Міські трансформації, Нюрнберзький процес та мультикультуралізм у ЄС: анонси найцікавіших подій Києва

23 травня 2011, 10:32
Власник сторінки
журналіст
0
1478

До вашої уваги – традиційна добірка найцікавіших освітніх подій Києва від проекту «Платформа».

Перша половина цього тижня насичена зустрічами з кращими українськими фотографами, лекціями з містопланування та екзотичними кіно показами.

Творча зустріч з фотографами Олександром Гляєловим та Андрієм Кравченком (понеділок, 23. 05. 2011 р., о 16:00)

З 23 по 27 травня в Інституті журналістики триватиме Перший тиждень фотожурналістики – серія творчих зустрічей з провідними фотожурналістами України та світу. Щодня відбуватиметься дві зустрічі: перша проходитиме в форматі майстер-класу, друга – це неформальне спілкування з молодими фотографами.

На понеділок заплановані такі зустрічі:
16:00 – Олександр Глядєлов, документальний фотограф.
18:00 – Андрій Кравченко, Associated Press.

Обидва заходи відбудуться у 421-й аудиторії Інституту журналістики. Адреса: вул. Мельникова 36\1. Детальна інформація – за телефонами +38 067 388 68 64 та +38 063 430 01 18.

Лекція: "Історія українського відеоарту. 90-ті роки ХХ століття" (вівторок, 24. 05. 2011, о 19:00)

Галерея "Боттега" та Форум медіамистецтва "Україна нових медіа" запрошують вас на лекцію Олександра Соловйова "Історія українського відеоарту. 90-ті роки ХХ століття", де ви дізнаєтеся про історію розвитку такого актуального зараз відеоарту в Україні. Зараз йому присвячують фестивалі. А з чого це починалось?

Адреса: вул. Михайлівська, 22-б; Вхід вільний.

Лекція: "Трансформація практик повсякденності в ситуації нестабільності" (вівторок, 24. 05. 2011, о 19:00)

У рамках засідання Київського дискусійного клубу дилетантів доктор соціології, провідний науковий співробітник Інституту соціології НАН України Любов Бевзенко прочитає лекцію на тему "Трансформація практик повсякденності в ситуації нестабільності".

Сучасне життя вимагає високого рівня мобільності та здатності пристосовуватися до обставин, які змінюються дуже швидко. Ми не завжди маємо можливість використовувати звичні для нас моделі поведінки, адже нестабільність обставин вимагає трансформації практик повсякденності. Як цьому навчитися? Відповідь ви можете дізнатися з лекції.

Адреса: Культурно-просвітницький центр Олександра Прогнімака; вул. Хорива, 25/12; Вхід вільний

Лекція: "Міста змінюються. Міські трансформації у XXI столітті" (середа, 25. 05. 2011, о 13:00)

Громадська ініціатива "Спільна мета" в рамках Міжнародної конференції "Столиця майбутнього. Роль культурних інновацій у розвитку міста" за підтримки Київської міської державної адміністрації запрошує відвідати лекцію "Міста змінюються. Міські трансформації у XXI столітті", яку прочитає Марк Глодеманс, директор Європейської лабораторії міського дизайну Stadslab, спеціаліст у галузі креативної економіки та модернізації міст, чия робота залучила до міст Великобританії понад $ 380 мільйонів інвестицій.

Попередня реєстрація обов'язкова! Звертайтеся за електронною адресою: info@ktartprojects.org або за тел.: +380 (44) 235 44 71 (необхідно вказати своє ім’я, контактні дані, рід діяльності та яку саме лекцію ви хотіли б відвідати).

Адреса: Центр сучасного мистецтва "М17"; вул. Горького (Антоновича), 102-104; Вхід вільний за умови реєстрації.

Семінар: "Самостійна організація бюджетної освітньої мандрівки: ази" (середа, 25. 05. 2011, о 19:00)

Проект для незалежних мандрівників "Просто Класс!" оголошує про старт серії безкоштовних семінарів та майстер-класів на різні теми, пов'язані з освітніми мандрівками, які матимуть назву "Языковая среда" і будуть проводитись... по середах! На зустрічах з вами поділяться знаннями та досвідом щодо самостійної організації мандрівок за кордон та вибору нестандартних маршрутів. Приходьте – буде цікаво!

1-ший семінар "Языковая среда" буде присвячений темі "Самостійна організація бюджетної освітньої мандрівки: ази".

Для відвідування події необхідна реєстрація (ім'я, прізвище, контактний телефон) на електронну пошту: support@prostoclass.com.

Адреса: Книжкова кав'ярня "Бабуїн", вул. Симона Петлюри, 10 (колишня вул. Комінтерна), вхід вільний


Відкрита лекція: "Європейський Союз перед проблемою мультикультуралізму" (середа, 25. 05. 2011; о 18:00)

Книгарня "Є" та Французький інститут в Україні у рамках спільного проекту "Європейський досвід: Франція" запрошують вас на відкриту лекцію "Європейський Союз перед проблемою мультикультуралізму".

Лекція відбудеться за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Наші гості – Жані Пелабе та Жюстін Лакруа.

Адреса: вул. Лисенка, 3; Вхід вільний.

Кінопоказ: "Нюрнберзький процес" Стенлі Крамера (четвер, 26. 05. 2011, о 19:00)

Культурно-освітній центр "Майстер Клас" продовжує роботу англомовного кіносалону. У травні відбудуться три покази англомовних стрічок мовою оригіналу. Другою стрічкою серії стане робота американського режисера Стенлі Крамера 1961 року Judgement at Nurembourg ("Нюрнберзький процес").

У Нюрнберзі йде процес над нацистськими злочинцями – слухаються справи юристів, які служили режиму. Напружена драма зосереджена навколо судового розгляду, під час якого головний адвокат завдяки одкровенням одного з підсудних усвідомлює, що він робить помилку, виступаючи на захист служителів нацизму.

У фільмі бачимо безпрецедентну для 1960-х років спробу осмислення передумов встановлення нацистського режиму в Німеччині, а також причин Другої світової війни, як з боку Німеччини, так і з боку союзників.

Фільм демонструється англійською мовою з англійськими субтитрами. Тривалість: 129 хв.

Адреса: вул. Лаврська, 16 (колишня Івана Мазепи, 34); Вартість – 20 грн.

Лекція: "Український промисловий дизайн?" (четвер, 26 травня, о 19:00)

У рамках проекту INDUSTART лекцію, присвячену українському промисловому дизайну, прочитає Олександр Нестеренко.

Структура лекції:
- "реальний сектор" промислового дизайну;
- міф про незатребуваність промислового дизайну в Україні;
- специфіка розробки виробів масового виробництва;
- специфіка роботи з українськими виробниками.

Місце: Салон побутової техніки "Концепт Ти"; вул. Сагайдачного, 12; Вхід вільний.

Детальніше про ці та про безліч інших подій ви дізнаєтесь на http://platfor.ma/.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.