Російське коріння Українського нацизму

30 вересня 2020, 10:47
Власник сторінки
0
1242

Російська спільнота «Вікіпедії» народжує прекрасні статті на кшталт «Украинский коллаборационизм во второй мировой войне» та «Батальон Нахтигаль».

Ознайомившись з зазначеним контентом, пересічний читач може навіть повірити, що нацизм та фашизм суто український феномен, бо походить від БЕндери. Але це не так.

Сучасні відомі в Україні прихильники ідеології нацизму, «вищості білої/арійської/будь-якої іншої раси» - в більшості своїй вихідці з РФ. Дійсно, в 2014 році, коли екстрадиція з України до Росії стала неможливою, багато російських нацистів, скінхедів та футбольних хуліганів переїхали жити в Україну. Найпростішим способом натуралізуватись в Україні на той час було вступити до добровольчих батальйонів - «Азов», «Айдар» та «ОУН» були відкритими для спортивних молодиків з досвідом вуличних бійок.

Після розформування добровольчих підрозділів, іноземці не могли продовжити службу в регулярних військах, тож «дембельнувшись», вони займаються тим, чим звикли: продажем книг на кшталт «Mein Kampf», футболок з відповідними принтами та прапорів третього рейху, а подекуди зброї.

Годі й казати, що російська пропаганда в останні роки розцвіла буйним цвітом жахливих історій про українських фашистів бЕндерівців, які ледь не гранти від держави отримують за єврейські погроми та побиття мігрантів зі східних та африканських країн.

Постає питання: якщо прихильники націонал-соціалістичних ідей в Україні вигідні російській пропаганді, то навіщо вони нашій країні? І чи не організоване «велике переселення» російських нацистів до України російськими спецслужбами для висвітлення перед світовою спільнотою образу українців як нацистів?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Украина-Россия,фашизм,информационная война,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.