ПОСОБИЕ ДЛЯ ЧАЙНИКОВ: КАК СТАТЬ РЕЙДЕРОМ – II

17 березня 2021, 11:50
Власник сторінки
Блогер, активист
1
1503
ПОСОБИЕ ДЛЯ ЧАЙНИКОВ: КАК СТАТЬ РЕЙДЕРОМ – II

Нещодавно інтернетом почала ширитися стаття «ПОСОБИЕ ДЛЯ ЧАЙНИКОВ: КАК СТАТЬ РЕЙДЕРОМ» . Ми вирішили розібратися в ситуації, що склалася.

В статті «ПОСОБИЕ ДЛЯ ЧАЙНИКОВ: КАК СТАТЬ РЕЙДЕРОМ» розгортається справжнє протистояння навколо т.зв. «рейдерського захоплення» останнього поверху висотного будинку.
Тут варто зазначити, що останні поверхи багатоповерхівок – це технічні поверхи і розміщення там житлових квартир є порушенням норм ДБН та протипожежних правил. Так, згідно з ДБН В.2.2-152005 на технічних поверхах можуть розміщуватися «тільки художні майстерні або проектні організації і це при виконанні певних умов». Крім того, використання технічних поверхів в житлових будинках взагалі не можливо не тільки тому що змінюється призначення технічного поверху, а і загальна поверховість та умовна висота всього будинку. Таким чином, якщо в будинку 25-26 поверхів - використання там площ під житло вже буде фактично, або «аферою», або вимагатиме повної реконструкції будинку, про що говорять ДБН «В.2.2.-24-2009 «Висотні житлові та громадські будівлі». Так, всі ці факти та вимоги спрямовані на забезпечення основоположної цінності - безпеки людей. Тому ця ситуація здалася нам цікавою і ми вирішили провести власне розслідування відносно як колишніх посадовців МНС, так і відносно складу Правління ОСББ «Червонозоряний 4-в».

Отже, почнемо з самого початку.

В статті викладено ряд подій, які мають всі ознаки кримінальних правопорушень. Крім того, чітко вказані особи, які звинувачуються в корупції. Тому одразу і питання: а чому автори статті не пішли одразу до правоохоронних органів? Це питання лишається на їх совісті, а в нашій компетенції – розібратися в ситуації, що склалася.

Будинки за адресою проспект В. Лобановського 4а, 4б, 4в і 4г і були побудовані на місці старих казарм МНС, а сам загін МНС було передислоковано за місто.
Земля під забудову справді була виділена за часів перебування Г.В. Реви на посаді міністра. Але жодного підпису К.Л. Гринчука, який є основною «віссю зла» у «викривальній статті», на будь яких документах не було. На час звільнення з МНС, як Г. Реви, так і К. Гринчука, на будівельному майданчику велися тільки підготовчі роботи.
Але в статті його звинувачують навіть в корупційній і заміні квартир будинків за адресами пр. Лобановського 4-в,г, на квартири в Київській обл..

Це яскрава брехня, оскільки обмін квартир відбувся на підставі додаткової угоди  № 29/1 від 29 жовтня 2010 року до Договору №15-5/184 від 08.09.2004 р., яку підписав заступник міністра МНС Бондаренко А.Ю. (за міністра МНС Шуфрича Н.І.) За цим фактом порушено кримінальну справу. Це майже через п’ять з половиною років. На той момент ні Г. Рева, ні К. Гринчук ніякого відношення до МНС не мали.

Сертифікат будинки отримують в 2010 році разом з Технічним паспортом, але дивним чином в ньому записана ліцензія відповідального за перевірку змісту Технічного паспорту будинку АЕ № 001167, видавалась в 2013 році. Тобто через 2 роки від моменту підпису цього документу. Але це не дивно, адже всі факти, показані нам, підтверджують, що на момент видачі Державного акту готовності та Сертифікату відповідності КВ 000021 на майданчику велися будівельні роботи і понад 40% введених в експлуатацію приміщень взагалі не було. Як це можливо? Мабуть це питання до реальних злочинців, які будували, готували, підписували та приймали висотні будинки в такому стані, коли 11 років як в будинках не побудовані ТП і ПР, а тому люді позбавлені свої Конституційних прав бути допущеними до рівних прав з іншими. Будинки до цих пір (понад 10 років) перебувають на тимчасовій схемі і без жодної протипожежної системи, адже відповідно до інструкцій та уставу у випадку пожежі електропостачання буде відключене, що залишить будинки без будь-яких протипожежних засобів.

