Понад 5 мільйонів гривень фіктивного податкового кредиту виявлено

04 серпня 2015, 15:46
0
42

Понад 5 мільйонів гривень фіктивного податкового кредиту виявленого співробітниками оперативного управління Шевченківського району

Останніми роками тіньових схем ухилення від оподаткування стало більше, як і організаторів подібних злочинів. Та й організована злочинність стала професійнішою, але водночас і нахабнішою. Тому боротьба з намаганням мінімізувати доходи та незаконно відшкодувати з бюджету податок на додану вартість – є пріоритетними напрямками роботи ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Чергову схему укриття доходів викрито співробітниками відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ оперативного управління ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві. В ході відпрацювання підприємств ризикової категорії та підприємств – експортерів виявлено факт ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ПАТ «П» (що кваліфікуються за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

За 1,5 року роботи (з 01.01.2013 року по 31.06.2014 рік), займаючись виробництвом олії та тваринних жирів, службові особи ПАТ «П» здійснили безпідставне завищення податкового кредиту з ПДВ шляхом здійснення фіктивних фінансово – господарських операцій з товариством з обмеженою відповідальністю  «Д» у розмірі 5,58 мільйонів гривень, що призвело до ненадходження до бюджету грошових коштів у особливо великих розмірах.

В ході розлідування встановлено, що ТОВ «Д» (основний вид діяльності – вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур) в даний час зареєстроване в м. Краматорськ Донецької області, а до серпня 2014 року знаходилось на обліку в ДПІ у Шевченківському районі столиці. Починаючи з червня 2014 року товариство перестало звітувати та з метою уникнення документальної перевірки перереєструвалось до ДПІ у м. Краматорську. За місцем теперішньої реєстрації підприємство не знаходиться, а вказані в реєстраційних даних телефони не відповідають дійсності.

Згідно баз даних, якими володіє Державна фіскальна служба України та аналізуючи господарську діяльність ПАТ «П», співробітниками шевченківського оперативного управління встановлено, що у зазначений період службові особи (керівництво або посадовці) документально оформлювали від ТОВ «Д» закупівлю соняшника. Водночас, представниками останнього здійснювалась реалізація ТМЦ, соняшника, зерносуміші, пшениці 2 класу, ячміню, соняшнику товарного, але документальні підтвердження фактів закупівлі даних товарів від реальних виробників відсутні. У зв’язку з чим є мотивовані підстави вважати, що реквізити та суб’єкт підприємницької діяльності ТОВ «Д» використовувався невстановленими особами для мінімізації податкових зобов’язань підприємствами реального сектору економіки та формування штучного податкового кредиту.

Співробітниками ВОСА ПДВ ОУ ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві здійснюється подальше оперативне супроводження кримінальної справи.

 

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС  у м. Києві

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: кримінал,податкова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.