Лишіть дівчину (ДЧ) біля калюжі

20 березня 2011, 02:15
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
4767

Шторм від попередньої публікації

Я сам такого не очікував. Фейсбук так бурхливо обговорює мого дописа про призначення нового прес-секретаря президента, що я аж злякався. Біля 300 відгуків. Такого я ще не зустрічав не лише в себе, а й взагалі. На моєму сайті замітку прочитали понад 2500 народу. Звісно, це не через непересічний літературний талант моєї скромної персони, а через те, що така подія була неочікуваною і зачепила багатьох.

Дехто закидає, що я ніби засуджую героїню мого допису. Мовляв, не судіть і вас не судитимуть.

Правду сказати, найменше я хотів би виглядати такою собі совістю нації і незаплямованим моральним авторитетом. На таку роль я не претендую, та й не потягну її. Не схильний ставити перед людьми максимальні вимоги та й сам до максималістів не належу.

Головна думка, яку я хотів донести – за всіх компромісів існує межа, яку не можна переступати. Інакше починаються незворотні процеси не лише щодо особистості, але і спільноти в цілому.

І на закінчення хочу привести розкішну японську причту, яку навів фейсбуківець Олександр Северин. Тих, хто її дочитає, закликаю: залишіть дівчину біля калюжі! Це я до того, що реакція все ж таки занадто бурхлива.

Колись у давні часи дорогами далекої (нам) Японії мандрували два дзенські монахи. Одного дня на їхньому шляху опинилася величезна калюжа, обійти яку було неможливо. І сталося ж так, що у цей самий час разом з ними зупинилася перед калюжею, не знаючи, як її перейти, не забруднившись, чарівна дівчина (далі – ЧД).

І тут один з монахів бере ЧД на руки і акуратно переносить її через багнюку. ЧД йому дякує і йде своїм шляхом, монахи, відповідно – своїм. І тут перший монах помічає, що другий чомусь бурмоситься, чомусь надувся як японська миша на японську ж крупу.

Перший: Чого бурмосишся?

Другий (з праведним обуренням): Йой! Та як ти, такий-сякий, міг! Ми ж монахи, нам не можна навіть торкатися дівчат, а ти її ніс! А вона тебе обіймала! А ти її ніс! Йой!

Перший: Я залишив її біля калюжі, а ти несеш її дотепер.

Залиште ЧД біля калюжі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.