Найкращі лекції та майстер-класи у Києві: мистецтво, архітектура та свобода слова

07 березня 2011, 09:41
Власник сторінки
журналіст
0
3326

Цього тижня відбудеться багато цікавих лекцій та майстер-класів, серед яких команда «Платформи» традиційно обрала для вас найкращі. На вас чекають лекції з відео-арту, зустріч з журналістом The Times, майстер-класи з фотографії та концерти в органному зал

Понеділок

Лекція з медіа-арту: Відео-арт. Світова практика

Культурний Проект запрошує відвідати чергову лекцію з курсу "Медіапрактика і медіатеорія. Мистецтво високих технологій або високі технології в мистецтві?", присвячену світовій традиції відео-арту.  Кого історія називає класиками світового відео-арту та які характерні особливості цієї абсолютно самостійної та самобутньої художньої практики, що генетично пов’язана з кінематографом та телебаченням, але має з ними набагато менше спільного, ніж це може здатися на перший погляд?
Адреса: вул. Волоська, 55/57; Час початку: 19:00. Вхід вільний.

Планетарські сеанси: Таємниці третьої планети

Київський планетарій «Знання» запрошує відвідати планетарські сеанси. Це науково-популярні лекції, літературно-мистецькі програми або казково-пізнавальні (дитячі) програми про астрономію і космонавтику, що супроводжуються незабутніми астрономічними спецефектами – демонстрацією зоряного неба обох півкуль, сонячних і місячних затемнень, комет, метеорних дощів та інших явищ.
У рамках курсу Наталія Коваленко проведе лекцію "Таємниці третьої планети".
Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3; Час 16.00. Квитки у касі планетарію: дорослий – 25 грн. дитячий – 20 грн.

Вівторок

Виставка до 8 Березня "Любов, Комсомол і весна"

Український дім представляє новий масштабний мистецький проект Art Expo Ukraine, який має на меті виявлення і становлення нових талантів та демонстрацію широкій громадськості "іншої" мистецької України – незаангажованої, дружньої та відкритої до спілкування.
У рамках першої виставки проекту, присвяченої символічній 100-ій річниці Міжнародного жіночого дня 8 Березня, буде представлено спецпроект "Любов, Комсомол і Весна". 3 тематичні блоки виставки складатимуться з картин у стилі «ню»,  радянському живопису та неповторним картинам природи.
Адреса: вул. Хрещатик, 2, Український дім. Вартість квитка — 30 грн, для пенсіонерів та студентів — 15 грн.

"Великий чоловічий концерт" з нагоди Міжнародного жіночого дня

Національний будинок органної та камерної музики запрошує на "Великий чоловічий концерт", присвячений Міжнародному жіночому дню.  Учасники концерту: лауреати міжнародних конкурсів, народні та заслужені артисти України, камерний ансамбль «Київ-Брасс» тощо.
У програмі звучатимуть: Бах, Глюк, Шуберт, Белліні, В'єрн, Елгар, Хенді, Крейслер, П'яццолла, Гершвін, Аляб'єв, Беше. Квитки продаються в касі Національного будинку органної та камерної музики України. Довідки за тел.: (044) 528-3186.
Адреса:  вул. Велика Васильківська , 77; Час початку: 19:30. Вартість квитків: 20-50 грн.

Середа

Зустріч з журналістом The Times Майклом Бініоном

Книгарня "Є", журнал "Український Тиждень" та Британська Рада в рамках спільного проекту "Європейський досвід: Сполучене Королівство" запрошують вас на лекцію Майкла Бініона "Наскільки вільною є британська преса?".
Майкл Бініон – провідний журналіст The Times, редактор міжнародного відділу з 1991 року, автор передовиць. Лауреат двох британських нагород у сфері журналістики. Автор книжки "Життя в Росії" (Life in Russia). Кавалер Ордену Британської імперії.
Адреса: вул. Лисенка, 3; Час початку: 19:00; Вхід вільний

Відеоконференція з політологом Джозефом Найем

Інститут світової політики запрошує на відеоконференцію з видатним політологом, професором Гарвардського університету, автором всесвітньо відомої праці "М’яка сила" Джозефом Найем.
Відеоконференція "М’яка сила України: виклики і можливості" відбудеться о 17:00в приміщенні Посольства Сполучених Штатів Америки за адресою: вул. Глибочицька, 4 (Відділ преси, освіти та культури Посольства США). Вхід вільний.
За додатковою інформацією та з питань підтвердження участі прохання звертатися за телефоном 0976952812 або на електронну адресу zarembo@iwp.org.ua.
Адреса: вул. Глибочицька, 4; Час початку: 17:00; Вхід вільний.

Кінопоказ: фільми Школи режисерської майстерності Анджея Вайди

У рамках ретроспективи фільмів Анджея Вайди з нагоди 85-річчя режисера "Анджей Вайда: вчора і сьогодні" у кінотеатрі "Київ" демонструватимуть фільми його Школи режисерської майстерності, зняті впродовж 2009-2010 років.
"За плотом" (Za płotem), реж. Марчін Саутер, 2005 рік;
"О, Боже, мій Боже" (Oj Boże, drogi Boże), реж. Юлія Поплавська, 2010 рік;
"Аве, Марія" (Viva Maria!), реж. Аґнєшка Смочинська, 2010 рік;
"Знімаємо" (Róbmy zdjęcie!), 2008 рік, – фільм-майстер-клас видатного режисера, який був створений під час зйомок фільму "Катинь".
Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.
Адреса: вул, Червоноармійська, 19; Час початку: 19:00. Вартість квитків уточнюйте у касах кінотеатру.

