Український ПЕН відповів на слова підтримки

01 лютого 2011, 00:22
Власник сторінки
литератор
0
1714

"Трагедія, що сталася з Анною Яблонською та іншими жертвами теракту в аеропорту Домодєдово, ще раз засвідчила, якою цінністю для людства є кожне людське життя"

Дорогі колеги!

З великим зворушенням отримали ми ваше співчуття, люб’язно надіслане пані Крістін Т. Шнідер (Kristin T. Schnider) з DeutschSchweizer PEN Zentrum. Український ПЕН-центр щиро вдячний вам за цей вияв дружньої солідарності й духовної підтримки.

Трагедія, що сталася з Анною Яблонською та іншими жертвами теракту в аеропорту Домодєдово, ще раз засвідчила, якою цінністю для людства є кожне людське життя. В одну мить було пошматовано літературний Всесвіт, який уже сьогодні був ушанований почесними відзнаками. В одну мить були обірвані творчі плани, що обіцяли нові здобутки в майбутньому. Так премія журналу «Искусство кино», що її мали вручити молодому драматургові, перетворилася на премію посмертну.

Трагедія жертв теракту є водночас трагедією людства, в якому все ще панує зло. Попри всі жахіття попередніх століть, ХХІ століття в особі терористичних угруповань та деспотичних режимів знов освячує насильство як засіб досягнення політичних цілей. Ось чому світові потрібна солідарність, що об’єднує усі народи в скорботі за жертвами терористичних нападів, а також солідарність у подоланні фатальної неспроможності людства подолати свої суперечності мирним цивілізованим шляхом.  

З великою вдячністю, від імені Українського центру Міжнародного ПЕН-Клубу

Мирослав Маринович, президент


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.