Янукович, Давос і гречка

28 січня 2011, 12:18
Власник сторінки
журналіст
0
4275

У швейцарському Давосі триває 41-й Світовий економічний форум. Поїхав туди і Янукович...

Цими днями у швейцарському Давосі триває 41-й Світовий економічний форум (СЕФ), який проводиться з 1971 року і є одним з найбільших у світі майданчиків для дискусій на економічні теми.

Традиційно в Давосі збираються керівники найбільших компаній світу - від нафтових і фінансових до медійних. У рамках давоських зустрічей проводяться десятки пленарних засідань, семінарів і круглих столів, а також зустрічі державних діячів і бізнесменів у двосторонньому та багатосторонньому форматах.

Цього року туди поїхав і Янукович... Спитаєте для чого? Хтозна, може сиру поїсти.

Адже, як запевняє голова адміністрації президента Сергій Львочкін, Янукович у Давосі не проводитиме зустріч з провідними лідерами держав світу. Ну, то й слава Богу. А то наш президент такий жартівник, буває як скаже щось, то потім місяць усі його цитують.

Правда Льовочкін переконує, що зустрічей не буде не через "дотепний інтелект" нашого президента, і наголошує, що відсутність зустрічей з європейськими та світовими лідерами не означає бойкот персони Януковича.

Виявляється все просто - минулого року Янукович уже всіх бачив. Як сказав Льовочкін: "З усіма світовими лідерами ми зустрілися минулого року".

Але у платників податків може виникнути питання: то чого він туди поїхав?

Мабуть, світовим лідерам вистачило однієї зустрічі з нашим керманичом, який плутає Косово з Сербією та Чорногорією, а Північну Осетію - з Південною, і який переконаний, що існує Азії та Євразії.

Правда вчора Януковича показали члену британської королівської родини герцогу Йоркському принцу Ендрю (четвертий в черзі на королівський престол), а ще президент побачив генсека - справжнього, а не "генерального секретаря" США Гіларі Клінтон.

З Пан Гі Муном Янукович обговорив глобальну світову тенденцією зростання цін на харчову продукцію. Наш президент запевнив, що Україна докладе усіх зусиль, щоб значно збільшити обсяги виробництва харчових продуктів та постачання їх на світові ринки.

Не знав президент, що в його рідній Україні вже й гречку перестали продавати. А в усьому винні заходи, вжиті Азаровим для "стабілізації цінової ситуації на ринку".

"Ми повинні відвантажувати крупу з підприємства не дорожче, ніж по 13000 грн/тонна, щоб ціни в роздробі були не вищі 14000 грн/т. Разом з тим, поки що важко уявити, як можна вийти на таку ціну, якщо вже сьогодні зерна гречки доводиться придбавати, мінімум, по 1 1000 – 1 2000 грн/т. За такого розкладу вартість крупи має становити близько 18 000 – 19 000 грн./т на умовах франко-склад продавця", - ось так прокоментував ситуацію представник однієї з компаній-виробників гречаної крупи.

Цікаво, чи буде гречка сьогодні на ланчі, організованому Пінчуком, щоб Янукович зміг перекусити з президентом Польщі Броніславом Комаровським.

Ну, куди правди діти, ще Янукович бачився з головою ЄБРР (мабуть, щоб грошей ще в борг попросити), президентом Швейцарії (парламентської республіки, де президент не відіграє важливої ролі) та канцлером Австрії. Ну і все...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.