Так ми побачили, як сам забудовник О.В. Мороз в квітні 2011 року (більш ніж за рік після отримання Сертифікату) погоджує графік добудови двох будинків, в якому чітко видно, що будинки, які введені в експлуатацію, перебувають без жодного ліфта, інженерних мереж, огорож, тощо. Крім того, як свідчать журнали ««BUILDING» сам забудовник в весь 2010 рік нахабно дурить людей і кожен наступний місяць включаючи до грудня обіцяє (в кожному наступному його номері) здати будинки, які за документами були здані в експлуатацію ще в лютому.

Але яке було здивування людей, які дізналися в 2012 році про факт видачі сертифікату ще в 2010. Тому логічно, що це викликає в них обурення. Саме тоді починається конфлікт забудовника О.Мороза і К.Гринчука, який насмілився відстоювати свої законні права. Після скарг в ГПУ на будмайданчик (який за документами вже є зданими будинками) приходить перевірка ДАБІ, яка чітко засвідчила Актом з фотографіями, що навіть через два роки будинки не придатні для життя і більш того - несуть загрозу життю людей і тому наказом ДАБІ №25 від 5.10.2012 р. Сертифікат КВ000021 було скасовано.

Хто в цьому винен? Можливо, забудовник, який відверто незаконно ввів будинки в експлуатацію? Сам О. Мороз так не думає і в нових труднощах звинувачує К. Гринчука, який серед інших мешканців вирішив піти наперекір незаконним діям забудовника.

На даному етапі прізвище Гринчук починає з’являтися дуже часто, тому ми вирішили перевірити чи відповідають дійсності і інші дані, наведені в статті.

Фірма ТОВ «Укрхім ЛТД», яку в статті називають російською - виключно українська. До 2013 року була зареєстрована в Луганську, а з 2013 - в селі Калинівка Вінницької області. Всі співвласники компанії - виключно українці. Де автори статті знайшли російський слід – незрозуміло.

Нам також не вдалося знайти підтвердження того, що Гринчук працював в фірмах, які виконують протипожежний захист будинків, а тому ніяким чином не міг бути відповідальним за відсутність протипожежних систем будинків ЖК «Александрівській».  К. Гринчука в статті називають пожежником, хоча насправді він є полковником запасу ЗСУ. Можливо для авторів «статті» стане новиною, що МНС займається питаннями не лише пожеж, а і цивільної оборони загалом.  

І найгучніше і найочевидніше - про наявність у Гринчука пентхаусів, квартир і паркомісць. Цю інформацію перевірити виявилося найлегше і тут нас чекає чергова брехня:
За отриманою з реєстру інформацією Гринчук К.Л за останні 30 років отримав лише одну однокімнатну квартиру площею 39,5 метрів на вул. Драгоманова. А з 2011 року і по цей час у його власності (після продажу вказаної квартири), завдяки 19 січні 2007 року укладання договіру купівлі-продажу майнових прав № 3/6-118 (вартістю на той час 1200$ м. кв., та знижка 100
$, або 8%) є квартира 109,5 м. кв. пр. Червонозоряний 4-в, а 15.09.2008 р. подібний договір був на купівлю паркінгу (вартість якого 30 тис. $, площа 40 м. кВ.) за цією ж адресою. В 2016 році на підставі наслідування К. Гринчук отримав 25 % двохкімнатної квартири на вул. Бурмістенка. Ось і ВСЕ! Ніяких пентхаусів, багатьох квартир в будинку та іншої нерухомості знайти не вдалося.

