Думки сторонньої людини

05 листопада 2017, 20:19
Власник сторінки
0
110
Думки сторонньої людини

Воно трохи дістало вже

Нещодавно бачив, як знову якісь "молодики" біля магазину «Рошен» скажемо так "розважалися" неподалік метро «Арсенальна». Не скажу, що захотілось туди сунутись, але цікавість таки перемогла. Підійшов ближче, щоб таки дізнатись шо робиться. Група молодиків у балаклавах з’ясовувала стосунки з якимись чоловіками. Не скажу, що там страшне, що творилось, просто, як зараз модно: вдів балаклаву, став революціонером і маєш право на кіпіш. А якщо тебе хтось намагається «вразумить», то то вже противник і мудак. Ніби, нічого цікавого.  Але згодом як почитав коментарі тих «революціонерів», де вони повикладали відео-фото події і свою «політичну» версію того,  що я бачив на власні очі, то мені також захотілося написати свій «погляд збоку» на весь той цирк.

По-перше: молодим людям ніхто проводити акцію не заважав. Вони вдерлись до магазину, горланили у мегафон, чіплялись до відвідувачів і т.д. (що, до речі, не дуже подобалось простим людям, які, як і я  - по дорозі з роботи, вирішили на свою голову зайти за смаколиками). По закінченню цього дійства, по-свійськи поспілкувавшись з поліцією, вони звернули свої плакати і збиралися йти. Кілька молодиків продовжували блокувати вихід з магазину, заважаючи покупцям вийти. Якісь жінки почали вимагати дати їм вийти, кілька дітей розплакались.

По-друге: весь час поліція була на місці і просто за цим спостерігала. До патрульних підійшло кілька чоловіків і про щось почали розмовляти. Потім один з них (правда у досить різкій формі) попрохав звільнити вихід з магазину і випустити жінок з дітьми. Тут греблю і прорвало) Молодики у балаклавах накинулись на цих чоловіків, почали у мегафон кричати, що це охоронці «Рошену», оточили їх, штовхались і провокували на конфлікт. Поліція, знову ж таки, просто спостерігала. Потім пішла словесна перепалка, молодиків спитали про якусь заявку на акцію і попрохали зняти балаклави. Ефект був той самий. Один з тих, кого «назначили» вже охоронцем «Рошену», намагався відізвати старшого з мегафоном поговорити один-на-один, але той вискочив на дорогу і почав зупиняти транспорт з криками «на нас напали» і «викличте поліцію». Шановні, то був цирк. Ніхто нікого не рухав, це я вам як очевидець кажу. І все це, знову ж таки, на очах поліції. Підійшовши до одного з патрульних я з іронією сказав, що їх кличуть, на що той відповів, що вони «туда не влазять».

Ця історія, напевно, так би і залишилась іронічно-веселою, якби хлопці-антирошеновці на своїх сторінках не почали розповідати про якесь «звіряче побиття аніжедєтєй». Як стало зрозуміло з соцмереж, користувач «Юрій Хорт», як організатор цих акцій, заявив про напад на нього двох полковників СБУ, які кришують «Рошен» (??!). У мережу подали уривки з відео, де їх начебто б’ють (хоча там чітко видно, що у «нападника» руки демонстративно були у карманах). Вірогідно, що то були специ з безконтактного бою)) Проте у відео чомусь немає кадрів, де молодики блокують роботу громадського закладу, перекривають рух транспорту, провокують оточуючих та ін. До речі,  після інциденту молодики продовжили блокувати дорогу, ідучи перед громадським транспортом по проїжджій частині.

І така вибірковість, надана в односторонньо-викривленому порядку, не надає честі тим ЗМІ, які передруковують неправдиві новини, взрощуючи серед населення жалість до революційного студентства і ненависть до правоохоронців.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.