Про жінку, яка вбила власного чоловіка

02 березня 2011, 07:46
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
2844

Допрем`єрний показ

            Завтра, 3 березня о 12.40.,   в «Українському домі” відбудеться допрем`єрний показ  документального фільму за моїм у співавторстві сценарієм “Жінки, який б`ють”. Режисер Вадим Кастеллі.

            Головна історія там – це доля жінки, яка 13 років прожила у шлюбі, мала від чоловіка трьох дітей. При тому вона мала травмоване око – зіниця ніби на місці, але воно не бачить. Вона накульгує через травму ноги. В неї була перебита щелепа і поламано кілька ребер. Це її чоловік так "виховував".  Її чоловік в кінцевому підсумку був застрелений. Вона не змогла бути на похороні, оскільки сиділа в СІЗО за підозрою у вбивстві. Ми були разом з нею, коли вона прийшла на могилу чоловіка вперше.

            Є там й інші історії. На жаль, насильство в родинах відбувається досить часто. Просто про це соромляться говорити і ми мало знаємо про нього.

            Сам я фільм не бачив, віддав відзняте і сценарій, а Вадим Кастеллі монтував. Схоже, що він мій сценарій весь переставив з ніг на голову.

Раніше ми з ним співпрацювали у десятисерійному фільмі “НАТО: свій чи чужий?”. Хочу вірити, що вступ України до НАТО провалився не через наше кіноJ))))))

 

РОЗМАЙ

                                    Медіа центр

 

Україна 01042, Київ, пров. Новопечерський 5,

Тел. (380 44) 583 5094, Факс (380 44) 583 5094

E-пошта: rozmai@rozmai.com.ua 

www.rozmai.com.ua

ROZMAI

Media Center

 

               5 Novopecherskiy, Kyiv, Ukraine, 01042

Tel. (380 44) 583 5094, Fax (380 44) 583 5094

E-mail: rozmai@rozmai.com.ua

www.rozmai.com.ua

 

ПРЕС-АНОНС

 

3 березня 2011 року о 12:40 Медіа центр «Розмай» запрошує представників медіа до Українського дому (вул. Хрещатик, 2) на допрем’єрний показ та обговорення документального фільму «Жінки, яких б’ють» в рамках Форуму «Україна – суспільство рівних можливостей». Фільм представить автор стрічки – Вадим Кастеллі.

 

Чому чоловіки б’ють жінок?

Б’ють  бідних і  багатих, в багатоповерхівках і  в приватних  маєтках, з п’яної голови  і з тверезим розрахунком, через  велике кохання і з ненависті, а ще, як пояснюють чоловіки, «за дєло»… За обережною статистикою, кожна п’ята українка зазнає насильства в сім’ї. Це майже 4 600 000 жертв.

Українські чоловіки б’ють українських жінок, і жінки з цим миряться. Виправдовуючись, жінки розповідають про економічну ситуацію, дітей, квартирне питання, сором і… любов. Всі три героїні фільму любили своїх чоловіків: одну ледь врятували лікарі, інша від такої долі втекла, третя вбила свого ката і тепер, плачучи і каючись, доглядає його могилу. Автор фільму чоловік, і він ніяк не може зрозуміти: чому жінки терплять знущання? Він розпитує психологів та юристів, вітчизняних та закордонних експертів, та головне – самих жертв наруги, відомих і невідомих.

Це проблема, про яку треба говорити вголос. Краще кричати. Тоді можна  сподіватися, що коли-небудь, з часом, всі ми – суспільство – перестанемо бути такими злочинно терплячими. Люди кажуть: «Та нема у нас такого! Ну, може, десь-що і є, але щоб масово…»  Бо не знають. Бо не налякались по-справжньому. Але гірше коли знають, але вважають, що то - справа життєва. 

Фільм закликає всіх нас не терпіти насильства.

 

Над фільмом працювали: режисер, продюсер - Вадим Кастеллі; шеф-редактор - Вероніка Маковій; режисер монтажу - Любов Дроздовська; журналісти - Юрій Луканов, Марина Пономаренко; оператор, монтаж - Віктор  Завальнюк; оператор - Валерій Чижов; звукорежисер - Сергій Тягнирядно, виконавчий продюсер – Ірина Мирончук.

 

Фільм створено за підтримки

Представництва Європейського Союзу в Україні

Міжнародного фонду «Відродження»

Фонду сприяння демократії посольства США в Україні

Швейцарської агенції розвитку та співробітництва

Фонду «Mama Cash» (Голландія)

Посольства Королівства Норвегія в Україні

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.