Найкращі лекції та майстер-класи у Києві: від бізнес-стратегій до японських солодощів

28 лютого 2011, 09:54
Власник сторінки
журналіст
0
2041

Цього тижня відбудеться багато цікавих подій, серед яких команда «Платформи» традиційно обрала для вас найкращі. На вас чекають круглі столи про сучасне мистецтво, майстер-класи з фотографії та медіації, концерти і бізнес-дискусії.


Понеділок
(28 лютого)

Дискусія на підлозі "Сучасний танець як сучасне мистецтво"

Фундація «Центр Сучасного Мистецтва» запрошує усіх охочих взяти участь у дискусії про сучасний танець. Модератор: Лариса Бабій. На заході будуть розглянуті віхи історії розвитку танцю, та його глибинні особливості на сучасному етапі. Дискусія традиційно відбуватиметься на підлозі, тож учасників закликають прихопити з собою подушку чи ковдру для сидіння.
Адреса: вул. Щекавицька, 34, підвал; Час початку: 19:00. Вхід вільний.

Лекція "Класичні види мистецтва сьогодні і завтра. Смерть чи реінкарнація?"

Культурний проект та Я-Галерея Павла Гудімова запрошують відвідати лекцію мистецтвознавця Яніни Пруденко "Класичні види мистецтва сьогодні і завтра. Смерть чи реінкарнація?". То чи померло класичне мистецтво? У цьому і спробують розібратися гості події.
Адреса: «Я-Галерея», вул. Волоська, 55/57; Час початку: 19.00. Вхід вільний.

Вівторок (1 березня)

Зустріч із фотографом Максимом Чатським: "Рефлексія у фотографії"

Максим Чатський, у минулому дизайнер і арт-директор глянцевих журналів, а сьогодні – фотограф та ілюстратор, розповість на прикладі власних робіт про поняття рефлексії у фотографії, висвітлить процес організації одиничних знімків у проекти і серії, а також спробує пояснити, навіщо взагалі фотограф у відповідальний момент натискає на кнопку.
Організатор: галерея «Боттега»; Адреса: вул. Михайлівська, 22б; Час початку: 19:00; Вхід вільний. Попередня реєстрація обов'язкова. Тел: 279 53 53, 279 83 83, Наталя, Ганна.

Круглий стіл: "Журналісти і міліція: як уникнути протистояння?"

Київська незалежна медіапрофспілка, ІА "Поряд з вами" та МГО "Інтерньюз-Україна" запрошують усіх охочих на круглий стіл "Журналісти і міліція: як уникнути протистояння?". Захід запланований як майданчик для діалогу між журналістами і представниками МВС. У дискусії візьмуть участь  журналісти, представники міжнародних медіа організацій, МВС та Генпрокуратури.
Адреса:  вул. Ризька, 15, час початку: 12:00. Вхід вільний.

Майстер-клас Сергія Трухімовича "Креативна медитація"

Книгарня "Смолоскип" запрошує на майстер-клас Сергія Трухімовича, присвяченого творчості та нестандартним рішенням. Також у рамках майстер-класу відбудеться презентація книги Алєкса Конічіва "П'ятеро в ліфті, не рахуючи музи". Майстер-клас зацікавить молодих людей, котрі, окрім академічної освіти, шукають цікавих та нестандартних форм навчання.
Адреса:  вул. Межигірська, 21;  Час початку: 18:30; Вхід вільний.

Середа (2 березня)

Воркшоп "Діагностика критичних чинників успіху" від Тимура Сарбаєва

Единбурзька бізнес-школа запрошує менеджерів взяти участь у воркшопі Тимура Сарбаєва про бізнес-стратегію, як чинник успіху компанії.
Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Будь ласка, вкажіть: прізвище, ім’я, по батькові, компанію, посаду, контактний імейл і номер телефону.
Адреса: вул. Довнар-Запольского, 9/10, початок о 19.00; Вхід вільний, реєстрація обов’язкова. Контакт для реєстрації: Євген Вишегородцев, (044) 22 +11771, (044) 22 11441; evgeniy.v@mba-ukraine.com.
 
