Найцікавіші інтелектуальні події Києва другої половини тижня

07 квітня 2011, 07:19
Власник сторінки
журналіст
0
1374

Проект «Платформа» традиційно публікує добірку актуальних освітніх подій Києва.

Нагадаємо, сьогодні у столиці дискутуватимуть про Майдан Незалежності, а ветеран космодрому «Байконур» Броніслав Лапідус розкаже про перший політ людини у космос. Завершувати тиждень радимо відвідавши такі заходи:

Зустріч із Броніславом Лапідусом: "Перший політ людини в Космос" (четвер, 7.04.2011, о 17:00)

У рамках тижня сучасного мистецтва "Космічна Одіссея 2011" у Мистецькому арсеналі відбудеться зустріч із Броніславом Лапідусом, директором Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені Олександра Макарова. Захід буде присвячений першому польоту людини в Космос.
Адреса:  вул. Лаврська, 12-14 (колишня вул. Івана Мазепи, Січневого повстання 28-30). Вхід за квитками на виставку.

Зустріч з директором Польського інституту кіномистецтва Аґнєшкою Одорович (четвер, 7.04.2011, о 18:00)

Польський Інститут у Києві та Книгарня "Є" у рамках спільного проекту "Європейський досвід: Польща" запрошують на зустріч з Аґнєшкою Одорович, яка є директором Польського інституту кіномистецтва. Тривалий час організовувала Міжнародний конкурс сучасної камерної музики та співпрацювала з парламентом Польщі. Аґнєшка Одорович – один з авторів Національної стратегії розвитку культури.
Детальніше про захід – за тел. +38 095 558 02 92 (Книгарня "Є") та +38 044 288 03 04 (Польський Інститут).
Адреса: Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3. Віхд вільний

Лекція: "Живий простір або простір для життя" (п’ятниця, 8.04.2011, о 14:00)

"Школа АрхІдеї" запрошує вас на чергову лекцію, присвячену темі внутрішнього простору житла. Проводить заняття архітектор Ігор Паламарчук, якому близькі ідеї модернізму та постконструктивізму. На лекції Ви дізнаєтесь про те, як елементарні знання про гармонію простору дозволить змінити атмосферу Вашої оселі.
Адреса: просп. Повітрофлотський, 31; Вхід вільний.

Воркшоп Віктора Марущенка "Готуємо виставковий проект" (субота, 9.04.2011, о 16:00)

ChernihivPhotoFest та Київське фотографічне товариство представляють воркшоп фотографа, художника, викладача, арт-критика Віктора Марущенка, який разом з учасниками пройде всі етапи створення виставкового фотопроекту. Реєстрація на workshop@kyivphoto.org із зазначенням назви лекції, свого імені та контактного телефону. Кількість місць обмежена.
Адреса: вул. Волоська, 55/57; Участь безкоштовна (за реєстрацією).

Кінопоказ: "Самотність у мережі" Вітольда Адамека (субота, 9.04.2011, о 16:45)

Польський Інститут у Києві вшосте організовує фестиваль "Дні Польського Кіно в Україні" та запрошує Вас на показ фільму "Самотність у мережі", знятий за однойменною книгою Януша Вишневського.
Адреса: вул. Інститутська, 1. Вартість – 25 грн.

Екскурсія: Містика Києва (неділя, 10.04.2011, о 13:00)

"Цікавий Київ" пропонує гостям та киянам незабутні прогулянки містом, а також лекції з цікавими розповідями про минуле та сьогодення столиці. Цього разу організатори запрошують на екскурсію загадковими місцями Києва.
Зустріч групи біля Андрієвської церкви. Вартість – 50 грн. Запис до групи на сайті організатора.

Російський живопис 1960-х років (неділя, 10.04.2011, о 13:00)

Київський національний музей російського мистецтва запрошує вас на лекцію, присвячену російському мистецтву другої половини ХХ століття. Цього разу мова піде про російський живопис 1960-х років.
Це одна з щонедільних лекцій освітньої програми музею, присвяченої розвитку російського мистецтва й побудованої в хронологічному порядку. Лекції супроводжуються візуальним рядом. Проводитиме заняття провідний науковий співробітник музею Наталя Агеєва.
Адреса: вул. Терещенківська, 9; Вартість – 10 грн.

Концерт "Французька весна в Україні" (неділя, 10.04.2011, о 19:00)

У Національній філармонії України за підтримки Посольства Франції в Україні та Французького культурного центру відбудеться концерт "Французька весна в Україні", присвячений творчості композитора Юлія Гальперіна (Франція), за участю Київського камерного оркестру під управлінням Романа Кофмана.
Адреса: Володимирський узвіз, 2; Квитки можна придбати за тел.: 278-16-97. Вартість – 30-80 грн.

Майстер-клас американської художниці Марші Смайлак: "Вплив синестетичного таланту на творчість" (неділя, 10.04.2011, о 15:00)

У рамках проекту "АУТ" відбудуться два майстер-класи американської художниці Марші Смайлак, яка розповість про те, як синестетичний талант впливає на її творчість.
Адреса: Музей сучасного мистецтва України, вул. Глибочицька, 17. Умови участі уточнюйте у організаторів (http://modern-museum.org.ua/).

Наступний тиждень розпочнеться низкою наукових, кінематографічних  та мистецьких заходів до дня космонавтики. Про них Ви зможете прочитати у понеділок у цьому блозі, долучившись до нашої щотижневої розсилки або вже зараз на http://platfor.ma/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.