Діти за майбутнє України!

23 грудня 2015, 15:30
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
0
229
Діти за майбутнє України!

Рік, що минає, щедрий на події та знакові дати. Одні з них позначилися на мапі буття столітньою присутністю, інші ж - десятиліттям, а ще є ті, що відзначають перший рік свого життя.

   Зовсім нещодавно Верховна Рада України підводила підсумки першого року роботи, правда, результати бажали бути куди кращими. Та Господь з ними, «народними обранцями», добре, що є ті, хто день за днем саме зараз творить добру історію України, і для цього їм не потрібен статус державного чиновника чи мандат депутата. Тетяна Середа-Петракова - одна з них. Сьогодні вона символічно теж звітує про зроблене за рік.
    Неймовірних зусиль коштувала їй поява в нашій країні абсолютно нового формату ЗМІ. Всеукраїнський журнал "Ukrainian People" ? це унікальний масштабний проект, антипод сучасному глянцю, адже відображає сучасні українські реалії, популяризує те, що є національною гордістю. Він відкриває впливових і успішних людей нашої країни, розповідає про авторитетних знакових українців, які щодня своїми амбіціями, кар'єрними успіхами, творчими досягненнями та талантами створюють сучасне обличчя української нації.
    За рік цей глянець став гідною альтернативою іншим виданням, адже він чітко артикулює свою філософію, в рази перевершує вітчизняний глянець і по контенту, і за якістю трансляції його в соціум. Звичайно, це - перемога, перемога ідейного натхненника, видавця і головного редактора Тетяни Середи-Петракової та її команди. І тут не можна не сказати про те, що "Ukrainian People" відомий у всій Україні своїми значущими соціальними проектами, проведення яких ініціює видання і Тетяна особисто. Так, її серце б'ється в унісон з тисячами українців, для яких АТО стало чорною сторінкою у власній історії життя. Вона займається дітьми-переселенцями як справжня мати. Для неї не існує чужого болю, тому що він миттєво стає її власним. Всі свої зусилля і ресурс вона спрямовує на вирішення тих чи інших проблем, і тільки сором'язливо посміхається, коли їй щиро дякують за допомогу. Глибина її душі вражає, а велич вчинків - захоплює. Труди і зусилля Тетяни сьогодні трансформувалися в добрі плоди справ.
    Організатор цілої плеяди соціальних і культурних проектів, спрямованих на допомогу дітям-переселенцям із зони АТО, апологет і популяризатор сучасної української fashion-індустрії, активний громадський діяч, справжній патріот своєї Батьківщини. Для того, щоб зрозуміти, скільки своєї власної енергії людина віддає ближнім, варто тільки подивитися на так званий лонг-лист справ. Тільки за останній рік в рамках проекту "Дитячі мрії" було проведено більше двадцяти благодійних заходів, в яких взяли участь чимало відомих людей України. Більше тисячі дітей отримали необхідну допомогу і підтримку.
    Та оксамитовою стрічкою доробку Тетяни Середи-Петракової став ІІ щорічний фестиваль "Діти за майбутнє України", який пройшов у концертному залі Українського Дому. Він - немов гучний фінальний акорд року, що минає, наймасштабніший зі всіх соціальних проектів, що проходили на теренах нашої держави для дітей-переселенців. Думаю, що високопосадовці з Міністерства соціальної політики України, Міністерства культури України жодного разу не пошкодували про співпрацю, адже саме під їхньою егідою проходив захід.
    Сьогодні для маленьких янголят (так, саме з ними, небожителями, можна порівняти цих дітей, тільки білі у них не крила, білими у них стали скроні), серця яких ще вчора завмирали від залпів, (ні, не святкових новорічних салютів, а смертельних "салютів" "Градів", "Ураганів", "Смерчей"), для дітей, яких дорослі не запитали: а чи хочуть вони війни? – казка ожила.