Таким чином, отримання квартир від МНС, або купівлю з 75% знижкою, в кожному домі, торгівля техповерхами, пентхауси - це яскрава брехня.  Це уже не просто маніпуляція – це відвертий наклеп з чіткою ціллю.

Гринчук К.Л. –відповідно до Уставу ОСББ один з дев’яті членів Правління та один з п’ятнадцяти представників. Як розповіли мешканці – він дійсно користується авторитетом серед жителів будинку. Але навіть він не має можливості знімати з посад Голів ОСББ, управителя, розкрадати бюджет в будинку  (жоден член Правління та навіть Голова не отримують зарплати за рахунок внесків). Справа в тому, що такі питання вирішуються шляхом голосування, а для розуміння в будинку бізнес-класу мешкають не «вівці», як це хочуть показати автори «статті», а як мінімум - заможні та освідченні люди, які мають свою точку зору і здатні встати на захист спільних інтересів.

В статті можемо ще почитати багато цікавого – і про «Київобленерго» і відключення «за наказом» К. Гринчука, і про домовленості перевірки будинків з М. Чечоткіним (чи займатиметься Голова ДСНС наказами щодо перевірки окремих будинків – велике питання). Інформації багато, але що прикметно для всіх цих заяв – жодного підтвердження наданій інформації немає. Жодного посилання на документи, жодних фактів – тільки домисли і звинувачення.

Як ми можемо помітити – основний конфлікт розгортається саме навколо технічного поверху. Одна сторона заявляє, що там є квартири, на які всі документи (право власності). Сторона ОСББ говорить, що цей поверх – є технічним та на ньому не можуть розміщатися квартири, доводячи свою правоту і нормами, і відповідями держустанов, і актами перевірок з вимогою усунути такі порушення.

Всі будівельні норми і законодавство – на стороні ОСББ, яке заявляє, що жодних квартир на технічному поверсі бути не може. Тим не менше, власники «квартир» заявляють, що мають права власності.

Тому і виникає питання: а як так сталося, що ДАБІ видало дозволи, завдяки яким покупці площ технічного поверху отримали ці права, якщо там жодним чином не можуть розташовуватись квартири? Як взагалі може бути житловим поверх на який навіть не ходить жоден з чотирьох ліфтів, а під стелею проходять магістральні комунікації, а пожежні крани опинились всередині квартир, а не в місцях загального користування?

Шукаючи відповідь на це питання, ми знайшли розгадку всієї історії. Стало зрозуміло звідки такий негатив в сторону К. Гринчука, звідки і для чого стаття, як люди, які в зв’язці з реальними аферистами намагаються не тільки віджати технічні поверхи, звинувачуючи у рейдерстві практично весь склад Правління ОСББ

Для встановлення правди, ми почали шукати: а кому це вигідно і хто саме вже отримав гроші за майно, що повинно належати всім власникам будинку?

Так було встановлено, що власники «трирівневої» квартири №183 з площею 410 метрів (взагалі в Сертифікаті всього 153 квартири) в будинку 4в – родина Андрія Ковальського (канал ICTV) та Тетяни Хитрик і тут навіть не питання звідки гроші? Але роль чоловіка в цій сім’ї виконує саме Хитрик, адже, за словами мешканців будинку, саме вона є фактичним ініціатором та головним виконавцем цієї масштабної афери.

Ми не помилились коли поставили під сумнів правдивість всього цього бруду вилитого на Гринчука, Реву, Савченко, родину Ніколаюків та інших, хто захищає свій будинок, та мешканців від реальних рейдерів.
Так, нами було встановлено, що ця повністю брехлива стаття була написана в інтересах саме забудовника та родини журналістів (яка мешкає в будинку 4-в і які чітко обізнані в протизаконності використання технічного поверху під житло, або під будь яку іншу мету, крім технічної).