Четвер

Круглий стіл "Київський дитинець: відновлення Десятинної церкви? Благоустрій Пейзажної алеї"

Архітектурне бюро Zotov&Co та Архітектурний клуб у рамках підготовки до фестивалю Canactions запрошують узяти участь у засіданні круглого столу на тему: "Київський дитинець: відновлення Десятинної церкви? Благоустрій Пейзажної алеї".
У заході візьмуть участь провідні експерти з архутектури та містобудування.
Адреса: вул. Бориса Грінченка, 7 Час початку: 18:00; Вхід вільний.

Лекція «Свято жінок: кому воно потрібно сьогодні»

В рамках проекту "Публічні лекції Політ.ua" лекцію прочитає французький філософ та історик феміністичної думки, екс-депутат Європарламенту, продюсер на радіостанції France Culture, доктор наук, старший науковий співробітник Національного центру наукових досліджень Франції (CNRS) Женев’євою Фресс.
Адреса: вул. Володимирська, 45а; Час початку:19:00; Вхід вільний.

П’ятниця

Основи стрес-менеджменту: як запобігти, побороти, відновитися після стресу

Вечірні курси про все на світі "Кругозір" запрошують відвідати заняття з основ стрес-менеджменту від психолога Олени Хіль. З цього курсу ви дізнаєтеся, як правильно боротися зі стресом і як йому запобігати. Ви оволодієте техніками самовпливу та самоконтролю, які допоможуть вам:
- досягати внутрішнього спокою, знімати втому і підвищувати працездатність;
- позбуватися неприємних переживань та спогадів;
- готуватися до малоприємних або важливих подій.
Тривалість: 3 години. Замовити курс можна на сайті організатора.
Адреса: вул. Межигірська, 56; Час початку: 19:00, Вартість: 89 грн.

Урочисте відкриття проекту "Уїк-енд з ARTE"

Посольство Франції та Посольство Німеччини в Україні, Французький інститут в Україні та Ґете-Інститут представляють проект «Уїк-енд з ARTE», - три дні, присвячені французько-німецькому суспільному телеканалу, що має особливу історію, особливий формат і особливе покликання.
На церемонію відкриття завітають Готтфрід Лангенштайн, віце-президент телеканалу ARTE та Жером Клеман, президент ARTE France і колишній президент ARTE.
Акредитація - до 10 березня (12.00) за електронною адресою contact@ifu.kiev.ua або за телефонами: (044) 482-23-71, (044) 482-06-72.
Адреса: вул. Червоноармійська, 19; Час початку: 20:00; Вхід вільний

Субота

Лекція «Постімпресіонізм-I. Втеча»

У рамках циклу лекцій з історії світового класичного мистецтва від "Культурного Проекту" мистецтвознавець Людмила Лисенко розповість про постімпресіонізм.

Основні теми: Втома від індустріалізації. Організованість, синтез і концепція світу в творчості Поля Сезанна. Поль Гоген – у пошуках ідеальних декорацій на Таїті. Вінсент Ван Гог – художник з оголеними нервами. Трагедія в Арлі.
Адреса: вул. Шовковична, 17/2, Філія Київського музею російського мистецтва "Шоколадний будиночок"; Час початку: 14.00. Вартість: абонемент (перша лекція безкоштовна).

Майстер-клас "50 прийомів ефектної фотографії"

Національна мережа магазинів побутової електроніки "Ельдорадо", журнал Photographer і компанія Samsung запрошують вас відвідати унікальні майстер-класи "Ваше Фото", які проводяться для всіх, хто хоче створювати чудові фотографії. Черговий захід серії буде присвячено темі "50 прийомів ефектної фотографії". Майстер-класи проводитиме відомий український фотограф Сергій Галушка, який не тільки поділиться власним досвідом, але й допоможе вам вивчити вашу фотокамеру.
Адреса: пр-т  Московський, 20б; Час початку: 12:00; Вхід вільний.

Неділя

Лекція фотографа Олександра Ляпіна "Фотографувати головою!"

ChernihivPhotoFest та Київське фотографічне товариство запрошують на  лекцію Олександра Ляпіна, відомого українського фотографа, критика, куратора багатьох проектів, у тому числі – гучної виставки "Вбити фотографію". Він розповість про те, чи потрібен фотоапарат для створення фотографій, чим відрізняється фотолюбитель від художника, що таке талант і як його в собі розкрити.
Реєстрація на лекцію за електронною адресою workshop@kyivphoto.org (необхідно вказати назву лекції, своє ім’я та контактний телефон). Кількість місць обмежена.
Адреса: вул. Волоська, 55/57, «Я-Галерея»; Час початку: 16.00. Вхід вільний за умови реєстрації.

Кулінарний майстер-клас із приготування суші

У кулінарній школі "Смачно" відбудеться майстер-клас із приготування суші. Під час майстер-класу ви дізнаєтеся, що таке суші і чим вони корисні, які продукти необхідні для їх приготування, як їх вибирати, як сервірувати стіл для суші, з якими напоями подавати цю страву, а також про інші особливості японської кухні.
Рецепти висилаються на пошту кожному учаснику. Попередня реєстрація проводиться до 14.00 години 10 березня за телефонами: +380 (50) 213 33 93 чи на e-mail: smachno-stb@bigmir.net
Адреса: пр-т. Героїв Сталінграду, 14-г; Час початку: 13:30; Вартість: 320 грн.

Більше анонсів – завжди на http://platfor.ma/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.