Повна зала усміхнених, щасливих маленьких українців… Я дивилася на них і не могла стримати сліз… Такий катарсис пережила душа… Бо сьогодні вони хоч на деякий час забули, що вони - діти, які вже як на друге ім'я відгукуються на "діти-переселенці з АТО", діти, яким дозволили жити без вибору… Сьогодні вони у серці столиці відбивають своїми долоньками оплески численним артистам, які також від душі і з вогником любові працювали для них. Народна артистка України, Посол Миру, Кавалер Ордену Святої Марії, оперна співачка Наталія Шелепницька, народна артистка України Наталія Бучинська, співак Сергій Гладир, дует «Анна-Марія», заслужена артистка України Ярослава Руденко, співачка Аліса Савинська, ансамбль «Горлиця-АРТ», співачка Наталія Валевська, учасник телешоу «Х-фактора» Данило Рувинський, автор та виконавець Євген Литвинкович, учасниця дитячого «Євробачення-2015» Анна Тринчер, оперний співак Олексій Аккерман, ? вкотре довели, що вони – не тільки відомі митці, а ще й люди з великим серцем.
    Та, як на мене, найсуттєвішими були на сцені діти, юні артисти, які також дарували своїм одноліткам свято. Свої таланти й творчість продемонстрували дитячі творчі колективи: шоу-група «Мармеладки» при Академії Сучасної Освіти, вихованці продюсерського центру «Paradiz», музична група «Band’a». Крім того, глядачі із задоволенням переглянули виступ талановитої дівчинки, лауреата Міжнародних дитячих конкурсів Ольги Криль, виконавиці із Білорусії – Катерини Лущик.
    Вечір тривав, а градус дитячих емоцій наростав по експоненті ... Для них співали, для них танцювали ... Все читалося у їхніх очах…Ex ore parvulorum veritas ... Так, діти в мить ока винесуть вердикт, їх не обдуриш, бо їхні душі налаштовані камертоном неба. Тому, коли на сцені з’явилися нові учасники концерту, а це були діти із різних регіонів України, яких об’єднала постановка з символічною назвою "Діти за мир" під керівництвом хореографа Віталія Загоруйка, ці юні таланти довели до сліз всіх присутніх у залі. Бриніла душа і тремтіло серце в ті хвилини, коли ці артисти передали всю гарнітуру емоцій дітей, які знають не з екранів телевізорів, що таке війна. Емоційна насиченість номеру створила атмосферу тривожності і височини, туги й героїки, жаху війни та відчаю, страху і нерозуміння, болю і, разом з цим, надії на те, що дорослі схаменуться і не зруйнують цей світ. А потім вони говорили, ні, вони транслювали у Всесвіт свій меседж: "Ми – за мир!" Вони в цей вечір роздавали імперативи дорослим, які сьогодні закладають їхнє майбутнє! …
    ..."Діти за майбутнє України"... Фестиваль добігав фіналу. Ведучі свята – актриса та телеведуча Габріелла Массанга та телеведучий Music Box, радіоведучий Ретро FM Роман Міхно – ще раз оголосили слова вдячності від організатора проекту усім тим численним партнерам, які долучилися до реалізації цього масштабного івенту: Міжнародній Дипломатичній Раді в Україні та особисто ії Президенту – Вікторії Лісничій, бо саме за її підтримки фестиваль пройшов у цьому році, іншим партнерам та спонсорам, серед яких: науково-виробничий комплекс «БІОФАРМА», Інститут реформ та розвитку Києва та його Президент Олександр Вовченко, благодійний фонд «Support Ukraine», туристична агенція «Еліта-Тур», ХОЛДИНГ «ГРУПА КОМПАНІЙ «АТЛАНТ», благодійний фонд «Життя всупереч», ТМ «Гармонія» (ТОВ «Лубенський молочний завод»), реабілітаційний центр «Місія SOS», аквапарк «ТЕРМІНАЛ» та Міжнародне бренд-консалтингове агентство Branding & Consulting VVV. «Чужих дітей не буває» - у цьому я переконана, тому з радістю пристала на пропозицію стати одним із партнерів ІІ щорічного фестивалю "Діти за майбутнє України". Для мене велика честь – служити дітям, тим більше, коли мова йде про особливих дітей, які починають нове життя на новому місці. І святий обов’язок дорослих – зробити все можливе для щасливого життя дітей, бо вони – наше вічне продовження на цій землі, вони – наше з вами майбутнє, вони ? це народ України.
