Боротьба з корупцією – прибутковий бізнес!

26 жовтня 2020, 14:41
Власник сторінки
0
3953

Податковий кодекс зобов’язує податківців здійснювати перевірку правдивості декларацій чиновників.

Справа це не надто марудна: достатньо співставити розмір річних доходів декларантів та членів їх сімей з фактичними витратами, а якщо друга величина перевищує першу, подальшу перевірку проводити в рамках кримінального провадження. Але що робити, якщо чиновник середньої ланки заробляє офіційно чверть мільйона гривень, а при цьому їздить на останньому кросовері BMW, а на придбане житло в центрі столиці йому прийшлося б збирати все своє життя?

Не біда. Бабло переможе зло. Для тих, хто має особисті знайомства та волохату лапу в столичній податковій службі, немає нічого неможливого. А тим паче, якщо статки чиновника дозволяють відкупитися від прискіпливості ревізора.

В результаті такого симбіозу корумпованих чиновників та податківців з низькою соціальною відповідальністю у 2017-2018 роках, перевірки носили формальний характер, проводились без надання необхідних для перевірки документів, завдяки чому на даний час посади займають особи, яким давно місце не в просторих кабінетах, а на лаві підсудних. Менше з тим, на сьогодні ми маємо «кришталево чесних» осіб, уповноважених на виконання функцій держави, які без докору сумління мешкають в елітному житлі та користуються автопарком, на утримання якого зарплати чиновника просто не вистачило б.

Постає цілком закономірне питання: чи не настав час столичному управлінню СБУ провести перевірку перевіряючих? Бо податкова служба столиці вже давно потребує ґрунтовного очищення!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: корупция,податкова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.