Майстер-клас з японського мистецтва ханамусубі

Ханамусубі – японське мистецтво зав'язування, неперевершена техніка виготовлення різних речей зі шнурочків. Саме за цією технікою з давніх часів у Японії в'язали різні обереги для воїнів, такими виробами прикрашали дім, щоб захистити його від злих духів.
Організатор: Українсько-Японського Центр; Адреса: пр. Перемоги, 37; Час початку: 19:00, Вартість – 40 грн.

Зустріч з польським публіцистом Мацеєм Новаком

Мацей Новак – директор Інституту Театру (Варшава), якого відомий польський тижневик "Політика" у 2008 році визнав найвпливовішою постаттю польського театру. Він розповість про специфіку розвитку театрального мистецтва у Польщі, про новий театр та драматичні роки, коли він зіштовхнувся з великою агресією консервативного середовища і медіа. Зустріч відбудеться в рамках спільного проекту Польського Інституту та Книгарні «Є» «Європейський досвід: Польща»
Адреса: вул.. Лисенка, 3. Час початку: 18:00; Вхід вільний.

Творча зустріч «Одеський акціонізм і відео-арт очима Роми Громова»

Художник Роман Громов розповість про одеський акціонізм (акції на Старокінному ринку) і одноденні виставки в закритій легендарній галереї "НОРМА", а також про арт-ситуацію в Одесі з 1990-х по 2000 роки. Також він розкаже про історію відео-арту та свій підхід до цього мистецтва (відео-колаж) і покаже кілька своїх нових відеоробіт.
Організатор: галерея «Боттега»; Адреса: вул. Михайлівська, 22б; Час початку: 19:00; Вхід вільний. Попередня реєстрація обов'язкова. Тел: 279 53 53, 279 83 83, Наталя, Ганна.


Четвер (3 березня)

Круглий стіл "Перші наслідки дії Податкового кодексу для молоді"

Під час заходу планується проаналізувати наслідки впровадження Податкового кодексу для малого підприємництва, вплив на неприбуткові організації, зокрема – молодіжні, а також проаналізувати міжнародний досвід. Окремо буде обговорено результати впливу Податкового кодексу на дохідну частину бюджету. Під час заходу також планується проводити запис подкасту "Україна: експертна думка".
Організатор: ВМГО «Молодіжний Європейський Рух» та ВМГО "Спілка молодих політологів України"; Адреса: вул. Садова, 3а; Час початку: 10:00; Вхід вільний.

Подіумна дискусія: "Ідеальна модель української держави: зовнішній вимір"

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні та інформаційно-політичний портал "Політ.ua" запрошують вас узяти участь у подіумній дискусії "Ідеальна модель української держави: зовнішній вимір". У зустрічі візьмуть участь дипломат Олександр Чалий, соціолог Віктор Небоженко, громадська діячка Інна Підлуцька; модеруватиме захід історик Андрій Портнов.
Адреса: вул. Володимирська, 45а; Час початку: 19:00; Вхід вільний.

Майстер-клас "Менеджерський трек чи лідерський драйв?"

Києво-Могилянська Бізнес Школа, у рамках співпраці з Книгарнею «Є», запрошує відвідати майстер-клас лідера програми Master of Arts in Management & Leadership (MML) Лариси Хоманс.
На думку лекторки, "лідер" і "менеджер" – це різні рольові моделі, перш за все, за природою і якістю взаємодії, завданнями і характеристиками. Ці ролі не заперечують одна одну, а навпаки – доповнюють, посилюють. Принаймні, так повинно бути.
Зареєструватись на подію можна тут.
Адреса: Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3; Час початку: 18.00; Вхід вільний за умови реєстації.

