Найкращі лекції та майстер-класи у Києві: ночі французького кіно та Всесвітній тиждень мозку

14 березня 2011, 08:35
Власник сторінки
журналіст
0
1649

Команда порталу «Платформа» представляє добірку найцікавіших подій Києва тижня. Особливу увагу цього тижня рекомендуємо приділити круглим столам та дискусіям. Втім, воркшопів, лекцій, кінопоказів та презентацій книжок найближчі 7 днів теж вистачає.

Понеділок

Конференція "Зелені стратегії бізнесу: прибутковість, відповідальність, зростання"

Цією подією організатори (greencubator та kmbs) прагнуть розвіяти стереотип щодо "зелених" підходів у бізнесі як моди й дорогої забавки і продемонструвати їхню життєздатність на прикладі українських компаній, які вже працюють в "зеленій" економіці. До участі запрошені  менеджери бізнесу, викладачі бізнес-шкіл, консультанти та експерти з можливостей зеленого розвитку економіки.

Адреса: вул. Волоська 8/5, 4-й корпус, 4-й поверх; Час початку: 14:00. Вхід за реєстрацією.

Презентація книжки Віри Агеєвої "Апологія модерну: обрив ХХ віку"

Книгарня "Є" та видавництво "Грані-Т" запрошує на презентацію чергової книжки серії De profundis  Віри Агеєвої. На презентацію, крім авторки, завітають Оксана Забужко, Тамара Гундорова, Володимир Панченко та Анатолій Дністровий.  У рамках презентації відбудеться дискусія про модернізм ХХ століття. Модератор зустрічі – Ростислав Семків.

Адреса: вул. Лисенка, 3. Час початку: 14:00; Вхід вільний.

Вівторок

Круглий стіл: "Що таке життя та свідомість з точки зору сучасної науки"

У рамках Всесвітнього Тижня Мозку в приміщенні Київського будинку вчених відбудеться круглий стіл на тему "Що таке життя і свідомість з точки зору сучасної науки", який проведуть Українське товариство нейронаук, Київське відділення українського біофізичного товариства та Київське відділення Американського товариства нейронаук. На захід буде запрошено провідних науковців Інституту фізіології, Інституту теоретичної фізики та Інституту філософії, які прочитають 6 лекцій для широкого кола слухачів.

Адреса: вул. Володимирська, 45а. Час початку – 15:00; Вхід вільний

Основи фотографії, або Як не робити дурних помилок

Під час курсу з основ фотографії від Олександри Гнатуш ви зрозумієте, що таке композиція і як будувати кадр за правилом "золотого перетину", а також почнете розрізняти передні та задні плани, легко будете визначати та обирати найважливіший елемент фото, а майбутній знімок кадруватимете ще в голові – до натискання на кнопку. Вам пояснять, як використовувати природне освітлення, як знімати проти сонця і при низькому освітленні. Після курсу ви вже не боятиметеся слів "світлосила", "різкість", "фокус", "зум", та нарешті перестанете фотографувати в режимі "авто".

Організатор: курси «Кругозір». Адреса:  вул. Межигірська, 56; Час початку: 19:00. Вартість участі: 89 грн.

Середа


Контент понад усе? Нові канали доставки і стратегії для контенту в 2011 році

Міжнародна громадська організація "Інтерньюз-Україна" в рамках проекту MediaNext запрошує українських журналістів і редакторів на лекцію Глєба Кануннікава “Контент понад усе? Нові канали доставки і стратегії для контенту в 2011 році”.

Лекція присвячена огляду стратегій, які застосовують сучасні британські і американські ЗМІ у спробах монетизувати контент через переформатування матеріалів і доставки контенту до кінцевого споживача через мобільні платформи. Реєстрація на лекцію - http://j.mp/lecture16, Результати відбору – 14 березня
Більше інформації: http://www.medianext.com.ua та http://www.facebook.com/medianextukraine.


Музична вистава "Катрін Д’Е у пошуках чарівного принца..."

За запрошенням Посольства Швейцарії в Україні незалежний швейцарський актор, співак та педагог Паскаль MG, він же Катрін Д’Е, представить музичну виставу, у якій звучатимуть найкращі пісні з репертуару франкомовної естради: від Лари Фабіан до Едіт Піаф, а також пісні Жана-Жака Гольдмана, Барбари та інших.
Паскаль MG (Pascal Morier-Genoud) у ролі одного з вигаданих та втілених ним персонажів Катрін Д’Е зробив кар’єру співачки, яка записує пісні, бере участь у музичних виставах та веде рідноманітні заходи.
Адреса: вул. Ярославів Вал, 7; Час початку: 19:00; Вхід вільний.

Четвер

Дискусія: "Київська транспортна інфраструктура: місто для людей чи для машин?"

До участі запрошені авторитетні архітектори, фахівці з містопланування, журналісти та громадські діячі.

Дискусія відбуватиметься українською/російською/англійською мовами з синхронним перекладом. По завершенні гостей запрошують на фуршет для неформального спілкування. Ви можете ознайомитися з програмою заходу українською та англійською мовами.
Реєстрація – за адресою makarenko@boell.org.ua. Телефон для довідок 044 390 70 78.

Адреса: вул. Бориса Грінченка, 7 Час початку: 18:00; Вхід вільний.

Семінар Лі Еделькорт: "Земля має значення" (прогноз тенденцій на літо 2012)

Агенція CreaPro запрошує на семінар Лі Еделькорт – однієї з найбільш авторитетних трендсеттерів у світі, яка увійшла до переліку 25 найбільш впливових людей у світі моди за версією журналу Time.