Ця родина журналістів разом з Беспалим (ще один фігурант) купили у рідної сестри співвласниці забудовника квартири 183 та 184 на трьох останніх поверхах будинку (як що рахувати по кнопках в ліфті це 25,26 та 27 технічний) та перепродали всі площі після так званої «реконструкції» і їх поділу. Так на «третьому поверсі»  цих двох квартир з’явилось сім нових. А зроблено це було на підставі відверто брехливої інформації в Декларації про початок реконструкції квартир 183 та 184, яка була розроблена компанією з орбіти знайомого нам забудовника Мороза О.В. «Укрспецбудмонтаж-2», яка належить колишньому керівнику «Укрспецбудмонтаж, «Укрспецбудмонтаж-1» ТОВ «УБК-сервіс  Трачу Ю.Р. До слова, саме він був відповідальний за встановлення протипожежних систем у будинку. Але чомусь відповідальність за їх недієздатність повісили на К. Гринчука, який до їх встановлення відношення не має. Тому самому Трачу, який при будівництві був, згідно Акту готовності, відповідальним за технагляд. Той хто був 9 років експлуатантом і саме його фірма зробила проект в якому приховали важливі деталі. Так, в поданій ними Декларації № 10/26-В-1101/5/ДЦ від 11.01.2016 року було написано, що експертизи проекту не потребує, хоча вони збільшили і кількість квартир, і поверхів і навіть максимально допустиму висоту будівлі.  Якщо коротко про схему -  з двох квартир без експертизи та проекту зробили 8, а розташування площ вказали що в 26 поверховому будинку ці квартири розміщені на 25, 26 та ІІІ рівні квартир 183 та 184.
Так де у аферистів в 26 поверховому будинку третій рівень квартир, як що другий на 26 поверсі?
Ось і наступний брехливій факт пав як роса на сонці. Так вони писали, що К. Гринчук на свій розсуд визначає і вимірює рівень умовної позначки.  Але відповідно до вимог (за якими проектувались та були побудовані будинки 4-в,г) додатку Б  п.9, ДБН В.2.2-15-2005 Житлові будинки та п.2.18 ДБН В.1.1-7-2002 рівень підлоги від умовної позначки технічного поверху знаходиться на висоті 76,1 метра при максимально допустимої 73,5 м.
Цей факт визначили не ми, не ОСББ і не особисто К. Гринчук, а Інститут Мінрегіону ДП НДІБВ (що підтверджує лист від 28.10.2016 року №963/01-08). І це навіть не все. Відповідно до вказаних ДБН загальна кількість поверхів має бути 25, а за фактом підтвердженим ДП НДІБВ їх в будинку 4-В (після влаштування квартир на технічному поверсі) – 28 поверхів!

І як же і чому саме Морозу с Хитрик вдалося збільшити поверховість будинку (тільки документально) на цілих два поверхи? В цьому нам допоміг розібратися один важливий факт з її біографії. Хитрик, будучи Головою осередку партії Батьківщина» в Солом’янському районі, в 2014 році балотувалась до Київради разом з майбутнім керівником ДАБІ України О.М. Кудрявцевим, а після розгромного програшу дивним чином опинилась на посаді головного фахівця відділу зав’язків з ЗМІ саме ДАБІ України. Тепер зрозуміло звідки взялися незаконні сертифікати, чому мешканцям довелося добиватися перевірок через суд та ГПУ та хто покриває цю схему.

Але було встановлено ще один дивний факт: коли в планах та пропозиціях забудовника не перебувала Хитрик, то в листі ОСББ вих. № 32-16 16.09.2016 року вона власноруч підписала лист до керівника ДАБІ України з вимогою не допустити протиправного захоплення технічного поверху (101 в списку підписантів). Але це було до того часу, поки саме вона не стала не тільки покупцем площ технічного поверху, а і гарантом (як співробітниця ДАБІ України та член ревізійної комісії ОСББ) для «чорних ріелторів», яким вона з Ковальським фактично перепродала ці площі для власного збагачення.
Мешканці розповіли, що ця жінка не соромлячись і при свідках  в холі будинку вимагала від своїх компаньйонів (цитата) «з усіма порішала, але з Гринчуком це не можливо і з ним треба щось рішити». Цікаво що? Може вбити? Чи  в решті-решт написати статтю: «Пособие для чайников: как стать рейдером?».

