Огляд лекцій і майстер-класів цього тижня у Києві

15 лютого 2011, 12:08
Власник сторінки
журналіст
0
1632

Проект «Платформа» представляє Вашій увазі найцікавіші лекції, майстер-класи та зустрічі у Києві цього тижня, які ми рекомендуємо відвідати.

Вівторок

Лекція «Мистецтво мінімалізму. Філософія самообмеження»

Мистецтвознавець Людмила Лисенко в рамках серії лекцій про мистецтво ХХ століття розповість про мінімалізм.

Дійові особи: Карл Андре, Сол Левітт, Дональд Джадд.

У 1972 році галерея Тейт придбала роботу Карла Андре Еквівалент VIII, що складалася із 120 цеглин, укладених в два ряди, утворюючи прямокутник. Твір було виставлено декілька разів без особливого резонансу, але в 1976 році він опинився в епіцентрі скандалу, після того, як був розкритикований на шпальтах The Sunday Times. Спалахнула палка полеміка в пресі. Безліч видань різного ґатунку писали про цю роботу, виказуючи точку зору свою та своїх читачів – платників податків, чиї гроші були витрачені на придбання твору. Ці дебати увійшли в історію мистецтва як "цегляна полеміка", перетворившись на одні з найвідоміших публічних дебатів про сучасне мистецтво...

Організатор: «Культурний проект». Перша лекція безкоштовна – надалі абонемент. Місце проведення: Мистецький арсенал, вул. Лаврська 12-14. Час початку: 19.00

Презентація книг дисидента Льва Копелева

Усім охочим познайомитися з історією дисидентського руху рекомендуємо відвідати на презентацію двох останніх томів автобіографічної трилогії відомого українсько-російського громадського діяча, правозахисника та дисидента Льва Копелева.

У зустрічі візьмуть участь історики, правозахисники та критики: Євген Захаров, Інна Булкіна, Євген Сверстюк, Марія Орлова та Андрій Портнов.

Кожен зареєстрований учасник презентації матиме можливість безкоштовно отримати всі 3 томи автобіографічної повісті Льва Копелева.

Організатор: Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля та Харківська правозахисна група. Участь безкоштовна. Місце проведення: вул. Б. Хмельницького, 55, 2-й поверх. Час початку: 17.30

Реєстрація – за е-мейлом: makarenko@boell.org.ua Телефон для довідок (044) 390 70 78.

Заняття «Конфлікти в нашому житті: як попередити, контролювати, залагодити»

Повністю уникнути конфліктів неможливо, але звести їхню кількість до мінімуму – цілком реально. А ще, можна і треба навчитися конфліктами управляти, давати їм лад і переживати з найменшими втратами для психічного здоров’я, свого і чужого. Опануванню цих навичок і буде присвячено заняття, яке проводитиме «Кругозір».

Ви навчитеся відпускати образи і пробачати, знаходити компроміси та спільну мову з тими, з ким, здається, це зробити неможливо. Крім того, ви навчитеся не лише вирішувати конфлікти, а й уникати їх.

Організатор: курси про все на світі «Кругозір». Вартість – 89 грн. Місце проведення: вул. Межигірська 56. Час початку: 19.00. Реєстрація – на сайті організаторів.

Середа

Майстер-клас з орігамі

Українсько-японський центр запрошує усіх бажаючих на майстер-клас з мистецтва орігамі.

Орігамі (яп. орі – "складати", камі – "папір", тобто "складений папір") – мистецтво складання паперу. У його основі – створення фігур шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. Термін "орігамі" застосовується щодо всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.

Організатор: Українсько-японський центр. Вартість – дорослий – 50, для школярів – 40. Попередній запис та оплата до 15 лютого за телефоном +380 (44) 406 81 66. Місце проведення - пр. Перемоги, 37, Науково-технічна бібліотека НТУУ "КПІ".

Четвер

Круглий стіл "Київські сади і парки: історія та сучасний стан"

Щорічний архітектурний фестиваль Canactions запрошує взяти участь у круголому столі, який буде присвячений київським садам і паркам. Спікерами будуть києвознавець, аспірантка НАУКМА Влада Осьмак та заступник Голови Національного екологічного центру Україні Олексій Василюк.

Захід відбудеться в рамках підготовки до фестивалю, який пройде в Києві у квітні.

Послухати та взяти участь у дискусії запрошуються всі, кому цікава архітектура, природознавство та розвиток Києва.

