
Встановлено, що зловмисники використовували схему протягом 2013-2019 років.
Під час слідчих дій у службових приміщеннях медичного закладу, а також однієї зі столичних райдержадміністрацій, правоохоронці виявили документи із доказами протиправної діяльності.
У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.
Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам незаконної схеми.
Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: бюджет,медицина,коррупция,криминал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.