Найцікавіші зустрічі, лекції та кінопокази другої половини тижня у Києві

21 квітня 2011, 07:28
Власник сторінки
журналіст
0
1018

Вкінці тижня у Києві багато кіно, перфоманси "Космічної одісеї" та декілька цікавих лекцій.

Творча зустріч із режисеркою фільму "Но і я" Забу Брайтман і актором Антоненом Шалоном (четвер, 21. 04. 2011, о 16:30)

Французький культурний центр і кав'ярня-книгарня "Бабуїн" у рамках проекту Les ateliers du Cinéma від фестивалю "Французька весна" запрошують відвідати серію творчих зустрічей за участю французьких режисерів, акторів та професіоналів кіно.

У четвер відбудеться показ стрічки "Но і я", знятої у 2010 році у Франції. Після показу на вас чекає зустріч з режисеркою фільму Забу Брайтман та виконавцем однієї з ролей Антоненом Шалоном.

Адреса: Книжкова кав'ярня "Бабуїн" вул. Симона Петлюри, 10; Вхід вільний.

Дискусія: "Майбутнє громадянського суспільства в Україні: у пошуках ідеальної моделі розвитку" (четвер, 21. 04. 2011, о 18:30)

Цією дискусією представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні разом із інформаційно-аналітичним порталом Рolit.ua продовжує серію заходів у рамках проекту "Модернізація України: візія майбутнього". Цей футуристичний проект, який присвячений 20-тій річниці Незалежності України, спрямований на пошук ідеальної моделі України як держави.
Дискусія відбуватиметься українською/російською мовами без синхронного перекладу. Телефон для довідок: (044) 390 70 78.

Адреса: вул. Б. Хмельницького, 55, 2-й поверх; Вхід вільний.

Кінопоказ: "Носферату: Симфонія жаху" Фрідріха Вільгельма Мурнау (четвер , 21. 04. 2011, о 19:00)

ChernihivPhotoFest і Київське фотографічне товариство запрошують вас на показ німецької стрічки 1921 року "Носферату: Симфонія жаху" Фрідріха Вільгельма Мурнау, який відбудеться у рамках проекту "Класика німого кіно". Реєстрація – на workshop@kyivphoto.org із зазначенням імені та контактного телефону. Кількість місць обмежена.
Адреса: вул. Горького, 4/68; Вхід вільний.

Зустріч із журналістами програми "Наші": "DSLR зйомка та монтаж" (п’ятниця, 22. 04. 2011, о 10:30)

Практичні поради щодо DSLR-зйомки та наочні приклади від ідеї до монтажу представлять: Андрій Колесник, режисер телепрограми, Олександр Ковтун, режисер, оператор-постановник та Наталя Гуменюк, шеф-редактор.
Реєстрація обов'язкова! Дізнатися подробиці і зареєструватися можна за телефонами: 098 446 61 95, 235 22 55, 235 70 91 (Юлія Зелінська, zelin.tk@gmail.com).
Адреса: вул. Мельникова, 83д (6-7 поверх); Вхід вільний.

Лекція: "Від Хаосу до Космосу: стратегії візуалізації Тотального" (п’ятниця, 22. 04. 2011, о 18:30)

У квітні Мистецький арсенал відкриває Міжнародний тиждень сучасного мистецтва масштабним проектом "Космічна Одіссея 2011".
У рамках "Космічної Одіссеї 2011" відбудеться лекція "Від Хаосу до Космосу: стратегії візуалізації Тотального", яку проведе доктор філософських наук Лідія Стародубцева.

Адреса: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12-14;  Дорослий квиток на «Космічну Одіссею» - 40 грн.

Перформанси Алевтини Кахідзе в рамках "Космічної Одіссеї 2011" (субота, 23. 04. 2011, о 17:00)

23 квітня у рамках спецпроекту "Космічної Одіссеї" відбудуться два перформанси української художниці Алевтини Кахідзе – "Про світовий економічний порядок 2004 року, або Про те, як я загублю рукавички" та "Про спеціальні магазини Маастрихта, або Про те, як у 2004 році я захочу стати, як усі".
Адреса: вул. Лаврська, 12-14.  Дорослий квиток на «Космічну Одіссею» - 40 грн.

Марафон "Пам'ятай": камерний концерт "Пісня Ангела" (неділя, 24. 04. 2011, 17:00)

У рамках марафону "Пам’ятай" до свята Великодня в культурно-освітньому центрі "Майстер Клас" відбудеться камерний концерт "Пісня Ангела" за участю квартету "Розумовський" і солістів New Era Orchestra. Також цього дня на літньому майданчику біля "Майстер Класу" буде відкрито художню інсталяцію "Купол надій", спільно створену дорослими та дітьми.
Концерт відкриє "Реквієм пам'яті жертвам Чорнобиля", створений українським композитором Юрієм Золотаренком у пам'ять про загиблих під час аварії. Також у програмі прозвучить твір Missa Luminosa ("Промениста Меса") композитора і художника Олександра Родіна, написаний на канонічний латинський текст ординарія меси, і "Пісня Ангела" Джона Тавенера – єдиного в Британії композитора, який прийняв православ'я.
Адреса: вул. Лаврська, 16.  Вхід вільний.

Детальніше про ці та інші події – як завжди, на http://platfor.ma/. А будь-які побажання та коментарі щодо змісту нашого дайджесту можна залишати під цим записом: ми залюбки врахуємо ваші поради.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.