Організатор: архітектурний фестиваль Canactions, архітектурне бюро Zotov&Co. Вартість – безкоштовно. Місце проведення - Будинок архітектора, вул. Бориса Грінченка, 7. Початок – о 18.00

Зустріч із Тарасом Прохаськом: розмова про нову книгу "БотакЄ"

Поціновувачам якісного сучукрліту радимо завітати на зустріч з письменником Тарасом Прохаськом.

Захід організований у рамках літературних зустрічей НаУКМА і модеруватиметься письменницею Богданою Матіяш. Говоритиме пан Прохасько, передусім, про свою нову книжку "БотакЄ", до якої увійшли майже всі найвідоміші твори письменника.

Місце проведення: другий поверх бібліотеки Антоновичів, у читальній залі 25, (вхід через браму Староакадемічного корпусу). Вартість – безкоштовно.

Бізнес із людським обличчям: соціальне підприємництво у Великій Британії та Україні

Книгарня "Є" та Британська Рада в Україні запрошують усіх охочих на лекцію з соціального підприємництва.

Лекція відбудеться в рамках спільного проекту "Європейський досвід: Сполучене Королівство".

Спікер Крістін Форрестер є досвідченим фахівцем із проблем розвитку громадянського суспільства, співпраці громадських організацій з місцевими спільнотами та соціального підприємництва.

Організатор: Британська рада в Україні. Участь безкоштовна. Місце проведення: Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3.  Час початку: 19.00

Майстер-клас із дизайну кухонь

Майстер-клас від «Курсу інтер'єру»  розрахований на тих, хто цікавиться дизайном, а також тих, хто безпосередньо залучений до процесу створення інтер'єру.

Під час заходу Ви познайомитесь з сучасною історією розвитку кухонь, побачите зміни, які зазнав дизайн кухонь, і усвідомите, що за цими змінами стоїть. Дизайнер Віталій Івахов розповість, характеристикою якого тренду була та чи інша зміна, яка кухня була по-справжньому сучасною, хто був в авангарді кухонного дизайну і кого наслідували.

Організатор: http://desart.in.ua/. Запис для участі: (063) 841 69 75. Місце проведення: вул. Межигірска, 87-б

Лекція «Кримчани, кримці і кримчаки: наш спільний і неподільний Крим»

Лекцію з циклу "Публічні лекції Політ.ua" прочитає український сходознавець, президент Центру близькосхідних досліджень, завідувач відділу сучасного Сходу Інституту сходознавства ім. Кримського НАН України Олександр Богомолов. Лекція буде присвячена Криму та його мешканцям. Лектор поділиться своїми поглядами на пострадянську політику ідентичності.

Організатор: «Політ.ua». Участь безкоштовна. Місце проведення: Київський будинок вчених, вул. Володимирська, 45а.  Час початку: 19.00

П’ятниця

Майстер-клас з петрикывського розпису

Музей гетьманства започаткував майстер-класи художниць села Петриківки. Щотретьої пятниці та суботи кожного місяця вони спеціально приїжджатимуть до Києва та ділитимуться секретами петриківського розпису з усіма охочими.

Петриківський розпис – декоративно-орнаментальне малярство, яке сформувалося на зламі ХІХ—ХХ століть на Дніпропетровщині. Назва походить від села Петриківка.

Заняття відбуватимуться на базі Музею щомісяця. Для участі в ньому треба мати з собою: папір, гуаш, пензлики.

Організатор:  Музей гетьманства. Вартість – 50 грн. Тривалість заняття – 1,5 години. Запис на майстер-клас за телефнами: +380 (44) 425 55 49, +380 (44) 462 52 90. Місце проведення: Музей гетьманства, вул. Спаська, 16-б, час початку: 17.00

Субота

Лекція «Романтизм в Англії і Німеччині. Меланхолійне споглядання»

Цей захід – частина з циклу лекцій від «Культурного проекту». Курс має на меті ознайомити своїх слухачів з творами світової культури, від виникнення образотворчого мистецтва доби палеоліту до часів модерну, від появи зображення як такого до умисного його перетворення в інформаційний код.

Крок за кроком та з вичерпними ілюстраціями представники провідних художніх інституцій Києва послідовно і концентровано говоритимуть про повну хроніку світового мистецтва, демонструватимуть ознаки історичних епох, передумови виникнення художніх стилів та їхню подальшу долю.

Названі заходи – це лише частина всього, що відбувається в Києві. На нашому сайті можна ознайомитися з рештою «айсбергу» - ми впевнені, що вона не розчарує.

Організатор: «Культурний проект». Перша лекція безкоштовна – надалі абонемент. Місце проведення: Філія Київського музею російського мистецтва "Шоколадний будиночок", вул. Шовковична, 17/2. Час початку: 19.00 

Більше анонсів завжди на http://platfor.ma/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.