МВС забирає хліб у 95 кварталу, або чому не довіряють правоохоронцям

14 жовтня 2011, 09:59
Власник сторінки
журналіст
0
11482

"Вседозволеність для міліції закінчилася. Призначення реформи в МВС – перетворити відомство на поліцейську структуру європейського зразка, яка має бути помічником громадян та ефективно захищати їх права і свободи", - заявив 7 жовтня Анатолій Могильов.

І це в той час, коли українські правоохоронні органи увійшли у смак штампувати щодня інформприводи, над якими увечері сидячи перед телевізорами, буде сміятися і радіти уся країна.

От, наприклад, сьогодні вранці, 13 жовтня, бійці податкової міліції у масках завалилися в офіс громадського об’єднання афганців Ніхто крім нас з метою обшуку. Де їх і прикрили на цілий день веселі афганці,що кілька тижнів тому, змівши спецназ, мало не прорвалися до Верховної Ради(Відео).А увечері Генпрокуратура заявила, що пацани просто помилилися адресою.

Можна було б подумати, що це прикра випадковість. Але учора, 12 жовтня, податківці вломилися у офіс IT-компанії Інком, позалякували працівників порилися у речах, а увечері повідомили, що "помилилися адресою".

В цей же день, близько сотні правоохоронців кошмарили(Відео)житло і приймальню нардепа Євгена Суслова від БЮТ, шукаючи (читай – "підкидаючи") у нього незрозумілі документи дворічної давнини, про які політик дізнався тільки увечері з заяви прес-секретаря управління МВС у Київській області.

За день до того, 11 жовтня, під час зачитування вироку Тимошенко, бійці Беркуту спромоглися побити не тільки учасників мітингу і провокаторів, а й журналістів, серед них і фотографа видання Корреспондент Наталію Кравчук.

І от, замість того, аби покарати офіцера МВС за нанесення тілесних ушкоджень (розбили брову) Кравчук, що виконувала редакційне завдання, пресс-служба київського главку в особі Миколи Поліщука запросила журналістку "на чай" з офіцером-кривдником, аби він перед нею вибачився. І вже при зустрічі, щоб довести ситуацію до абсурду, Наталії запропонували один день попрацювати у Беркуті.

До речі мітинг перед судом 11 жовтня – просто верх абсурдності. Стільки спецназу, що немов колонія мурах захопили Хрещатик, я не бачив ніколи у житті. Снайпери засідали (Відео) на дахах будинків(хоча пресс-служба МВС запевняє нас, що це була масова галюцинація і там було пусто). І при цьому протестувальники примудрялися (Відео) розкачувати автобуси міліції, перекривати головну вулицю країни, при затриманні робити підніжки працівникам МВС, а рух Femen вперше за останніх півтора роки зміг годину простояти топлес на фасаді ЦУМу.

Я вже мовчу про резонансні Одеські події з чеченськими кіллерами, де збірна української правоохоронної еліти (Беркут,Сокіл,Альфа і т.д.) зіграла на рівні команди райцентрівських дружинників.

А ще 13 жовтня Конституційний суд холодним душем облив міліцію, визнавши неконституційним деякі абзаци пункту5 частини 1 статті 11 Закону України Про міліцію,за якими працівники МВС могли затримувати громадян за "непокору працівникам міліції без рішення суду до рішення суду, але не більше ніж до 24 годин".

ЇЇ зазвичай застосовували, коли дуже хотілося придратися і посадити мінімум на добу, а не було за що.

По правді, сам колись постраждав за цією статтею і просидів майже добу(завдяки прес-карті мене відпустили переночувати додому). У рапорті міліціонерів було написано, що я "хапав міліціонерів за форму, ображав їх нецензурними словами і при цьому намагався утекти" .

І як після такого довіряти чувакам, яким я плачу податки з власної кишені за товар – власну безпеку. І при цьому не можу навіть пожалітися у Комітет захисту прав споживачів…

Здавалося б, залишається тільки одне -спостерігати, економлячи на квитках до цирку.

Не здивуюсь, якщо скоро багатії почнуть масово запрошувати спецназ на свої корпоративи у вигляді забави. Як не як, армія вже давно здає соладатиків в оренду...

Хоча.. можливо, ще не пізно все виправити…

П.С. Не забувайте, на всяк випадок, носити з собою копію паспорта, копію вищезгаданого рішення конституційного суду, а краще і Закон про міліцію і при спілкуванні з "правоохоронцями" не огризатися. Хоча, якщо вони захочуть - це все одно вас не вбереже. 

Фото Наталії Кравчук/Корреспондент, da Femi/Я-Корреспондент

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: МВД,протесты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.