Чи варто підписувати договір довічного утримання?

12 червня 2017, 16:39
Власник сторінки
0
96

Як захищає пенсіонера українське законодавство.

У наш час вижити літній людині з мізерною пенсією нелегко. Втім, для тих, хто має у власності майно, існує договір довічного утримання, який детально описаний у 57 главі Цивільного кодексу України.
За договором довічного утримання одна сторона (пенсіонер) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов'язується довічно забезпечувати пенсіонера утриманням та (або) доглядом.
На майно, відчужуване за договором довічного утримання, у набувача виникає право власності. В державній реєстрації майно записане на набувача. Але дане право власності обмежене, оскільки набувач не має права до смерті пенсіонера продавати майно, дарувати його, міняти, передавати в заставу або у власність іншій особі. Як бачите, пенсіонер довічно має право проживати у помешканні після укладення договору довічного утримання, якщо забажає, може здавати його в оренду. Ніхто за жодних обставин не може виписати пенсіонера.
Якщо набувач хоч раз не сплатить зазначені за договором пенсіонеру кошти, той, у свою чергу, має законні підстави розірвати договір, і суд буде на боці пенсіонера.
Як бачите, договір довічного утримання – це дієвий інструмент, який детально прописаний у законодавстві України. Він допомагає пенсіонерам покращити своє фінансове становище і не злидарювати.
Якщо ви бажаєте детальніше дізнатися про договір довічного утримання, телефонуйте (044) 288 21 98 та замовляйте книгу "Как изменить свою жизнь к лучшему".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: пенсионер,пенсионный фонд,минимальная пенсия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.