Не кожен художник є дизайнером

26 липня 2011, 06:00
Власник сторінки
журналіст
0
4973

Що таке власне художник - це людина, яка може гарно створити щось живописне чи концептуальне, яке сподобається певній кількості людей, на крайняк мамі. А що таке дизанер - це художник, який може свій твір комфортно вписати в три-, чи чотиривимірний світ.


Ото, значить, чуваки із цієї ніпанятнаї творчої формації встановили минулої пятниці двадцять лавочок у київському сквері Поліцейський дворик, що на Великій Васильківській.

Особливість лавиць у тому, що організатори зібрали два десятки різних (мало)відомих київських художників і попросили намалювати якусь свою фантазію на тему Еуропи.

Художники намалювали щось, що на їхню думку має нагадувати про те, що для українців досі знаходиться за залізною завісою(правда трохи полегшеною, ніж то було років з 20 тому).

Пропіарились пацани непогано, навіть галерею на Корреспондент.net отримали.

Але на привеликий жаль, у оргазаторів не вистачило чи клепки, чи хорошого дизайнера, чи просто бабла на цього ж таки дизайнера і лавки з витворами київських митців виглядають, як одоробло.

Форма лавочок, проста, без зайвої претензії на оригінальність. До того ж яскраво кидається у очі антивандальне закріплення лав до тротуару за допомогою арматурки.

Навіть старі напівкруглі лави Поліцейського садка з напівзатертим лакованим покриттям є більш елегантними і комфортними для загального ландшафту скверу.

Ці чергові митці хотіли звісно кращого, і в чомусь вони досягли - тепер більше людей зможе знайти пристанище у парку, щоб посидіти і поцілуватися чи  напівзаконно попити пива, чи все разом. Та на жаль естетична і практична функція на цьому і закінчується. Прогресивне мистецтво не завше є прогресом.

На відміну від скульптур і "дизайнерських" лавочок на Пейзажній алеї, Володимирській гірці, Русанівські набережній, лавки у Поліцейському садку своєю банальною і грубою формою стали таким собі недолугим монстром, як і будинки архітектора Бабушкіна на Грушевського 9а і на Кловському узвозі 7а.

Фото: Таисия Стеценко/ Корреспондент.net

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Киев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.