Муніципальна юридична служба - головний вектор правового аудиту столиці

27 квітня 2021, 21:45
Власник сторінки
Адвокат, громадський правозахисник
0
12

Муніципальна юридична служба - головний вектор правового аудиту столиці

Друзі, ви напевно скучили за свіжою порцією інформації від муніципальних юрвідділів та комунальних підприємств, яку збирає наша команда. 

Нагадаю, що за особистим дорученням Віталія Кличка ми проводимо повну ревізію судово-претензійної роботи юрвідділів та структур комунальних підприємств, щоб запропонувати меру Києва концепцію реформування роботи столичних юристів яка, на мою думку, має пройти під вектором створення єдиної муніципальної юридичної служби. 

Ця структура буде обслуговувати всі юридичні питання Києва та працювати в інтересах всіх юридичних осіб, які є сателітами столиці. Керівник відповідної служби за посадою має бути не нижче рівня заступника очільника Київської міської державної адміністрації. Така єдина юридична служба має зекономити фінанси міста, які витрачаються на сотні низькокваліфікованих, а відповідно — малооплачуваних та слабо мотивованих юристів, що найчастіше займаються однотипними справами. 

Муніципальна юридична реформа нарешті покаже нам всім що лежить на задвірках "великої київської імперії". 

На жаль, політика децентралізації міста демонструвала непоодинокі випадки, коли юристи з невідомих департаментів раптом визнавали позови про відчуження 10 гектарів землі, що належали місту. Коли інформація доходила до КМДА, виправити ситуацію було вже вкрай важко. Про це я писав неодноразово на сторінці в Facebook (

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.