Черговий факт махінацій з податком

03 серпня 2015, 10:29
0
23

Черговий факт махінацій з податком на додану вартість виявлено співробітниками ДПІ у Шевченківському районі

В ході аналізу господарської діяльності підприємств-імпортерів співробітниками відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ оперативного управління ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві, було отримано оперативну інформацію стосовно порушень діючого законодавства посадовими особами ТОВ «Р».

За результатами перевірки ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві складено акт документальної виїзної перевірки ТОВ «Р» від 02.03.2015 р згідно якого згадуваному підприємству донараховано податків на загальну суму 3 264 794 грн.

Так, посадові особи ТОВ «Р», при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності, а саме імпорті побутової техніки з Латвії, Китаю, Естонії, здійснювали свою діяльність за непрямими контрактами з нерезидентом Гонконгу. Шляхом використання вказаної схеми ТОВ «Р» занизило реальні ціни товару та порушило податкове законодавство шляхом безпідставного віднесення до податкового кредиту з податку на додану вартість значних сум.

В результаті вказаних дій державі було нанесено збитків на загальну суму 3 264 794 грн.

Проте, в ходів перевірки оперативними співробітниками було встановлено численні факти порушення вимог пункту 185.1 статті 185, пунктів 198.1, 198.3, 198.6 статті 198 Податкового Кодексу України, виявлено приховані суми несплачених податків та внесено зазначений факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На даний час слідство триває.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС  у м. Києві

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.