Відшкодування ПДВ під пильним оком податківців

04 серпня 2015, 10:45
0
30

Виявлення фактів незаконних заявок до відшкодування ПДВ - залишається пріоритетним напрямком в діяльності як податкової міліції так і податкової інспекції у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Виявлення фактів незаконних заявок до відшкодування ПДВ - залишається пріоритетним напрямком в діяльності як податкової міліції так і податкової інспекції у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Співробітниками відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ оперативного управління ДПІ у ході проведення заходів, спрямованих на недопущення фактів незаконного відшкодування суб’єктам підприємницької діяльності податку на додану вартість з державного бюджету України спільно із фахівцями відділу організації перевірок відшкодування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві проведено перевірку ТОВ «У» за 2013-2014 р.р.

В ході перевірки встановлено, що посадові особи ТОВ «У» віднесли до податкового кредиту суми податку не підтверджені податковими накладними, чим порушили норми Податкового кодексу України, і не мали права на формування податкового кредиту, а відповідно і на отримання бюджетного відшкодування з ПДВ на суму 924 884 грн. А у січні 2014 року підприємство заявило від’ємне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту з ПДВ вже в розмірі 488 268 гривень та занизило позитивне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту в розмірі 6 324 гривень. Тож, загальна сума незаконно заявленого відшкодування податку на додану вартість склала 1 419 479 грн.

За результатами проведеної перевірки в червні до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 5 ст.191 КК України, за фактом привласнення, розтрати чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ «У».

Розслідування триває.

 

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС  у м. Києві

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.