Чим винні джинси і шаровари?

19 червня 2011, 06:51
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
2413

Кілька слів про популярні терміни


Ми погані терміни придумали для означення негативних явищ. Наприклад – джинса. Цим словом  називаються проплачені матеріали в засобах масової інформації, які вихваляють те чи інше явище, або ту чи іншу людину, але при цьому вони не подаються під позначкою “реклама”. Скажіть  будь ласка, чим завинило перед нами  таке зручне американське вбрання, як джинси? Чому ми ними називаємо політичний замовняк?        

Або шаровари. Всі знають термін “шароварщина”. Ним позначається соложаві фольклорні дійства. Я вже ставив колись таке питання, але проблема лишилася. Тому поставлю його знову: чим завинили наші традиційні козацькі штани, до речі, дуже зручні для носіння? За що ми їх так образили?        

Мексиканці чомусь не вживають термін сомбрерщина. А японці не вдаються до визначення кімонощина. Мабуть, самі ж американці не вживають слова джинсовщина або джинса. Вони з пієтетом ставляться до свого минулого. В тому числі і до вбрання. А ми?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.