Щоби не бути голослівними: незаконне захоплення технічного поверху визначено в актах перевірки протипожежного стану будинку за 2018-2020 роки, а також в експертизах ІДУНДЦЗ від 11.02.2021 №940401-245/32, листах «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ» від 16.09.2016 р. № 432/1/к, ДСНС від 06.10.2016 р № 03-14829/26. (про який ні слова).

Але ми пам’ятаємо, що К. Гринчук виставлений як «рішала» в ДСНС, тому дуже дивним стала наявність листа КМДА за підписом Кличка В.В. (підготовленим ДАБІ міста) від 17.06.2020 р. № 001-1808, яким через місяць після подачі брехливих повідомлень, щодо реконструкції квартир на технічному поверсі та навіть квартири самої Хитрик та Ковальского на 25 поверсі були скасовані всі декларації. Таким чином все що було самовільно побудовано зараз знаходиться в стані незаконного!

А привід для карної справи на Вікторію Савченко знайшли, коли матуся Хитрик протиправно підключала від своєї квартири на 25 поверсі весь 27 (технічний), наразивши на небезпеку всіх мешканців будинку, адже це могло закінчитись пожежею. Але для цих аферистів чуже життя, як і наклеп - це дрібниці на фоні отримання протиправної вигоди.

І ще, про звинувачення «незаконне відключення від мереж». Було встановлено, що саме підключення як і вся реконструкція було незаконним, а відключення відбувалось на підставі Акту №238437 від 19.08.2020 Департаменту ПРаТ «АК Київводоканал».

Вважаємо, що вже всім зрозуміло чому з’являться такі статті, коли ці приміщення не мають нічого спільного з квартирами, чому оббріхують людей, отруюють життя мешканців будинку та замовляють в ЗМІ проплачені публікації. Тут відповідь тільки одна – гроші, отримані від продажу незаконних «квартир» уже витрачені. І повертати їх покупцям ніхто не збирається.  А «даху» в ДАБІ у Хитрик уже немає. Екс-голову ДАБІ Кудрявцева, який покривав схему, оголосили в розшук. Тому такі як Хитрик готові піти на все. Навіть на злочини. І це не пусті слова.

Під час підготовки даного матеріалу сталася ще одна знакова подія – було спалено авто Вікторії Савченко. В статті про рейдерство її називають рупором К. Гринчука і що вона отруює життя мешканців будинку. Ми поспілкувалися з мешканцями і виявилося, що жителі будинку 4-в фактично зібрали кошти на таку саму машину, як їй спалили. Вважаємо, що саме цей факт і є яскравим підтвердженням відношення людей до тих, на кого родина «заслужених журналістів» організувала та вилила бруд. Чи допомагали б звичайні мешканці людині, яка за словами авторів замовної статті, отруює життя будинку – питання риторичне. Намагаючись залякати управляючу будинку, Хитрик добилася абсолютно протилежного результату – згуртувала мешканців проти себе, адже люди розуміють, що такі вчинки переходять всі межі.

Таким чином ми бачимо, що цей будинок для МНС з самого початку був суцільним результатом корупції та афер, які продовжуються, але зараз з використанням таких як Тетяна  Хитрик та Андрій Ковальский, яким відверто плювати на те що вони не тільки будують те, що загрожує людям, а і прикривають свої афери відвертою брехнею.

Якщо підсумувати ситуацію коротко – кілька людей вирішили збагатитись та розмістити на технічному поверсі «квартири» і продали їх, поставивши під загрозу життя мешканців будинку. Мешканці багатоквартирного будинку не стали з цим миритися і виступили проти такого нахабного захоплення. Закон – на стороні мешканців. Правда – теж. За це група аферистів на чолі з Хитрик поливають їх брудом в замовних статтях та палять машини. Бо це все, що вони можуть зробити, адже не зважаючи на зв’язки Хитрик в ДАБІ – закон і правда на стороні жителів будинку.

Сподіваємось, що винні отримають все що заслуговують відповідно до Карного Кодексу, а статей для звинувачень тут багато і вони вже не тільки економічні.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,рейдерство,МЧС,рейдерский захват,рейдеры,застройщики,ОСББ,забудовники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.