Висуванець на Шевченківську премію замість Василя Шкляра пропонує відродити Ленінську премію

10 березня 2011, 15:26
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1659

Новина з Майдану

Фейсбуківська спільнота підтримала ініціативу, замість прозаїка Василя Шкляра, висунути на здобуття Шевченківської премії журналіста і поета-гуманіста Юрія Луканова, який минулого року написав полум’яного вірша “Не вбивайте Януковича!” . Учасники мережі поширили відповідного листа до Віктора Януковича, текст якого наведено нижче. 

Сам Юрій Луканов схвально оцінив ініціативу колег по Фейсбуку. Однак, зробив пропозицію запровадити Ленінську премію, оскільки до дня народження Шевченка, коли вручають Шевченківську премію, прокрутити цю оборудку вже неможливо. Але до дня народження вождя всіх трудящих 22 квітня часу ще багато, тому можна і відродити цю премію, провести висунення Луканова і нагородити його.

“Яка різниця чиїм іменем бабло отримувати – риторично запитує прагматичний Юрій Луканов, - Шевченка чи Леніна? Головне, щоб його дали. І тут наш шановний президент повинен зрозуміти мене як ніхто інший”.

Юрій Луканов має намір наслідувати приклад Василя Шкляра і намагатиметься екранізувати свого гуманістичного вірша “Не вбивайте Януковича!!!”. Сценарій вже написаний. Лишається знайти гроші і режисера.

Загаданий вірш - не перший твір, який Юрій Луканов присвятив Віктору Януковичу. Його есей на дві дії "Всі сидять, япона мать!" висунуто на міжнародниц конкурс "Стоп цензурі". В кулуарах конкурсу ходять чутки, що сама Адміністрація Президента лобіює гран-прі для Юрія Луканова.

------------
Відкрите звернення до Президента України Віктора Януковича

Шановний пане Президенте!

Ви цілком правильно зробили, що мовчки проігнорували безвідповідальне рішення Шевченківського комітету з частині присудження премії ксенофобському роману з дозволу сказати письменника Василя Шкляра з буржуазно-націоналістичною назвою “Залишенець”. Так йому і треба цьому Шкляру!!! Бо він звів наклеп на українців. Вони в його романі не танцюють гопака, а навпаки, виявляючи повну несвідомість, люто воюють проти того добра, який на нашу землю принесли наші братні народи під більшовицьким прапором.

Але чого ми не можемо збагнути - так це чому мають пропадати 250 тисяч гривень з державного бюджету. І ось ми тут, у Фейсбуці порадилися й вирішили, що це неприпустимо. Одностайно домовилися висунути на здобуття цієї премії журналіста і поета-гуманіста Юрія Луканова. Його гуманізм яскраво простежується у вірші під красномовною назвою “Не вбивайте Януковича!”. Він з притаманною йому принциповістю закликає усіх несвідомих співгромадян виявити добросердя і відмовитися від жорстоких і підступних планів вбити першу особу держави. Автор цілком справедливо зауважує, що ми, шановний пане президенте, без вас ніхто і звати нас ніяк. Скажіть, хіба така твереза оцінка вашої цілком заслуженої вашої ролі у долі України не заслужила на таку суму?

Підписатися можна в фейсбуку або у коментарях на форумі

Підписалися

Наталка Зубар
Oleh Olenyuk
Юрій Кобецький
Yar Haluk
Катерина Зоркіна
Dmitrij Kaminskij
Natalia Yushchuk Jarowyj
Zoya Kazanzhy
Андрей Седмиров
Valeriy Stepanenko
Nadiya Chernenko
Дмитро Харьков
Oksana Synytska
Nazar Lytvyn
Petro Kinzerski
Vasil Ponomariov
Inna Yarchich
Олег Зиньковский
Андрій Годованець
Vitaly Manko
Vitaliy Vantsa
Iryna Gukova
Olga I. Likhatcheva
Nataliya Yakubovskaya
Olena Syrinska
Sergey F. Gorliak
Мирослава Козіцька
Юлия Гресь
Oleksa Livinsky
Liudmila Yamschikova
Олег Пустовгар
Tetiana Uliana
Anatoli Muliar
Andrii Bashtovyi
наталя василинин
Bella Berezina
Oksana Riznychok
Богдан Калінін
Георгій Остапович
Zakir Zakirov
Станіслав Власов
Віталій Павлишин
Светлана Дудник
Анна Лобановская
Андрій Годованець 
Valeriy Stepanenko
Тетяна Милянець
Георгій Остапович
Petro Busko
Svitlana Avramchenko
Александр Янковский
Petro Kinzerski
Andriy Horbal
Ирина Жогина
Oksana Noa
Viktor Garbar
Zoya Kazanzhy

Підписатися можна в фейсбуку або у коментарях на форумі

Майдан
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.