Рейдерство в Інституті світової економіки?

08 серпня 2013, 06:55
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1520

Директорку взято в заручники?

У заручники взяли виконуючу обов`язки директорки Інституту світової економіки. Принаймні так стверджують її однодумці. За їхніми словами, там відбувається рейдерське захоплення з метою приховати зловживання. Нижче дивіться два  прес-релізи на цю тему. Вони. звісно дилетантські, але дають уявлення про те, що відбувається. Під ним – контактний номер телефону для журналістів. 

1. З метою примусу тимчасово виконуючого обов’язки директора Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України, доктора економічних наук Грущинської Наталії Миколаївни до вчинення неправомірних дій, пов’язаних з нецільовим та неправомірним використанням коштів державного бюджету, службовим підробленням, внесенням недостовірних відомостей до фінансово-бухгалтерської звітності, – група осіб під керівництвом президента «Академії фінансового управління» Єфименко Т.І. та посадових осіб Інституту – Греся В.М., Шведа В.О., Гаврилюка О.В., які підозрюються у вчиненні протиправних дій за матеріалами правоохоронних органів, – вдалися до незаконного утримання (позбавлення волі), погроз та шантажу т.в.о. директора Інституту Грущинської Н.М.

Зважаючи, що зазначеною групою осіб Грущинську Н.М. було взято в заручники, з метою примусу останньої до вчинення протиправних дій, пов’язаних з незаконною службовою діяльністю, зазначене підпадає під ознаки злочину, передбаченого статтею 146 КК України.

За даним фактом о 02 год 30 хв. поінформовано чергову частину МВС України, яка вживала заходи по визволенню із заручників Грущинської Н.М. та здійснює документування протиправної діяльності групи посадових осіб під керівництвом Єфименко Т.І., які прикриваються дозволами керівництва НАН України.
Контактна особа – голова первинної профспілкової організації ІСЕМВ НАН України ВПОНУ
Андросюк Анна 093-440-76-11

2.З метою приховування злочинної протиправної діяльності, пов’язаної з розкраданням бюджетних коштів, спрямованих на виплату заробітної платні, проведення фундаментальних наукових досліджень, – група керівників та посадових осіб Президії НАН України, Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України та «Академії фінансового управління» вчинили спробу рейдерського захоплення приміщення будівлі Інституту, знищення документальної бази, матеріалів та речових доказів, за яким здійснюються відповідні досудові розслідування в рамках кримінальних проваджень, відкритих правоохоронними органами. 
Згідно Акту ревізії ДФІ в м. Києві за результатами проведення вибіркових контрольно-ревізійних заходів за період роботи 2010 – першої половини 2012 рр. в Інституті встановлено та задокументовано факти незаконної передачі та відчуження державного майна, доведення державної установи до штучного банкротства, отримання бюджетних коштів за фактично невідпрацьований час, невиплати заробітної платні в повному обсязі та низки інших кричущих правопорушень.
На підставі Актів ревізії та матеріалів СБ України попереднього керівникам (Пахомова Ю.М.) рішенням Президії НАН України було усунуто від виконання обов’язків, а головний бухгалтер Серебряна К.А. на підставі рішення Апеляційного суду визнана винною у вчиненні корупційного діяння та відповідно звільнена з займаної посади.
З метою знищення доказової бази, введення в оману правоохоронних органів, вчинення службових підроблень, віце-президентом НАН України Геєцем В.М., академіком-секретарем Лібановою Е.М., членом-кореспондентом Єфіменко Т.І., яка є екс-заступником Міністра фінансів та автором Податкового кодексу України, що призвів до масових протестів та втручання керівництво держави, вчений секретар Князевим С.І. із залучення сторонніх осіб, вдалися до видачі протиправних наказів щодо призначення на керівні посади Інституту посадових осіб, які викликають протестний настрій у наукових співробітників та є співучасниками злочинних дій, які розслідуються правоохоронними органами.
Зазначена інформація щодо реорганізації установи здійснюється без відповідних розпоряджень Президії НАН України, Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України , КМУ, з використанням фіктивно-створених профспілкових організацій та фіктивних лідерів профспілкового руху.
Зазначені дії керівництва академії носять вже системний характер, оскільки прецеденти незаконних звільнень наукових співробітників вже мали місце, розслідуються в рамках кримінальних проваджень та відповідних судових розглядах.
Розуміючи це, що відбувається боротьба окремих посадових осіб Президії НАН України за будівлю, що перебуває в державній власності та земельну діяльну, що вже частково відчужена сторонніми організаціями, зазначена ситуація викликає особливе занепокоєння оскільки в процесі боротьби за власність в 2011 році було вбито заступника директора з наукової роботи, а в 2011-2013 рр. на адресу співробітників лунають погрози, шантаж, несанкціоноване проникнення в житло, залякують і на відповідні заяви правоохоронні органи не реагують.

Контактна особа – голова первинної профспілкової організації ІСЕМВ НАН України ВПОНУ
Андросюк Анна 093-440-76-11
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.