ПРАВОВИЙ АУДИТ СТОЛИЦІ: ПЕРШІ КРОКИ

30 березня 2021, 13:42
Власник сторінки
Адвокат, громадський правозахисник
0
49

Аналіз судових справ на рівні районних державних адміністрацій свідчить про неефективність їх роботи і необхідності термінової оптимізації їх роботи.

Нещодавно ми розпочали роботу із систематизації юридичних служб і юрдепартаментів муніципалітету. Нами було відправлено близько тисячі різноманітних інформаційних запитів для отримання первинного аналітичного зрізу.

За первинними запитами вже стає зрозуміло, що рівень робочого навантаження муніципальних юристів не відповідає нормам. Юристи деяких районних адміністрацій завантажені лише на 30-45%. І мають вкрай роздутий штат! Але найважливіше: відсутні професійні штатні адвокати, що приносить багато потенційних ризиків для діяльності комунальних підприємств та інших місцевих структур.
Для оптимізації роботи юрвідділів в районних адміністраціях столиці пропонуємо зробити перші 10 кроків, які допоможуть підвищити продуктивність роботи та покращити результати:
1. Для більш чіткої роботи юрвідділів запровадити єдину систему планування, ввести дієвий контроль за виконанням планових завдань з посиленням відповідальності за неналежне або несвоєчасне виконання таких завдань;
2. Вдосконалити посадові інструкції працівників юрвідділів та їх повноважень з метою ліквідації дублювання функцій начальника юрвідділу та спеціалістів;
3. Запровадити проведення зустрічей між керівниками різних юрвідділів з метою обміну досвідом та формування правової позиції у схожих справах, які знаходяться в різних юрвідділах.
4. Посилити відповідальність керівників за належне забезпечення підвищення рівня професійної компетентності підлеглих;
5. Впровадити електронні консультації з громадськістю;
6. Залучати зовнішніх радників для вирішення складних завдань;
7. Удосконалити систему оцінки діяльності кадрів шляхом встановлення чітких критеріїв;
8. Запровадити обов’язковий механізм з аналізу наслідків розгляду судових справ, що надасть можливість визначати заходи з упередження програшу справ;
9. Налагодити співпрацю із ЗМІ з метою висвітлення роботи юрвідділів та роз’яснення актуальних питань, які цікавлять громадськість;
10. Періодично проводити тренінги для співробітників на платформі PRAVOKATOR, в тому числі з розвитку навичок softskills для ефективної комунікації.
Ця інформація є попередньою, адже на нас ще чекають особисті співбесіди з керівниками та працівниками юрвідділів районних в м. Києві державних адміністрацій та отримання додаткових документів — Положень про юридичні відділи.
Це лише вершина айсбергу! Попереду ще на нас чекає великий обсяг роботи із департаментами КМДА та департаментами комунальних підприємств.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.