Презумпція невинуватості від Януковича - це не те, що думають інші

24 грудня 2010, 19:09
Власник сторінки
журналіст
0
2426

Президент Віктор Янукович спілкуючись із журналістами, якось суперечить сам собі.

Президент Віктор Янукович спілкуючись із журналістами, якось суперечить сам собі. 

Так він заявив, що для нього головне це чесний суд - це коли спрацьовує презумпція невинуватості і обов'язкове покарання за злочин.

Хочу одразу нагадати п. 2 статті 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод:

"кожен, кого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, вважається невинуватим доти, доки його вину не буде доведено в законному порядку"

У той же час, за кілька хвилин відповідаючи на запитання, чи посадять Тимошенко, Янукович дав своє розуміння "презумпції невинуватості". Цитую:

"Я не уверен в том, что будет суд. Я не уверен в этом. Если в ходе следствия БУДУТ ДОКАЗАНЫ ФАКТЫ, ЧТО ОНА НЕ ВИНОВНА - этот вопрос снимется сам по себе. А если будет суд, мы заинтересованы, чтобы он был справедливым, чтобы были все доказательства", - сказав гарант Конституції.

Чи варто після цього очікувати чесності і прозорості, а также дотримання закону сьогоднішньою владою на чолі з Януковичем?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.