У програмі заходу: презентації прогнозів основних тенденцій 2012 року у галузі моди, змін поведінки споживача та людських цінностей. Передбачена також дискусія спікера з учасниками зустрічі.

Реєстрація: на сайті організаторів. Телефон для довідок: (044) 206-24-02, (067) 239-60-06, (050) 312-90-89. Місце проведення: Мистецький Арсенал; Час початку:11:00; Вартість: 300-3222 грн.

Арт-кінозал: антологія сюрреалізму

ChernihivPhotoFest та Київське фотографічне товариство в рамках щотижневого арт-кінозалу пропонують переглянути короткометражні французькі фільми 1923-1928 років, у яких простежуються сюрреалістичні мотиви: "Антракт", режисер: Рене Клер, Франція, 1924 рік, "АНЕМІК Сінема", режисер: Марсель Дюшан, Франція, 1926 рік; "Андалузький пес", режисер: Луїс Бунюель, Франція, 1928 рік; "Раковина і священник", режисер: Жермен Дюлак, Франція, 1928 рік.

На захід потрібно зареєструватися за електронною адресою workshop@kyivphoto.org, вказавши назву й дату перегляду, своє ім’я та контактний телефон. Кількість місць обмежена.

Адреса: вул. Горького, 4/6; Час початку: 19:00, Вхід вільний.

П’ятниця

Ніч франкомовного кіно короткого метру

У рамках Тижня Франкофонії 18 та 19 березня ви матимете можливість відвідати "Ночі франкомовного кіно короткого метру".
Шестигодинна програма буде розбита на блоки: франко-вірменської анімації, сучасного румунського кіно, стрічки з Марокко, Канади, Бельгії та Швейцарії. Відкриватиме фестиваль спеціальний гість Франкофоніїї в Україні, відомий французький режисер вірменського походження Серж Аведікян, який отримав Золоту пальмову гілку Канського фестивалю в номінації "Найкращий короткометражний фільм" 2010 року.

Фільми демонструються мовою оригіналу із субтитрами. Список фільмів доступний за посиланням

Адреса: Кінотеатр "Київ", вул.. Червоноармійська, 19; Час початку: 21:00; Квитки у касах кінотеатру.

Субота

Майстер-клас із писанкарства

Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” до Великодніх свят запрошує всіх бажаючих навчитися розписувати писанки. Відвідавши індивідуальні та колективні майстер-класи, ви зможете дізнатися про зміст закодованих символів, пізнати регіональні особливості писанкового розпису та навчитися розписувати писанки, використовуючи традиційну орнаментику.
Адреса: вул. Івана Мазепи, 29; Час початку:  12:00 та 15:00; Вартість: 20 грн. + квиток за вхід до музею.

Майстер-клас "Все про натюрморти: прийоми, ази зйомки, стиль і мова"

Національна мережа магазинів побутової електроніки "Ельдорадо", журнал Photographer і компанія Samsung запрошують вас відвідати унікальні майстер-класи "Ваше Фото", які проводяться для всіх, хто хоче створювати чудові фотографії. Черговий захід серії буде присвячено темі натюрмортів". Майстер-класи проводитиме відомий український фотограф Сергій Галушка, який не тільки поділиться власним досвідом, але й допоможе вам дослідити вашу фотокамеру.
Адреса: пр-т  Московський, 20б; Час початку: 12:00; Вхід вільний.
Адреса: пр-т  Московський, 20б; Час початку: 12:00; Вхід вільний.

Суботня дискусія в PinchukArtCentre (роботи Кендіс Брайтц)

Щосуботи в PinchukArtCentre традиційно відбувається обговорення однієї або декількох робіт виставки, у якому беруть участь представник арт-центру та відомий гість, який представляє одну з культурних сфер (література, галереї, телебачення тощо).

Цього разу дискусію поводитиме арт-менеджер PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф. Предметом обговорення стане персональна виставка південноафриканської художниці Кендіс Брайтц "Ти + Я", що в рамках нового художнього простору РАС-UA буде відкрита для огляду PinchukArtCentre.

Адреса: вул. Червоноармійська/Басейна, 1/3-2; Чс початку: 14:00; Вхід вільний

Неділя

Воркшоп «Олійний друк» (oil-print)

ChernihivPhotoFest та Київське фотографічне товариство представляють воркшоп Сергія Чеха "Олійний друк (oil-print)". Олійний друк – це можливість створити відбиток без оптичного збільшення негатива (через збільшувач). Сергій Чех ось уже більше 6 років є адептом такого старовинного методу отримання зображення.
Під час воркшопу ви дізнаєтеся, як підготувати файл до друку, які матеріали та технічні засоби потрібні для друку негатива, як зображення з негатива переноситься на папір та як отримати кінцевий відбиток. Бажаючі зможуть самостійно підготувати зображення для друку й отримати свій унікальний "олійний принт". Усе, що вам знадобиться на воркшопі, це цифровий файл із зображенням на флеш-накопичувачі!

Вартість участі: 60 грн (+ 90 грн для тих, хто бажає піти зі своїм "олійним" відбитком). Зареєструватися на воркшоп можна за електронною адресою: workshop@kyivphoto.org, вказавши назву воркшопу, своє ім’я та контактний телефон. Кількість місць обмежена. Адреса: вул. Горького, 4/6; Час початку- 12:00.

Більше анонсів – завжди на http://platfor.ma/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.