П’ятниця (4 березня)

Творча зустріч «Сади. UTOPA. Павло Маков»

Цього разу гостем творчої зустрічі буде художник-графік Павло Маков, який запропонує вашій увазі фото-ретроспективу своїх робіт 2005-2010 років та розповість про свої проекти "Сад" та UTOPA.
UTOPA – це кілька окремих проектів, багато з яких ще тривають: "Місце", "Фонтан виснаження", "Фонтан виснаження – Квітневі Війни", "Мішені", "Ботанічні Сади", "Книга Днів", "Книга Троянд", "Книга Дванадцяти Кораблів", "Олов'яні Солдати" та їх "Щоденники".
Організатор: галерея «Боттега»; Адреса: вул. Михайлівська, 22б; Час початку: 19:00; Вхід вільний. Попередня реєстрація обов'язкова. Тел: 279 53 53, 279 83 83, Наталя, Ганна.

Музично-поетичний квартирник "П’ятниці на Фролівській": арт-роковий гурт "Камін"

У першу п’ятницю весни проект "П’ятниці на Фролівській" починає серію подільських квартирників. У галереї на Подолі ми зберемося теплою галасливою компанією знайомих і не знайомих людей. Будемо слухати живу музику від арт-рокового гурту "Камін", читати вірші, дивитися хороші фільми і говорити про все на світі.
Адреса: вул. Фролівська, 1/6; Час початку: 20:00; Вартість: 30 грн.

Субота (5 березня)

Суботня дискусія в PinchukArtCentre про роботи Джеффа Кунса

Цього разу дискусію поводитиме гід PinchukArtCentre Євген Солонін. Предметом обговорення стануть роботи художника Джеффа Кунса, які демонструватимуться на виставці PinchukArtCentre до 17 квітня.
Адреса: вул. Червоноармійська/Басейна, 1/3-2; Час початку: 14.00; Вартість: безкоштовно.

Концерт "Всесвітньо відомого оркестра Ґленна Міллера під управлінням Віла Салдена"

Цей оркестр є офіційною європейською "реінкарнацією" легендарного оркестру Ґленна Міллера, чию музику переважно і виконує. У його репертуарі також твори інших відомих оркестрів епохи біг-бендів. Квитки купуйте у касах міста.
Адреса: вул. В.Васильківська, 103; Час початку: 19:00; Вартість: 80-600 грн.

Неділя (6 березня)

Освітня виставка "Найкраще в британській освіті – 2011"

Освітнє агентство DEC education організовує Дні освіти за кордоном, у рамках яких відбудеться низка спеціалізованих освітніх заходів за участю представників Великобританії, Канади та Швейцарії. В Україну для зустрічей з майбутніми учнями, студентами та їхніми батьками приїдуть представники більш ніж 45-ти найкращих університетів, приватних шкіл, мовних курсів.
Адреса: Готель "Хаятт Рідженсі", вул. Тарасова, 5а; Час початку: 12:00; Вхід вільний.

Майстер-клас та портфоліо-ревю Юрія Косіна "Філософія фотографії"

ChernihivPhotoFest та Київське фотографічне товариство представляють майстер-клас та портфоліо-ревю Юрія Косіна "Філософія фотографії".
Фотограф-художник розповість про дегуманізацію мистецтва, реалізацію особистісних вражень, "студіум" та "пунктум", різні аспекти теорії світопису за Роланом Бартом, Сюзан Зонтаг, Вільямом Флюссером.  У якості ілюстрацій до свого осмислення фотомистецтва як простору світової культури пан Косін продемонструє власні авторські відбитки. Крім того, запанований огляд портфоліо учасників (роботи попередньо надсилаються на пошту організаторів або роздруковуються безпосередньо на захід).
Адреса: вул. Івана Мазепи, 21, корп. 19; Час початку: 16:00; Вартість: 50 грн.

Майстер-клас із виготовлення японських солодощів (вагаші)

Українсько-Японський Центр запрошує на майстер-класи із виготовлення японських солодощів (вагаші).
Вагаші – традиційні японські солодощі. Під час їхнього створення використовуються натуральні продукти: бобові (в основному червона квасоля – адзукі, рис, різні види батату, агар-агар (рослинний желатин), каштани, різні трави та чаї.
Адреса: Науково-технічна бібліотека НТУУ "КПІ", пр. Перемоги, 37; Попередній запис до 3 березня за телефоном: 236 69 79. Перший майстер-клас відбудеться о 12.00, другий – о 16.00.

Більше анонсів – завжди на http://platfor.ma/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.