    Останнім часом суспільство, держава шукають ідею, яка б об’єднувала. ОБ’ЄДНАТИСЯ ЗАРАДИ ЩАСЛИВОГО І МИРНОГО МАЙБУТНЬОГО НАШИХ ДІТЕЙ ? ось вона – НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ та ІНТЕРЕС. Допоки ці гасла будуть лише телеономними концептами, які щоразу стають частиною святкового контенту медійних ресурсів напередодні дитячих свят, а не реальністю сьогодення, ми не розірвемо порочне коло пустої бравади і дорослого лукавства.
Фестиваль "Діти за майбутнє України" ? це не відмітка у списку переможних реляцій однієї особи, це реальний, я б сказала, "живий" проект, де все, без винятку, присвячено і подаровано дітям.
    Щасливі, вони ледве тримали у руках численні солодкі подарунки, і тут варто зазначити, що Святий Миколай приходить у свята в особі людей, які народжені, щоб казку перетворити на реальність. Я знаю, як ця людина не любить гучних слів на свою адресу, бо живе за християнською мораллю, та попри це я все ж таки хочу висловити свій пієтет і вдячність Голові Апеляційного суду міста Києва Ярославу Головачову за те, що своєю благодійною справою розпочав каскад новорічних та Різдвяних свят для малечі з поселень "Джерело", "Літки", "Перемога", "Журавушка". Вони – маленькі кримчани і донеччани. Вони з тієї зони, що дорослими названа "АТО"...
    Мій низький уклін ЖІНЦІ, МАТЕРІ, БЕРЕГИНІ - КСЮШІ КИЇВСЬКІЙ. Ні там, у залі, ні зараз, коли я пишу ці рядки, я не можу стримати сліз, я не можу через високі емоції передати вербально все те, що відчуває душа по відношенню до цієї ЛЮДИНИ. Людини, яка рятувала і рятує життя, людини, яка для осиротілих стала мамою. Вона по кісточкам зібрала розтрощені ніжки дівчинки…Ні, вона не хірург, не травматолог, вона творить дива силою своєї волі і великим серцем, наповненим Божою любов’ю до ближнього… Волонтер, якого знає вся країна… Сьогодні вона стояла на сцені разом зі своїми дітьми, а замість традиційної пісні лунало її а капело… І кожен згадав своє під ті проникливі "Чорнобривці" ...І навіть у чоловіків прокотилася скупа чоловіча сльоза...
    ...У таких емоціях було важко дібрати слова, мені бракувало прози, бо говорили сльози, коли дарувала свій букет на знак великої подяки за титанічний труд і неймовірну працю. Мої квіти були цнотливо білими, тому що я дарувала їх людині зі світлою душею – Тетяні Середі-Петраковій. Вона як завжди сором’язливо посміхалася. Скромність - іманентна властивість душі цієї дивовижної дівчини, яка новою зіркою спалахнула у небі над Києвом. Сьогодні я аплодую стоячи цій героїні сучасності і бажаю сил та благословення на всі її благі справи. А ще – щоб бумеранг обов'язково повернувся, і все те добро конвертувалося у потужну енергію, яка втілить і реалізує найпотаємнішу мрію у цьому житті! Велике дякую за те, що преображаєш цей світ і людей! Дякую, що не втрачаєш віри і живеш за покликом душі!
    P.S. ...Рік минає... Ялинкові вогники сповіщають, що не за горами Новий Рік... Ще трохи – і Віфлеємська Зірка запалає в небі, прославляючи Спасителя... У ці особливі дні нам дають шанс подарувати чудо ближньому, створити казку дітям... Подарувати свято ангелам, які серед нас – дітям-сиротам... Не дайте їм скласти крила ВІРИ І НАДІЇ! Спасіть їх своєю ЛЮБОВ’Ю! Адже чужих дітей не буває...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: дети,журнал,мероприятие,личность,Український дім,переселенцы из зоны АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.